SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSimulare de avalansa la Balea Lac

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Mobilizare impresionanta de forte ieri, la Balea Lac, unde aproximativ 100 de persoane, salvamontisti, jandarmi, pompieri, personal SMURD, angajati ai Centrului Chinologic, au participat la un amplu exercitiu de antrenament, in cadrul caruia s-a simulat salvarea a 15 persoane surprinse de o avalansa. "Aplicatia a constat in cautarea victimelor surprinse de o avalansa in zona Balea Lac. Exercitiul a fost creat pentru a putea sa ne armonizam toate structurile implicate in salvarea vietilor omenesti. Au participat serviciile Salvamont judetene Sibiu, Alba, Valcea, Brasov si serviciile locale Cartisoara, Victoria si Zarnesti. Ca institutii ale statului au participat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Centrul Chinologic Sibiu, Asociatia Romana pentru Caini de Salvare si am fost sprijiniti de Inspectoratul General de Aviatie al Ministerului Administratiei si Internelor, cu un elicopter de transport. Avalansa care s-a produs pe versantul muntelui Paltinul, a surprins un numar de 15 turisti aflati in zona, dintre care 10 au fost ingropati partial iar 5 au fost ingropati total", a spus Adrian David, directorul Salvamont Sibiu.

Salvati de sub nameti

Cele 15 persoane au fost scose de sub nameti si preluate de echipajele SMURD. "Cea mai dificila parte a interventiei a fost gasirea victimelor surprinse de avalansa, pentru ca nu se stia unde sunt, a trebuit sa le cautam. in momentul in care au fost gasite, colegii din Deasamentul de Pompieri Sibiu au intervenit pentru scoaterea acestora, acordarea primului ajutor medical dupa care ne-am ocupat de trierea si trimiterea victimelor catre Unitatile de Primiri Urgente", a spus capitanul Florin Vacaroiu, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al judetului Sibiu. Salvatorii spun ca o astfel de interventie nu este deloc usoara. "Este destul de dificila o astfel de interventie, pentru ca riscurile sunt foarte mari pentru producerea altei avalanse care poate pune in pericol si viata salvatorilor", a spus plutonierul Alexandru Nutu, seful postului de jandarmi montani Paltinis.

Rezultatele vor fi analizate

Autoritatile urmeaza sa analizeze rezultatele exercitiului in cursul urmatoarelor saptamani. "Ne aflam intr-o zona in care riscul de avalanse este foarte crescut, iar cooperarea tuturor organismelor statului in salvarea potentialelor victime din astfel de accidente este esentiala. Suntem multumiti de tipul de cooperare iar ceea ce am vazut va fi analizat si in cursul saptamanilor viitoare vom trage concluziile care duc la imbunatatirea activitatii noastre", a spus subprefectul Rares Macrea.
de Ramona Gaina


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 07 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 24 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter