SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Sotia mea are un usor defect de vorbire"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

S-a intors in tara, dupa cativa ani petrecuti peste ocean, Constantin Stoiciu (74 ani), scriitor din vechea generatie. Ce-a constatat? "Nicio schimbare. O alunecare oarba, dar cu nelipsita si inconfundabila gratie balcanica in acelasi fagas impus de altii si acceptat cu recunostinta (...) O somnolenta sociala." Daca-i atat de roz viata la Montreal, de ce s-o fi intors? * A aparut volumul "Ion Iliescu, om si lider", Editura Litera, 2013, Editie ingrijita de Victor Opanschi. As fi citit-o daca nu-mi era urat personajul, cel care a pus "bazele" hotiilor din Romania post-decembrista, "ajutat" vartos de Petre Roman. * M-a intrebat un curios din fire ce-as face daca mi s-ar spune ca mai am cateva luni de trait. "Mi-as cumpara loc in cimitir si cosciug, ca sa cheltuiasca mai putin cu mine neamurile" - i-am raspuns. Pai, ce altceva ai putea face daca asta ti-e soarta? * Am mai auzit una: cica biroul de lucru al lui Mircea Dinescu este bucataria: "Bucataria reprezinta laboratorul sau alchimic, unde poetul isi distileaza pana la esenta versurile". Sa fim seriosi, de cand face politica, Dinescu n-a mai scris o pozie adevarata. Mai bine ar scoate o carte de bucate. * in februarie 1880, Ion Ghica ii scria lui Vasile Alecsandri despre cum se facea scoala inainte cu 50 de ani, randuri savuroase: "(...) Dascalul Chiosea, batran cu anteriu de calemcheriu, la cap cu cauc de taclit vargat cu cearsaf alb, se plimbla pe dinaintea baietilor inarmat c-o varga lunga, arzand cand pe unul, cand pe altul, dupa cum i se parea, se oprea dinaintea fiecaruia, la unii le asculta lectia, la altii le mai adauga cate un scurt pe ici, pe colea sau cate o aruncatura, doua pe deasupra, ca sa fie slova mai ciocoiasca. Apoi sa fi dus sfantul pe vreunul sa nu-si stie lectia, ca daca nu-l ajungea cu nuiaua, apoi scotea imineu din picior si-l azvarlea dupa dansu' cu un: «Fire-ai al dracului cu tat-to si cu ma-ta, ca n-ai invatat matima»". Acum aud ca prin unele locuri elevii isi injura si isi inghiontesc dascalii. E de rau! * Fiindca veni vorba, uneori imi pare rau ca n-am ramas in invatamant, sa-l vad pe ala de indraznea sa miste in front la orele mele. Instructia si educatia se fac cu dictatura, nu cu democratie. * in familie e altceva, vorba lui Jimmy Durante: "Sotia mea are un usor defect de vorbire - din cand in cand se opreste ca sa respire". * Bronislaw Malinowski era convins ca "stiinta se bazeaza pe convingerea ca experienta, efortul si ratiunea sunt valabile, magia, pe credinta ca speranta nu poate esua, iar dorinta nu poate dezamagi". Cate teorii n-au fost infirmate de-a lungul timpului, de alte teorii si cate dorinte neimplinite nu ne-au dezamagit? (Am vazut un film, o varianta a celebrei opere "Madame Butterfly", in care un diplomat francez se indragosteste de o actrita chineza, ca sa afle, tarziu, ca, de fapt, era barbat si spion pe deasupra!)


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 08 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter