SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSiria - urmatoarea tinta a Americii?

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

Odata cu disparitia regimului Saddam Hussein, intrebarea pe buzele tuturor analistilor politici occidentali este care va fi urmatoarea tara pe lista. Irakul este primul exemplu de aplicare a doctrinei "loviturilor preventive", care urmareste sa neutralizeze orice amenintare prezumtiva inainte ca ea sa se materializeze, si administratia Bush a dat limpede de inteles ca lupta sa impotriva terorismului si a tarilor posesoare de arme de distrugere in masa nu se va opri aici. "Axa raului" si-a pierdut una din componente, dar au mai ramas doua, Iranul si Coreea de Nord. Aceasta din urma tara constituie un caz aparte, faptul ca poseda sau este pe punctul de a poseda arma atomica schimba datele problemei si Washingtonul a aratat ca doreste solutionarea dosarului nord-coreean prin mijloace diplomatice. Ramane in schimb Iranul, la care s-ar putea adauga acum Siria si alte state din Orientul Mijlociu. Pentru strategii americani - comenta France Presse -, iesirea din scena a lui Saddam Hussein trebuie sa deschida calea unei "remodelari" a intregii regiuni, prin aceasta intelegandu-se democratizarea regimurilor din zona, modernizarea sociala, starpirea radacinilor terorismului, promovarea intereselor americane si securitatea Israelului. In virtutea teoriei "dominoului democratic", in voga in cercurile conservatoare din apropierea Casei Albe, rasturnarile de la Bagdad ar putea sa aiba efectul unei reactii pozitive in lant asupra tarilor invecinate, respectiv Iranul, Siria, poate chiar Arabia Saudita. Iar in cazul cand regimurile respective nu ajung ele insele la convingerea necesitatii unor schimbari, atunci s-ar putea recurge la alte mijloace. "Cu cat administratia Bush vrea sa faca din Irak o trambulina pentru modificarea statului quo in Orientul Mijlociu, cu atat va ameninta explicit sau implicit vecinii Bagdadului", opina Jon Alterman de la Centrul de Studii Strategice Internationale de la Washington. Unul din exponentii teoriei efectului democratic de domino, ministrul adjunct al Apararii, Paul Wolfowitz, a formulat cat se poate de clar noua conceptie. "Multe tari, inclusiv Siria, a spus el, trebuie sa inteleaga mesajul (razboiul din Irak) si sa-si dea seama ca e mai bine sa se integreze in mod pasnic comunitatii internationale si sa nu dobandeasca arme de distrugere in masa sau sa se slujeasca de terorism ca instrument politic". La randul sau, secretarul de stat al SUA, Colin Powell, a criticat, duminica, Siria, pentru ca acorda azil apropiatilor lui Saddam Hussein "Siria este de mult timp o sursa de ingrijorare. Noi am catalogat Siria drept un stat care sustine terorismul si am discutat aceasta problema in mai multe randuri cu oficialitatile de la Damasc", a afirmat el, continuand "Ma tem ca, in ultimii ani, prin Siria au trecut echipamente militare spre Irak".
Sursa: Adevarul
Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 14 aprilie 2003


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter