SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSindicalistii au iesit ieri in strada

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in jur de 200 de sindicalisti din mediul public si privat au protestat ieri, intre orele 14-15, la Sibiu, principalul motiv al nemultumirilor fiind semnarea iminenta de catre Romania a tratatului de guvernanta fiscala, care va fi adoptat la nivelul mai multor tari din Uniunea Europeana si care impune reguli privind disciplina bugetara prin limitarea deficitului si a datoriei publice. Sibiul s-a aliniat astfel altor orase din tara in care au fost organizate proteste similare de catre Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" si Blocul National Sindical, tot in cursul zilei de ieri avand loc actiuni de protest in mai multe tari din Uniunea Europeana.

"Hotii!", "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati" sunt lozincile devenite deja clasice, care s-au strigat si ieri la protestul de la Sibiu, manifestatie ce a debutat la ora 14, in fata Casei de Cultura a Sindicatelor. Prin aceasta actiune protestatarii au vrut sa arate ca se opun semnarii de catre Romania a Tratatului de guvernanta fiscala, care impune reguli privind disciplina bugetara prin limitarea deficitului si a datoriei publice, punand din nou pe tapet probleme mai vechi cum sunt crearea de noi locuri de munca, salariul minim sau cresterea pensiilor.

Mai multe revendicari

"Principalele noastre revendicari se refera la tratatul fiscal, cu care nu suntem de acord, la problema salariului minim, la reluarea dialogului social, pentru ca dorim ca noul Guvern sa aiba alta deschidere. Tratatul nu s-a discutat cu partenerii sociali si cu sindicatele. (...) Este o sensibilizare a liderilor politici. Ne intereseaza pozitia refractara a guvernantilor romani", a spus Marius Vingerzan, liderul Filialei Sibiu a "Cartel Alfa". Alaturi de el, la proteste, s-a aflat si liderul Filialei Sibiu a Blocului National Sindical, Remus Helju, care a specificat ca BNS nu se opune semnarii de catre Romania a Tratatului de guvernanta fiscala, aceasta fiind revendicarea celor de la Cartel Alfa. "Protestul e la nivelul Uniunii Europene. Confederatiile sindicale din Uniunea Europeana au stabilit ca data de 29 februarie sa fie zi de protest. Noi protestam impotriva masurilor de austeritate din UE. Suntem impotriva masurilor de austeritate care prevad reducerea programului de lucru si a disponibilizarilor. Nu suntem de acord cu lipsa investitiilor pentru crearea de noi locuri de munca, cu lipsa dialogului cu partenerii sociali in elaborarea legislatiei muncii", a spus Remus Helju aratand ca la proteste s-au adunat 200 de sindicalisti.

Protestatarii au purtat cu ei pancarte pe care era scris "Spunem NU noului tratat", "Munca decenta=salarii decente!" sau "Nu concedierilor abuzive!"

Protestul care a inceput la ora 14, in fata Casei de Cultura a Sindicatelor s-a incheiat la ora 15, in fata Prefecturii Sibiu. Aici, o delegatie formata din liderii de sindicat a inaintat prefectului Horatiu Racuciu lista cu revendicarile sindicalistilor, pentru a fi trimisa Guvernului.

Proteste in tara

Tratatul fiscal UE a scos sute de oameni in strada, in toata tara, arata Mediafax, proteste similare avand loc in toate cele 27 de state ale Uniunii Europene. Sindicalistii se tem ca impunerea unei austeritati "va arunca Europa in recesiune".

Toate acestea vin in conditiile in care Executivul a aprobat marti semnarea de catre Romania a Tratatului de guvernanta fiscala, care impune reguli privind disciplina bugetara prin limitarea deficitului si a datoriei publice, informeaza Mediafax. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu spunea la sfarsitul sedintei de marti a Executivului, ca "S-a obtinut din partea Romaniei, in urma negocierilor desfasurate, participarea si a statelor care nu sunt parte a zonei euro la sedintele comune pe care le au toate statele semnatare, in anumite conditii. A fost unul dintre demersurile la care Romania a tinut foarte mult, pentru a fi parte a procesului in permanenta si a fi consultata".


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 01 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter