SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSimpozionul aniversar 45 De Ani De La Fondarea Muzeului Tehnicii Populare

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Simpozionul aniversar 45 De Ani De La Fondarea Muzeului Tehnicii Populare

Simpozionul 45 DE ANI DE LA FONDAREA MUZEULUI TEHNICII POPULARE a prilejuit intalnirea, la Sibiu, a directorilor muzeelor in aer liber din Romania. inceput joi, 9 octombrie, in sala de conferințe a Vilei Diana, din cadrul Muzeului Civilizației Populare Tradiționale, evenimentul a reprezentat o rememorare a celor patru decenii și jumatate de la aducerea primului monument, Moara din Dabaca.


Inceput ca muzeu al tehnicii populare, proiectul ambițios derulat la Sibiu a progresat foarte repede, devenind reprezentativ pentru intreaga civilizație tradiționala romaneasca și un reper esențial pe harta culturala a lumii. Reprezentanții Muzeului "ASTRA ", in frunte cu directorul general, prof. dr. Corneliu Bucur, au adus in atenția publicului factorii care au dus la rezultatele de excepție ale cunoscutei instituții sibiene, neuitand sa prezinte și proiectele acesteia, demonstrand prin aceasta atenția deosebita pe care o acorda in continuare finalizarii proiectului inițial și imbogațirii acestuia. Directorul adjunct al C.N.M. "ASTRA ", domnul Valeriu Olaru, a prezentat rezultatele din domeniul reconstruirii și conservarii monumentelor, iar directorul de specialitate, domnișoara Mirela Crețu, a evidențiat rezultatele programului Tezaure umane vii, unul dintre cele mai ambițioase demersuri ale instituției.


Simpozionul a continuat la "Casa Artelor " cu discursurile de felicitare ale oficialitaților județului, ale reprezentanților MCC și ale unor instituții partenere. Domnul Ilie Mitea, prefectul județului Sibiu, a vorbit despre meritele deosebite ale colectivului astrist și despre necesitatea protejarii valorilor tradiționale la nivel național, apreciind ca "țara intreaga ar trebui sa arate ca un muzeu ". Domnul prefect a combatut amestecul dezordonat de tradițional și modern din satele romanești, preferința oamenilor pentru kitsch și efectele dezastruoase, in planul imaginii de ansamblu a satelor, pe care le au acestea.


Președintele CJ Sibiu, domnul Martin Bottesch, a subliniat faptul ca C.N.M. "ASTRA " reprezinta una dintre cele mai importante instituții de cultura sibiene, spunand totodata ca instituția pe care o conduce va face toate eforturile necesare pentru a susține in continuare buna desfașurare a activitații muzeale in Sibiu. Mesaje de felicitare au venit și din partea Mitropoliei Ardealului, prin intermediul prof. dr. Dumitru Abrudan, din partea MCC, prin intermediul doamnei Lidia Ilea, precum și din partea directorilor unor muzee invitate la manifestare. Domnul Mihai Dancuș, directorul Muzeului Maramureșului, a apreciat ca munca muzeografilor sibieni reprezinta "un adevarat act de patriotism ".

 

Programul simpozionului a mai cuprins dezbateri pe tema repertorierii digitale a patrimoniului monumental și instrumental din Romania, probleme legate de promovarea imaginii muzeelor in aer liber prin siturile instituțiilor și printr-un pliant al Rețelei Muzeelor in aer liber din Romania, precum și Adunarea generala a Asociației Muzeelor in aer liber din Romania.

 

Dincolo de dimensiunea sa aniversara, simpozionul organizat de Muzeul "ASTRA " reprezinta un eveniment cultural deosebit de important, bazat pe schimbul de experiența și pe stabilirea de strategii și proiecte comune ale muzeelor in aer liber din toate regiunile țarii.

Ovidiu Baron


 
Sursa:
Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 09 octombrie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter