SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSovaiala este noul vicepresedinte al Consiliului Judetean

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Consilierii judeteni nu au sovait, joi, cand a fost vorba de schimbarea vicepresedintelui Gheorghe Dicu, PNL. Coalitia PSD - PDL a obtinut ce a vrut, si anume un vicepresedinte PDL, in persoana lui Constantin sovaiala. FDGR a fost impotriva, liberalii au dat pilde cu Iisus, dar coalitia a castigat.
Coalitia PSD-PDL, care detine acum majoritatea in CJ, a obtinut fara emotii inlocuirea vicepresedintelui Dicu. Acesta a fost eliberat din functie cu 19 voturi pentru si 13 impotriva. Mandatul lui Constantin sovaiala a fost validat cu 24 de voturi pentru si 4 impotriva, in conditiile in care liberalii au parasit sala de sedinte.

Coalitia castiga
Democrat- liberalii au motivat propunerea lor atat moral, cat si legal. Conform legii 215/2001, pentru schimbarea unui vice nu mai este nevoie de vreun motiv intemeiat, ci doar de obtinerea votului majoritatii consilierilor. " Mi se pare necesar sa justific aceasta initiativa de proiect ", a luat cuvantul Daniela Campean, consilier PDL. " Mentionez ca toti consilierii PDL sustin proiectul chiar daca doi nu au reusit sa semneze deoarece erau plecati din localitate. Aceasta initiativa are o cauza morala si legala. in primul rand trebuie avut in vedere rezultatul alegerilor din 2008. Electoratul a dat cele mai multe voturi Partidului Democrat Liberal si de aici reprezentarea partidului in Consiliu este de zece consilieri. Se indreapta astfel o nedreptate facuta atat electoratului cat si PDL-ului. Coalitia ne ajuta sa facem aceasta reparatie ", a motivat aceasta, inainte de vot.

FDGR impotriva, PNL evlavios
Presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, a exprimat, la randul sau, pozitia Forumului Democrat al Germanilor vizavi de aceasta schimbare. " Consider ca principala datorie a consiliului este sa asigure o administratie corecta si eficienta. inlocuirea din functie a unui vicepresedinte in conditiile in care echipa functioneaza bine, este o pertubare a bunului mers al lucrurilor. Coalitiile se fac si se desfac iar schimbarile dauneaza administratiei. Aceasta schimbare este cu atat mai putin justificata cu cat Gheorghe Dicu lucreaza cu responsabilitate si eficienta. "

Din partea liberalilor, consilierul Achim Bacila a comparat situatia cu o intamplare biblica. " "Seamana cu ce s-a intamplat in urma cu 2000 de ani, cand Iisus, in saptamana floriilor a fost intampinat cu flori, iar apoi l-au tradat si rastignit" , referindu-se la PSD-isti, care au votat numirea lui Dicu iar acum au intors armele. " Sunt profund indurerat de schimbarea dvs. de atitudine iar maraiajul dvs. Cu cei cu care in urma cu cateva luni erati rivali mi se pare efemer. "

si Dicu a comentat, scurt, decizia PSD. " Este o masura strict politica. Iar despre justificarea morala, am despsus doar ca cei care m-au votat atunci, devin acum imorali. "

PSD-istii sunt " impacati " cu viata
Vicepresedintele Ioan banciu a luat cuvantul in numele grupului PSD. Desi au vrut sa se tina departe de polemica, social-democratii au fost nevoiti sa iasa la rampa cu o justificare. " il apreciem pe dl. Dicu. Dl. parinte a facut o referire religioasa dar vreau sa va precizez ca asa e viata politica. si eu acum trei ani mi-am dat demisia, in 2005 colegul Morar a fost si el inlocuit... Asta e viata politica. Din pacate functiile nu sunt administrative ci sunt functii politice in administratie. "

Sovaiala este hotarat
Dupa ce consilierii au votat eliberarea lui Dicu din functia de vice, a fost propus ca inlocuitor Constantin sovaiala. Acesta a castigat mandatul fara emotii. " Functia ma onoreaza dar ma si obliga. Multumesc conducerii PDL pentru incredere si o asigur ca imi voi face datoria ", a declarata acesta. " imi voi indeplini cu responsabilitate activitatea pe perioada mandatului. Prima activitate pe care o voi face, va fi maine, cand ma voi familiariza cu atributiile si voi cunoaste oamenii cu care trebuie sa colaborez. "


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 30 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 15 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter