SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSilvia Macrea: "Cel mai frumos public e al nostru, cel din Sibiu"

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Voia buna, jocul si mancarurile traditionale au fost ingredientele principale ale acestei editii de festival. Fiecare seara, intre 31 iulie si 5 august, a avut o particularitate. Folclorul a fost definit prin traditii, cantece si dansuri, care, cu pasiune si dragoste au fost puse in scena de fiecare ansamblu si solist venit in orasul de pe Cibin. "Toate serile au fost pline de culoare. Piata Mare a fost plina de fiecare data, iar turistii s-au aratat interesati sa descopere toate manifestarile", a spus Silvia Macrea, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale "Cindrelul-Junii" si organizatorul evenimentului.

Au "semnat" festivalul...

"Cantecele Muntilor" este cel mai vechi festival international de folclor desfasurat la Sibiu si are ca principal obiectiv valorificarea traditiilor Romanesti si straine, abordand, in acest sens, unitatea in spiritul diversitatii culturale. in acest an, au urcat pe scena "Krupitskiya Muzyki" din Belarus, "CTG Nova Cristalina" din Brazilia, "Capp ean Käppche & Hessische Volkskunstgilde " din Germania, "Ballet Folklorico Orizaba" din Mexic, KUD "Ljubo Bozanovic" din Muntenegru, GKUD "Laza Nančić" din Serbia, Ansamblul "Timisul" din Timisoara, Ansamblul "Baltagul" din Monor Bistrita, Ansamblul "Mureselul" din Targu Mures, Ansamblul "Florile Bihorului" din Oradea, Ansamblul de Calusari "Colelia" din Slatina, Ansamblul Folcloric "Ardealul" din Sibiu, Ansamblul "Marginimea" din Sibiu, Ansamblul Folcloric "Ceata Junilor" din Sibiu, Ansamblul Folcloric Profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului" si Ansamblul "Veteranii Junii Sibiului". in plus, a avut loc si parada portului popular, spectacole in aer liber, expozitii de costume, auditii muzicale, proiectii de film, ateliere de dans si seri traditionale.

Spectatorii au putut fi la Sibiu....

Dar in jurul lumii. Asta pentru ca au putut degusta mancaruri specifice tarilor participante la manifestarea folclorica. Astfel, bucatele mexicane, romanesti, nemtesti, sarbesti, preparate ca-n Belarus sau Brazilia au fost pregatite de restaurantele sibiene, respectiv de Hilton, Select, Cercul Militar, Hermania si de Sala de nunti Turnisor. "Cativa turisti din Bucuresti care au fost la masa braziliana au spus ca sunt foarte incantati de festival si ca spectacolele din Piata Mare sunt nemaipomenite", a marturisit Silvia Macrea. in ceea ce priveste publicul nici aici nu sunt dubii. "Cel mai frumos public e al nostru, cel din Sibiu", a apreciat aceasta. De altfel, Silvia Macrea, sufletul proiectului, multumeste Primariei Municipiului Sibiu, Casei de Cultura a Municipiului Sibiu, Consiliului Judetean Sibiu, Cercului Militar, restaurantelor implicate, Ramonei Todericiu, director adjunct al departamentului administrativ al ULBS, artistilor care "au adus un plus de valoare festivalului" si spectatorilor.

Pentru urmatoarea editie, Silvia Macrea doreste sa urce pe scena din orasul de pe Cibin alte tari, cu alte traditii, pentru ca cea de-a 40-a editie a Festivalului "Cantecele Muntilor" sa uneasca 40 de ansambluri. "Ne dorim sa pastram serile traditionale si spectacolele in aer liber. Dar vor fi si alte surprize", a conchis Silvia Macrea.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 08 august 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter