SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSpectacolul Faust, noul brand turistic al Sibiului

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Peste 80 la suta din spectatorii din 2010 ai spectacolului ''Faust'', de la Sibiu, care va primi luni seara, premiul de excelenta din partea UNITER, sunt turisti veniti din tara si chiar din strainatate, in fosta capitala culturala europeana, special pentru a vedea spectacolul regizat de Silviu Purcarete, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul Teatrului National ''Radu Stanca'' din Sibiu, Constantin Chiriac.

''E foarte bine ca s-a atras atentia acum ca a fost acest turneu exceptional, al lui ''Faust''. Spectacolul in sine face parte din patrimoniul Sibiului. In momentul de fata, 80 la suta din spectatorii veniti la ''Faust'', sunt turisti care vin special la Sibiu sa vada acest spectacol'', a spus Chiriac.

Acesta spera sa reia dialogul cu UNITER-ul, intrerupt in ultimii ani, tocmai din cauza lui ''Faust'', spectacol mult mediatizat, apreciat in Romania, dar si in strainatate, dar premiat doar in 2010 de UNITER, desi a avut premiera in septembrie 2007, fiind vedeta Capitalei Culturale Europene Sibiu.

''Eu sper din toata inima, sa avem un dialog, eu cu UNITER-ul. Nu am de gand sa distrug UNITER-ul, sunt membru. Toate teatrele din Bucuresti nu au nici un sfert din ce face Teatrul National ''Radu Stanca'' din Sibiu. Am turnee si spectacole cu teatrul sibian, cat toate teatrele din Bucuresti la un loc'', a mai precizat Constantin Chiriac.

''Faust''-ul lui Purcarete l-a facut pe un jurnalist britanic, in 2009, sa scrie in publicatia ''The Observer'': ''Mi-as vinde sufletul sa mai vad acest Faust o data''.

Vedeta spectacolului, actrita Ofelia Popii, care a fost premiata de UNITER, pentru rolul lui Mefisto din ''Faust'', este din nou nominalizata luni, pentru un premiu UNITER, la categoria cea mai buna actrita intr-un rol principal, pentru rolul Bess, in spectacolul ''Breaking the Waves sau Viata binecuvantata a lui Bess'', in regia lui Radu Alexandru Nica.

Contactata de corespondentul AGERPRES, Ofelia Popii a declarat luni, inaintea de gala UNITER, ca ''spera sa ia din nou premiul pentru cea mai buna actrita din Romania, dar ca se bucura pentru recunoasterea valorii lui ''Faust''.

Uniunea Teatrala din Romania a decis pe 8 martie 2010, acordarea Premiului de excelenta pentru creatorii Silviu Purcarete (regizor si scenarist), Helmut Stürmer (scenograf - decor), Lia Mantoc (scenograf - costume), Vasile Sirli (compozitor), Andu Dumitrescu (scenograf - efecte video) pentru impactul international al spectacolului 'Faust' dupa Goethe (Teatrul National 'Radu Stanca' Sibiu) la Festivalul Edinburgh 2009.

Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului National 'Radu Stanca', a declarat atunci, ca, ''Teatrul National 'Radu Stanca' are ca obiectiv strategic sustinerea calitatii si a excelentei in spectacolele pe care le monteaza si promoveaza, atat in comunitatea locala, cat si in cea nationala si internationala.

Echipa de creatori care a fost nominalizata de Senatul UNITER pentru a primi Premiul de excelenta pentru turneul Teatrului National 'Radu Stanca' Sibiu la Festivalul International de la Edinburgh 2009 cu spectacolul 'Faust' a realizat acest spectacol in anii 2006 - 2007, impreuna cu 110 interpreti (actori, muzicieni etc.), 35 de tehnicieni, precum si cu o echipa de 11 membri ai Departamentului de Marketing, Organizare si Promovare Spectacole.

''Din pacate, 'Faust' nu a fost nominalizat la vremea respectiva pentru cea mai buna regie, iar recunoasterea ca cel mai bun spectacol vine prin acest premiu de excelenta, urmare a unei confirmari valorice la Festivalul International de la Edinburgh, editia 2009. Este binevenita aceasta recunoastere tarzie, chiar daca eforturile echipei manageriale si ale celorlalti 140 de membrii ai colectivului au fost omise'', a spus Constantin Chiriac.Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 20 aprilie 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 03 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter