SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSindicalistii din invatamant au discutat problemele dascalilor, la Sibiu

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Contractul colectiv de munca a fost, la inceputul acestei saptamani, principala tema de discutii dintre sindicalistii din Educatie si mai multe institutii din invatamant, la nivel local. Discutiile au avut loc in cadrul unei intalniri de lucru la care a participat si Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie " Spiru Haret ".

"intalnirea de lucru a vizat schimbul de probleme cu care se confrunta colegii nostri din teritoriu", a spus Teodor Firtonea, prim-vicepresedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie " Spiru Haret ", subliniind ca in cadrul intalnirii s-a urmarit gasirea de comun acord a unei proceduri pentru deblocarea contractului colectiv de munca la nivel judetean.

Potrivit lui Marius Nistor, presedintele federatiei infiintate la inceputul acestui an, in urma fuziunii dintre Federatia Educatiei Nationale (FEN) si Federatia Sindicatelor din invatamant " Spiru Haret ", prezenta sa in teritoriu nu este una exceptionala, intalnirea organizata in aceasta saptamana urmarind prezentarea in fata colegilor sai din judetul Sibiu a problemelor puse in discutie in cadrul dialogului social avut cu Ministerul Educatiei Nationale.

"Dupa trei ani in care dialogul social nu a existat in cazul invatamantului, acum a intrat intr-o normalitate", a declarat Marius Nistor precizand ca dupa schimbarea guvernului s-a reusit renegocierea unui nou contract colectiv de munca, prin care dascalii spera sa recastige o serie de drepturi care "au fost amputate". Printre obiectivele urmarite se numara: oferirea profesorilor din invatamantul preuniversitar a posibilitatii de a dobandi maximul salarial nu la finalul carierei, ci dupa 20 de ani de munca sau transformarea meseriei de dascal in una atragatoare pentru tineri, din punct de vedere salarial. Potrivit lui Marius Nistor, la nivel de federatie a fost intocmita o petitie care cuprinde problemele din invatamant ce au nevoie de o solutionare de urgenta, intre care si deblocarea cat mai rapida a posturilor vacante. Petitia care le-a fost intmanata nu doar dascalilor, ci si parintilor, va ajunge cel mai probabil, dupa Pasti, in mainile premierului Victor Ponta.

Prezenta la Sibiu a liderului Federatiei Sindicatelor din Educatie " Spiru Haret " a avut ca scop si elaboarea de catre sindicalistii sibieni a unor propuneri cu privire la noua Lege a Educatiei.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 02 mai 2013


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter