SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSperietoarea

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Cele mai multe probleme legate de parcarile neregulamentare se inregistreaza in zona centrala, unde doar anul acesta au fost inregistrate peste 550 de astfel de situatii, in special pe strazile Mitropoliei, Filarmonicii, General Magheru, Gheorghe Lazar, Pompeiu Onofreiu, Alexandru Odobescu, Papiu Ilarian, Avram Iancu, Piata Unirii

Reprezentantii Primariei spun ca s-au creat multe locuri de parcare prin reconfigurarea strazilor pe care s-a introdus sensul unic, iar una dintre benzi a fost destinata locurilor de parcare.

De la inceputul anului, politistii comunitari au dat amenzi de peste 140.000 lei, pentru tot soiul de contraventii, iar din aceasta suma doar 50.000 lei au fost platiti. Pentru diferenta urmeaza executarea silita.

Numarul soferilor care au parcat in spatii nepermise, in primele trei luni ale acestui an, a scazut la un sfert fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului Serviciului de Politie Comunitara Sibiu. Teama de a nu le fi ridicata masina, prezenta politistilor pe teren si locurile de parcare nou create sunt explicatiile reprezentantilor Politiei Comunitare pentru aceasta scadere.

in primele trei luni ale acestui an, 860 de proprietari de autovehicule au fost amendati si avertizati, in intreg municipiul Sibiu, pentru parcare pe trotuar, pe spatii verzi, pentru blocarea cailor de acces, spalarea autoturismelor pe domeniul public, parcare pe locurile cu folosinta exclusiva, intrarea cu motoscutere si ATV-uri in zonele pietonale, accesul fara card in zona istorica, parcarea in statiile destinate transportului in comun, expunerea spre vanzare a autoturismelor in alte locuri decat cele special amenajate, parcarea in dreptul hidrantilor, pe alveole, rigole si insule de dirijare a traficului.

in aceeasi perioada a anului trecut, numarul acestora era de 3545, se arata in raportul Serviciului aflat in subordinea Primariei Municipiului Sibiu.

Cele mai multe probleme cu parcarile neregulamentare s-au inregistrat in centrul istoric al Sibiului, unde au fost sanctionati contraventional proprietarii a 559 autoturisme parcate neregulamentar, in special pe strazile Mitropoliei, Filarmonicii, General Magheru, Gheorghe Lazar, Pompeiu Onofreiu, Alexandru Odobescu, Papiu Ilarian, Avram Iancu, Piata Unirii.

Reprezentantii Primariei spun ca de-a lungul anului trecut au fost create noi locuri de parcare prin reconfigurarea unor strazi, pe care s-a introdus sensul unic, iar pe una dintre benzi au fost marcate noi locuri de parcare.

Masini luate pe sus

Primaria municipiului Sibiu a cumparat un utilaj care poate ridica autovehicule cu greutatea de pana la 3,5 tone, este dotat cu sisteme pentru a evita daune la autovehiculul ridicat, iar la intrarile in oras soferii sunt anuntati ca exista acest regulament si au fost montate indicatoare de directionare spre spatiul de depozitare.

Ridicarea masinilor este filmata si fotografiata si se face in prezenta politistilor si a inspectorilor de la Primarie, apoi masinile ridicate sunt duse intr-un spatiu de depozitare amenajat in curtea Tursib, cu intrare din strada Ariesului, unde incap 40 de astfel de autovehicule. Tot aici exista si un punct unde se pot plati taxele si tarifele pentru ca soferii sa-si poata lua masina inapoi.

Este vorba despre un tarif de ridicare pentru autovehicul, de 150 lei, tarif de transport de 150 lei si tariful de depozitare de 200 lei pe zi.

Amenzi de 50.000 lei

Din amenzile date de politistii comunitari, pentru diferite contraventii, au ajuns in bugetul Sibiului 50.000 lei, dupa ce persoanele care au primit sanctiuni si-au platit amenzile la casieria Politiei Comunitare, la casieriile Primariei sau prin banca.

Amenzi de aproape 90.000 lei nu au fost insa platite, iar politistii comunitari spun ca le vor trimite spre executare silita.

in trei luni au fost constatate 2249 abateri contraventionale, au fost sanctionate contraventional 1370 persoane si au fost legitimate 2569 persoane.

Sibienii au transmis 370 de sesizari catre politistii comunitari, cele mai multe telefonic.

81 de cersetori prinsi

Tot in primele luni ale anului, politistii comunitari au intocmit 81 de procese-verbale de depistare a cersetorilor, ce le vor trimite Politiei. Cersetorii au fost prinsi in special in zilele de duminica si in timpul slujbelor la bisericile mari din oras.

De asemenea, 16 sibieni au incalcat regulile privind depozitarea deseurilor, iar noua dintre ei au fost amendati cu 1.440 lei, in total, iar alti doi au fost avertizati pentru depozitarea gunoaielor in alte locuri decat cele permise.

Reprezentantii Politiei Comunitare spun ca zonele in care sibienii arunca frecvent gunoaie sunt strada Ştefan cel Mare, la iesirea din oras spre Agnita, strada Podului, Calea Gusteritei - strada Ceaikovski, zona Ţiglari - Lacul lui Binder, Calea Poplacii, zona Magazin Interex - Valea Sapunului - Podul spre Magazinul Kaufland.

Potrivit legii, cei care sunt prinsi ca depoziteaza deseurile in locuri nepermise risca amenzi intre 70 si 100 de lei, daca sunt persoane fizice, si intre 200 si 600 lei, daca sunt persoane juridice.
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 04 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter