SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Speram sa ne voteze si romanii"

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

ZACHARIE Benedek, regional manager al companiei Geiger (care tocmai a castigat executia unei parti a centurii Sibiului) si presedintele UDMR pe municipiul Sibiu este primul candidat pe lista UDMR pentru Consiliul Judetean. Benedek spune ca prezenta maghiarilor intre consilierii judeteni inseamna un castig in relatia cu Guvernul.
Reporter: Ce poate aduce nou UDMR in Consiliul Judetean?
Zacharie Benedek: O noua culoare, un alt partid care nu a mai participat in ultimele doua mandate in Consiliul Judetean. Punctul forte e relatia foarte directa si fara intermediari cu ministrii nostri, care s-a vazut ca poate fi benefica si pentru judetul nostru.
R.: Care sunt prioritatile UDMR Sibiu?
Z.B.: invatamantul in limba maghiara - avem putini copii care merg la scolile cu predare in limba maghiara. Trebuie sa existe o dezvoltare a acestui segment.
R.: Avand in vedere experienta dumneavoastra in drumuri, credeti ca CJ putea gestiona mai bine acest domeniu?
Z.B.: Prefer sa nu vorbesc despre cum au fost gestionate aceste lucruri pana acum. Cat priveste fondurile care se pot atrage pentru aceste drumuri, pentru infrastructura in general - canalizari, aductiuni de apa - personal am o experienta care cred ca ar fi benefica pentru cetatenii judetului.
R.: UDMR Sibiu se bazeaza numai pe voturile comunitatii maghiare?
Z.B.: Suntem foarte putini in acest judet. Daca ne-am baza numai pe voturile comunitatii maghiare nu am avea nicio sansa pentur CJ. Speram ca, totusi, si o parte din romani o sa ne voteze, avand in vedere ca avem o serie de oameni marcanti in acest judet care si-au manifestat profesionalismul si stiinta. Noi speram ca pe 1 iunie sa fie un vot corect si oamenii sa mearga la vot. Probabil nu multi o sa voteze cu partidul pe care il reprezint, dar ideea este ca ar trebui cat de multi sa mearga la vot, pentru ca atat CJ, cat si consiliile locale sa aiba structura pe care o doresc cetatenii din Sibiu.
R.: Oamenii din firma va vor vota?
Z.B.: Nu fac politica la nivel de firma, dar multi din ei mi-au zis ca ma vor vota, cu conditia sa nu parasesc firma.
R.: Dati-mi un exemplu de proiect care a trecut sau ar fi trecut mult mai usor avand in vedere relatiile UDMR Sibiu la nivel guvernamental.
Z.B.: Ar fi master-planul pe care il are societatea de Apa-Canal - aductiunea de apa pentru Paltinis, Cisnadie, Cisnadioara, Talmaciu, Talmacel si zona Secaselor, unde noi am facut un lobby, desi nu suntem reprezentanti la nivelul CJ. Ar mai fi un proiect de 8 milioane de euro pentru Ocna Sibiului, unde la nivel de lobby am facut destul de multe. Dar, nefiind in CJ, am aflat foarte tarziu de acest proiect. E un proiect care trecea clar daca am fi avut un reprezentant in CJ care ar fi aflat de acesta la timpul potrivit.
Proiectele UDMR pentru judet
"INFRASTRUCTURA judeteana. Nu numai drumuri, ci si apa si canalizare. Sunt inca foarte multe localitati care nu au retea de apa si nici canalizare. Deja s-a facut un lobby destul de puternic pe langa actualul ministru al Mediului pentru acest lucru.
REDAREA in circuitul turistic sau infiintarea unor tabere scolare pe langa unele castele din Sibiu in jurul carora exista terenuri de 5-6000 de mp, care nu sunt uzilizate. Un astfel de exemplu este castelul de la Boarta, un castel foarte frumos. Este in patrimoniul Consiliului Judetean si este pacat ca nu este folosit. impreuna cu Inspectoratul Şcolar aici ar putea fi organizate tabere foarte frumoase.
PROMOVAREA turismului. Dorim sa facem o promovare naturala a turismului. Nu sa fie plin locul de peturi si alte mizerii dupa plecarea turistilor. Prin programele noastre, de la inceputul anului pana acum, au venit mai multi turisti din Ungaria decat in 2007. Avem cativa ghizi care prezinta orasul in engleza, germana si maghiara", Zacharie Benedek
de Alin BRATU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 19 mai 2008


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 12 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter