SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSomer Ionescu, la tabla!

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Se fac eforturi uriase pentru diminuarea numarului de someri din Regiunea 7-Centru, in care este inclus si arealul sibian. Persoanele care intampina greutati sau nu au reusit inca sa se incadreze pe piata fortei de munca vor fi instruite « ca la carte » de catre echipe de traineri specializati.
Peste 100 de someri vor fi scoliti in timp real, vor invata sa formuleze corect un CV, sa aiba o conduita pertinenta la interviul de angajare si vor fi informati cu privire la drepturile si obligatiile pe care le au potrivit Codului Muncii. Şi asta pentru ca la inceputul acestei saptamani a fost lansat proiectul „Locuri de munca pentru somerii de lunga durata ", in cadrul programului „ Masuri active pentru ocuparea fortei de munca ". Programul se va desfasura pe perioada intregului an iar parteneriatul recent incheiat presupune participarea activa a trei organizatii cu profil specializat, printre care si AJOFM Sibiu. Manifestand responsabilitate sociala si optand pentru o implicare activa, partenerii au initiat acest proiect deoarece, asa cum a subliniat si Mircea Cretu, director AJOFM Sibiu - „Şomerii de lunga durata cu varsta ridicata sunt dezavantajati atat de lipsa motivatiei in reorientarea profesionala precum si necunoasterea pietei si a metodelor de cautare activa a unui loc de munca. Acestia necesita o implicare atenta a factorilor de sprijin precum si servicii de consiliere si mediere profesionale specifice corelate cu un proces riguros de instruire in exigentele moderne de recrutare ale angajatorilor.» Iar «Prin colaborarea in acest proiect, AJOFM Sibiu face un pas mic dar important pentru indeplinirea Strategiei Europene pentru Ocuparea Fortei de Munca» a mai adaugat Cretu.
PROIECTUL se va desfasura in anumite puncte cheie din judet, stabilite in urma analizei bazei de date privind somerii de lunga durata cu varste cuprinse intre 40 si 49 de ani, furnizata de partenerul nostru - AJOFM Sibiu. Ulterior promovarii proiectului in cadrul comunitatii, va avea loc perioada de instruire a somerilor. CT&Research S.R.L. se va ocupa de scolarizarea a 120 de someri grupati in functie de zona de resedinta. Participantii vor urma cursul „Tehnici de cautare activa a unui loc de munca " iar temele abordate vor fi sursele de cautare a unui loc de munca, construirea CV-ului, motivatie si actiune, interviul de angajare, legislatie (drepturile si obligatiile persoanelor aflate in somaj) si rolul consilierului in activitatea de mediere.
CA URMARE a acestui demers, Dan Cruceanu, coordonatorul proiectului, preconizeaza urmatoarele rezultate: " Şomerii vor cunoaste modalitatile de cautare a unui loc de munca, vor putea sa intocmeasca un CV, vor sti cum sa se prezinte la un interviu si vor putea sa comunice eficient cu potentialii angajatori in cadrul interviului de angajare. De asemenea, acestia vor avea o imagine completa privind profilul lor aptitudinal si vor putea explora posibilitatile ce li se ofera. Vor fi informati cu privire la locurile de munca vacante si conditiile ce trebuie indeplinite pentru ocuparea acestora dar si despre posibilitatile de calificare sau formare profesionala, vor aplica pentru gasirea unui loc de munca si, in final, dorim ca mai mult de 25% din cei 120 someri inclusi in proiect sa fie integrati pe piata muncii. "
de Liana GANEA


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 07 februarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter