SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSpital judetean, caut director

Stiri din Sibiu: Social Adauga un comentariu »

Lasat liber in urma plecari doctorului Minerva Boitan la Senat, postul de manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu asteapta ca ministrul Sanatatii sa hotarasca cand si cum va avea loc concursul pentru ocuparea acestuia. in carti par sa fie doctorii Ioan Baier, actual manager interimar, director medical si sef sectie Ortopedie, Valeria Valean, seful sectiei de Oncologie, Liviu Cotarla, medic in cadrul sectiei de Dializa si Ioan Manitiu, directorul Directiei pentru Sanatate Publica Sibiu. Sibiu Standard a stat de vorba cu ei.

Reporter: Veti participa la concursul pentru postul de manager al Spitalului Clinic Judetean?
Ioan Baier: De unde v-a venit ideea de a participa la concurs? Eu sunt director medical, am o functie, mi-e destul. A fi manager inseamna a nu te mai ocupa de bolnavi. A fi manager inseamna sa renunti la activitatea medicala, iar eu nu vreau sa renunt la asta pentru functia de manager. Deocamdata eu tin un interimat pana vor vedea ce vor face.

Valeria Valean: Deocamdata nu am in intentie sa fac acest pas. Chiar nu m-am gandit, este prematur sa vorbim despre asta pentru ca nici nu stiu daca s-a pus problema ca postul sa fie scos la concurs. Nu stiu daca este un moment oportun pentru a fi manager. Profesionalismul si experienta pe care le-am acumulat in cei peste 15 ani de cand conduc sectia de Oncologie m-ar putea recomanda pentru acest post. Conduc o sectie foarte grea. Asta poate sa fie o scrisoare de recomandare, dar nu poate fi o garantie.

Liviu Cotarla: imi pare rau, n-am ce sa comentez. Sunt doar zvonuri, eu am meseria mea si nu voi participa la niciun concurs pentru postul de manager al spitalului.
Ioan Manitiu: Ramane problema deschisa. Eu nu sunt hotarat de treaba aceasta si am dreptul sa ma gandesc pana in momentul cand se depun dosarele. Deocamdata am fost nominalizat pe pozitia de director al Directiei de Sanatate Publica.

Reporter: Cine credeti ca va fi viitorul manager?
Valeria Valean: Sunt de parere ca trebuie sa fie cineva care cunoaste problemele din sistem. Gestionarea unui sistem trebuie sa se faca din interior, de catre persoane care il cunosc. Cel care cunoaste problemele din sistem poate sa le rezolve mult mai bine decat cineva din afara. Daca va veni cineva din afara sistemului medical, directorul medical trebuie sa aiba personalitate puternica incat sa se impuna, pentru ca managerul trebuie sa fie in permanenta consiliat de directorul medical. Gandirea mea este ca totusi in agricultura se pricepe agricultorul si nu medicul. La fel si invers.
Ioan Manitiu: La conducerea unor spitale de aceasta dimensiune trebuie oameni cu o anumita structura profesionala, morala si fizica, pentru ca trebuie sa faca fata unor solicitari multiple. Pentru ca Spitalul Clinic Judetean de Urgenta are o problematica complexa, in primul rand financiara, apoi organizatorica. Trebuie sa duca un trend profesional, structural si financiar. Cel care va fi manager trebuie sa aiba cunostinte economice, ca e manager, dar si medicale, pentru ca trebuie sa inteleaga cum se leaga diferitele structuri in spital si prioritatile de munca de rutina din spital. Pentru ca este o munca de rutina extraordinara. Managerul deci trebuie sa intruneasca anumite calitati. Ca le va intruni sau nu, vom vedea.

Boitan vrea ca totul sa fie pe fata
Fostul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si actual senator, Minerva Boitan, si-a incheiat contractul de munca la spital incepand cu 1 ianuarie 2009 si spera sa colaboreze bine cu viitorul manager, indiferent care va fi acesta. „Sper sa fie un coleg, un medic si sper sa colaboram foarte bine, pentru ca spitalul Clinic Judetean trebuie sa progreseze. Nici nu stiu carui partid i-a fost atribuit spitalul. Cred totusi ca ar trebui sa se hotarasca la functiile care vor fi schimbate o data cu schimbarea guvernului, sa fie totul pe fata ", declara Minerva Boitan.
de Jeanina Vlad


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 20 ianuarie 2009


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 16 septembrie 2019 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter