SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Singur acasa

Stiri din Sibiu: Reportaj Adauga un comentariu »

" Ce faci? " " Pe acasa. Ma plictisesc. " – este poate cea mai uzitata formula care deschide o conversatie telefonica in zilele mai putin aglomerate cu sarcini de serviciu. Cu putin efort, fiecare minut petrecut " intre patru pereti " se poate transforma intr-un motiv de delectare pentru oricare dintre noi. Sportul, gatitul, o baie fierbinte sau o lectura usoara ne pot insenina ziua libera, fara macar sa avem pe cineva in preajma.
Sunt multe feluri de a ne bucura de momentele de solitudine atunci cand suntem singuri acasa. O scurta sedinta de aerobic sau dans ritmic in mijlocul bucatariei este binevenita pentru femei, indeosebi, daca sunt nevoite sa astepte pana cand ceapa pusa in tigaie la calit va capata culoarea aurie. O conversatie placuta la telefon cu un prieten vechi va face ca timpul " de unul singur " sa treaca mult mai usor. O muzica ambientala in surdina, o carte abandonata dupa primele pagini citite sau un film bun, chiar si in reluare, ne pot incarca timpul " mort " daca stim sa profitam de tot ce ne inconjoara. Variantele de mai sus sunt valabile pentru cei care nu au obligatii familiale, nu au copii de crescut si educat si bineinteles, nu lucreaza peste program la birou. Nu mai este demult o noutate faptul ca barbatii prefera sa leneveasca in fata televizorului cu telecomanda intr-o mana si cu o bere in cealalta, in timp ce reprezentantele sexului slab cocheteaza cu bucataria. Aici pot incerca retete noi, se pot juca cu ingredientele dupa propria imaginatie sau, de ce nu, daca timpul le permite, doamnele si domnisoarele singure sunt tentate sa mute vesela dintr-un dulap in altul si tacamurile din sertarul din dreapta in cel din stanga. " Mi se intampla cateodata sa raman singura acasa si nici o prietena sau colega sa nu aiba timp de vizite. Atunci pun mana pe telefon si sun pe toata lumea. Palavragesc minute in sir cu cele mai bune amice si in felul acesta imi trece plictiseala. Cand ma satur de vorbit, aprind televizorul sau, daca nu, citesc o carte sau rasfoiesc reviste. intotdeauna am ceva bun de facut."
PUTEM PROFITA, de asemenea, de momentele de singuratate pentru a ne pune in practica vechile hobby-uri, lipsiti de orice grija ca oamenii din jur sunt permanent cu ochii pe noi si gata sa ne judece in orice moment. " Cateodata, cand sunt doar eu in toata casa, ma apuc de gatit. incerc sa prepar cele mai neobisnuite retete si fac adevarate experimente pe aragaz. Daca se intampla sa dau gres si sa nu-mi iasa, de exemplu, o prajitura sau o salata exotica, ma bucur ca nu e nimeni de fata care sa ma critice. Pur si simplu o arunc la gunoi si, de nervi, ma pun in pat si adorm imediat. "
CEI MAI SENSIBILI din fire gasesc in fiecare clipa de solitudine un moment prielnic si de mare interes pentru propria persoana." Ştiu sa profit de timpul pe care il petrec eu cu mine. Atunci am ocazia sa ma cunosc mai bine si sa ma autodescopar. Cand nu e nimeni acasa stau de vorba cu mine in oglinda, imi tin morala pentru ce nu fac bine si imi asez pe hartie planurile pentru ziua urmatoare. Mie personal imi plac si momentele de singuratate, chiar am nevoie sa fiu lasata in pace cateva ore pe zi. Ma ajuta sa ma organizez, sa-mi pun ordine in ganduri si sa-mi analizez comportamentul la rece, cand absolut nimeni nu e prin preajma si nimic nu–mi perturba linistea " recunoaste deschis o tanara sibianca, al carei program de lucru nu-i permite foarte multe momente de rapaus.
Fiecare o face in felul lui. Important este ca nimic din ce se intampla in intervalul de ore libere sa nu ia forma regretelor de dupa. Atata timp cat ne simtim bine si umplem timpul cu activitati care ne fac placere, cu siguranta plictisul si sentimentul de abandon si deprimare nu vor avea nicio sansa sa se instaleze in vietile noastre.
de Liana GANEA


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 15 februarie 2008






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter