SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSindicalistii din sanatate sustin ca spitalele mici propuse spre comasare ar putea disparea

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Presedintele Sindicatului Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu, a declarat, marti, ca propunerea Ministerului Sanatatii privind comasarea spitalelor este, de fapt, o desfiintare a acestora, pentru ca unitatile mici comasate vor disparea in momentul in care se va aplica o noua reducere de paturi.

Presedintele Sindicatului Sanitas Sibiu, Dan Pirnoiu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca spitalele mai mici care ar urma sa fie comasate cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, adica Spitalul de Pneumoftiziologie si cel de Psihiatrie, vor disparea la urmatoarea reducere de paturi, transmite corespondentul Mediafax.

"Scopul este altul cu comasarile astea de spitale, cu mamuturile astea de spitale. In toata lumea se merge pe structuri de spitale suple, flexibile, mici, cu randament. La ora actuala, Spitalul TBC (Spitalul de Pneumoftiziologie - n.r.) merge foarte bine, Spitalul de Psihiatrie merge bine. Spitalul Judetean se descurca ceva mai greu. Si atunci: le comasam si facem un mamut din asta mare si apoi vine Ministerul Sanatatii pe partea cealalta si spune ca trebuie reduse 20.000 de paturi. De unde credeti ca o sa le taies Nu o sa le reduca din Spitalul Judetean, o sa taie de la TBC, o sa taie de la Psihiatrie si, pana la urma, cele doua structuri o sa dispara si TBC-ul si Psihiatria. Aceasta este o modalitate prin care s-au gandit ei ca nu este bine sa se bage si au zis: «Sa ii lasam sa moara singuri»", a spus Dan Pirnoiu.

Potrivit acestuia, Ministerul Sanatatii isi va atinge si scopul urmarit prin transformarea spitalelor in camine de batrani, dar nu le va mai face camine, ci spitale pentru bolnavii cronici, prin introducerea noilor criterii de ierarhizare.

"Au vazut ca este scandal mare cu comasarile si incep sa ierarhizeze spitalele. Cate camine de batrani putem infiinta in Sibius Sunt o gramada si nu sunt ocupate nici alea care sunt. Infiintam camine de batrani sa facem ce cu eles S-ar putea intampla, prin ierarhizarea spitalelor, sa ii bage in categoria de cronici, pentru ca nu se mai incadreaza la linii de garda si o gramada de indicatori. Prin noua ierarhizare a spitalelor care se preconizeaza, probabil, ca multe dintre spitalele acestea vor fi transformate automat, pentru ca nu se mai incadreaza. Nu stim inca ce s-a decis. Probabil nu le vor mai transforma in camine de batrani, dar vor pica pentru ca nu se mai incadreaza in criteriile pentru a fi un spital", a afirmat Pirnoiu.

El a spus ca Ministerul Sanatatii ar fi trebuit sa introduca noile criterii si sa acorde spitalelor o anumita perioada pentru a se conforma.

"Trebuiau sa dea de mult indicatorii, sa lase o perioada de gratie. Sa spuna acestia sunt indicatorii, aveti un an, doi, trei sa va incadrati in asta. Ei vin sa faca evaluare. Pai ce sa evaluezes Din punct de vedere patrimonial spitalele din Romania sunt la pamant, baza hoteliera este la pamant, baza tehnica, aparatura sunt depasite si vechi. Atunci performanta de unde sa o scotis Aparatura nu ai, medicamente nu ai, materiale sanitare nu ai. Nu vedeti ce este in spitales Ii face reteta si il trimite sa cumpere medicamentele. Cine poate sa le cumpere bine, cine nu...la revedere. Tratament unde vom faces In Austrias!", a afirmat liderul Santias Sibiu.

Potrivit acestuia, angajatii din cele patru spitale din judetul Sibiu vizate de proiectul Ministerului Sanatatii, fie pentru comasare, fie pentru transformare, sunt extrem de nelinistiti si intreaba zilnic ce se va intampla cu ei.

Potrivit proiectului Ministerului Sanatatii, Spitalul de Psihiatrie si cel de Pneumoftiziologie ar trebui comasate cu Spitalul Clinic Judetean Sibiu, iar spitalele din Agnita si Cisnadie ar trebui transformate in camine de batrani.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 02 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter