SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Spitalul de la Cisnadie da semne de viata

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Lacatul pus de Cseke Atilla pe Spitalul Orasenesc Cisnadie va disparea de luni. Consiliul Local Cisnadie a hotarat, in urma unei sedinte extra­ordinare, redeschiderea spi­talului. Opt medici si-au mani­festat hotararea de a se intoarce sa lucreze la Cisnadie si alti patru au aceasta intentie.

Regim de policlinica

Consilierii locali au hotarat mentinerea spitalului, dar intrucat pe structura de spital nu mai exista finantare, unitatea se va redeschide sub forma de cabinete in regim ambulator. De asemenea, consilierii au hotarat men­tinerea Serviciului de Am­bulanta in spatiul unde acesta a functionat si pana acum. Practic, acest lucru inseamna ca oamenii din Cisnadie si localitatile inve­cinate vor fi consultati, vor primi retete gratuite si com­pensate, vor putea face analize medicale, dar nu vor putea fi internati deoarece Ministerul Sanatatii a scos Spitalul Cisnadie de pe lista unitatilor medicale cu paturi care pot primi finantare de la Casa de Asigurari. Pentru cazurile de urgenta a fost pastrata Statia de Ambulanta din localitate. Åži Laboratorul, Radiologia si sala de gim­nastica pentru copiii cu probleme neu­rologice au fost pastrate si vor functiona. Potrivit primarului Cisnadiei, Johann Krech, pana ieri, opt medici specialisti au raspuns afirmativ cand au fost intre­bati daca vor sa lucreze la Cisnadie. Alti patru si-au manifestat intentia sa isi deschida cabinet finantat de Casa de Asigurari in spatiul spitalului.

Consultatii gratuite

Decizia Consiliului Local Cisnadie se va pune in aplicare de luni, in conditiile in care acest lucru se va putea tehnic. "Sapta­mana viitoare se va trece la eliberarea acelei cladiri pierdute in instanta. Activitatea propriu-zisa se va desfasura in blocul materno-infantil si in cladirea 1. Celelalte cladiri intra in pro­tectie si conservare. Datorita faptului ca se va oferi in con­tinuare finantare din partea Con­siliului Local pentru pre­vederile avute in buget in 2011, serviciile medicale vor fi oferite gratuit, in conditiile prevazute de lege ", a spus primarul Johann Krech. Singura pierdere va fi Serviciul de Urgenta. Aceste servicii vor fi, insa, reglementate prin lege odata cu infiintarea Centrului de Permanenta pe care il promite Ministerul Sanatatii. De ase­menea, in cadrul sedintei extraordinare, consilierii locali ai orasului Cisnadie au hotarat si continuarea actiunilor in instanta in ceea ce priveste refuzul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate de a semna contractul de finantare cu spitalul de la Cisnadie.

CASETA

Spitalul din Cisnadie a fost sigilat in data de 30 martie, dupa ce a aparut pe lista unitatilor cu care Casa de Asigurari de Sanatate nu mai poate semna contract aditional de finantere. Aproape 100 de oameni au incercat sa isi gaseasca un loc de munca la spitalele din judet. Cei care lucrasera in conducerea spitalului si TESA - 16 persoane, erau, insa, pe drumuri, pentru ei negasindu-se un post. Dupa prima etapa de distribuire a personalului medical, unitatile medicale spitalicesti din judet nu au putut ingloba intre personalul calificat. 6 medici nu si-au gasit de lucru si, daca nu s-ar fi deschis spitalul in regim de policlinica, ar fi trebuit sa intre in a doua etapa de redistribuire, pentru spitalele din judetele limitrofe, etapa care a inceput de ieri.
de Laura Buciu


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 15 aprilie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter