SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Somer la 45 de ani. Incotro?

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Fa-te avocat! Sau doctor! Nu-ti murdari mainile! invata! Cati dintre noi nu am auzit aceste indemnuri in timpul scolii? Åži cati dintre noi nu am facut acest lucru? Sunt multi cei care au invatat pe rupte si, la cativa ani dupa ce au terminat scoli multe, s-au ales cu cativa lei din somaj. Atunci, pentru a supravietui, si-au zis ca cel mai bine se fac dulgheri sau zidari. Sau orice altceva. Dar nu someri. "Pentru ca e preferabil sa ai mainile murdare decat sa mori de foame ". E o fraza pe care am auzit-o de foarte multe ori. De fiecare data, insa, cu resemnare din partea absolventului de facultate "Magna Cum Laudae " in fata unui destin pentru care nu se pregatise.

Studii contra meserie, raport de 1:10

Cat de mult are de asteptat un sibian cu studii superioare pentru a primi un loc de munca? Destul de mult. Statisticile arata ca la 10 joburi oferite, doar unul este pentru studii superioare. Este, pe undeva, un lucru normal. Un sef are mai multi subalterni. Cu toate ca statisticile arata in acest fel, reprezentantii firmelor de recrutare, dar si cei de la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca arata ca specialistii se angajeaza mai usor, chiar la 45 de ani, fata de cei care au o calificare si aceeasi varsta.

in statisticile AJOFM sunt inscrisi 4.503 someri care au varste cuprinse intre 40 si 50 de ani. Doar 210 someri din aceasta categorie au studii superioare. La categoria de varsta 50 - 55 de ani, sunt 2.454 de someri, dintre care 128 au studii superioare. in ceea ce priveste categoria de varsta de peste 55 de ani, aici primesc indemnizatie 969 de sibieni, dintre care 36 au facultate.

Åžanse mai mari pentru specialisti

"Daca vorbim de specialisti, de manageri, atunci sansele lor de angajare la 45 de ani sunt foarte mari, pentru ca vorbim de oameni care pot fi la aceasta varsta in varful carierei. Au o anumita experienta si sunt oameni de decizie. Pe cand pentru cei fara calificare, este destul de greu. Angajatorii prefera sa califice un tanar decat un somer de 45 de ani sau peste aceasta varsta ", spune Bogdan Florea, director general la Trenkwalder Sobis, cea mai importanta companie de resurse umane din Sibiu.

Reprezentantii AJOFM recunosc si ei ca este mai greu sa gaseasca joburi pentru persoane trecute de 45 de ani, mai ales daca nu au o specializare care sa mai fie ceruta. "De obicei, somerii la aceasta varsta sunt monocalificati si sunt mai putin mobili atunci cand vine vorba de recalificare. Pe de alta parte, sunt mai responsabili, pentru ca la 45 de ani au o familie de intretinut si poate tocmai din acest motiv au un impuls mai mare de angajare ", a spus Ovidiu Ogrean, din partea AJOFM Sibiu.

Bursa pentru someri de 45 de ani

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu organizeaza vineri, 26 martie, "Bursa locurilor de munca pentru somerii peste 45 de ani " in Sibiu, la sediul AJOFM din strada Morilor nr. 51A si in Medias, la Casa Schuller, Piata Regele Ferdinand I, incepand cu ora 10.

"Aceasta masura activa pentru combaterea si prevenirea somajului se adreseaza in mod deosebit somerilor in varsta de peste 45 de ani, dar este deschisa tuturor celor care nu au un loc de munca si doresc sa se angajeze. Participarea, atat a reprezentantilor agentilor economici cat si a persoanelor in cautarea unui loc de munca, este gratuita ", a mai spus Ovidiu Ogrean.

AJOFM a trimis invitatii la 100 de agenti economici din judet. Dintre acestia au confirmat prezenta la bursa 25, dintre care 11 la Sibiu si 14 la Medias. Acestia au pus la dispozitie 157 locuri de munca vacante - 87 la Sibiu si 70 la Medias. Cele mai multe locuri de munca - 143 sunt pentru persoane fara studii superioare. Se cauta confectioner imbracaminte, marochiner, ambalator manual, dulgher, zidar, agent asigurare, tricoter, operator calculator, bucatar, confectioneri textile, confectioneri incaltaminte si muncitori necalificati. Alte 14 posturi sunt pentru persoane cu studii superioare. Se cauta inginer productie, inginer automatizari, inginer mentenanta, inginer electronist si economist.

Prin intermediul bursei destinata somerilor in varsta de peste 45 ani organizata anul trecut au fost incadrate 42 persoane.
de Laura Buciu


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 24 martie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter