SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Spitalul de Pediatrie din Sibiu este printre cele mai bune din tara!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Spitalul de Pediatrie este unul care asigura conditii foarte bune, este unul din cele mai bune de acest profil din tara. In ultimii ani, de cand este in subordinea Primariei, am alocat in fiecare an fonduri pentru extindere si modernizare, iar impreuna cu fondurile europene pe care le-a primit spitalul, s-a reusit si o extindere si o modernizare substantiale. Din pacate, locatia nu este foarte buna pentru un spital, sunt cladiri care au fost partial gandite pentru cu totul altceva si atunci spatiul este cel care se vede, chit ca prin grija conducerii spitalului s-a realizat mansardare si asa mai departe. Din aceste motive este imposibil sa se permita tuturor mamelor sa stea cu copiii lor, ceea ce este regretabil, dar aceasta este situatia. Pe de alta parte, mamele tuturor copiilor pana in 3 ani si mamele tuturor copiilor cu handicap au fost primite in spital. In limita locurilor, si celelalte mame. Cred ca in realitate, situatia nu este deloc complicata si deloc trista, este un spital foarte bun, cu conditii foarte bune si mamicile din Sibiu pot fi multumite ca beneficiaza de un astfel de spital", a explicat primarul Sibiului, Klaus Iohannis, in conferinta de presa de ieri, situatia de la Spitalul de Pediatrie.

Printr-o petitie semnata online de peste 900 de persoane, din care o parte din Sibiu, i se cerea conducerii spitalului sa creeze posibilitatea tuturor mamelor de a se interna alaturi de copii.

Primarul spune ca in perspectiva, daca va gasi posibilitati de extindere a spitalului, va avea grija de acest aspect si va realiza mai multe locuri pentru mamele care vor sa stea cu copiii, dar situatia nu este nici critica, nici tragica.

"Şi eu mi-as dori sa avem un Spital Judetean ca in filmele cu americani, dar nu avem si nici nu vom avea in viitorul apropiat. Dar in contextul romanesc, repet, Spitalul de Pediatrie din Sibiu este un spital care asigura conditii exceptionale, cu un personal foarte bine calificat, cu aparatura performanta", a concluzionat primarul.

30 de paturi pentru apartinatori

Managerul Spitalului de Pediatrie, Alexandru Mihut, directorul medical Mihai-Leonida Neamtu si directorul financiar - contabil Maria Bogazi au trimis ieri un comunicat in care explica situatia si incep prin a spune ca este justificata cererea mamelor de a se interna cu copiii lor, si ca si personalul medical, in mare parte parinti la randul lor, au aceleasi sentimente fata de copii, caci "nu poti sa-ti alegi si sa practici specialitatea de pediatru decat daca iubesti copiii si daca reusesti sa te apropii de copilul bolnav cu blandetea, intelegerea si dragostea necesare ca el sa te accepte".

Conducerea spitalului spune ca din pacate nu poate asigura internarea tuturor mamelor nu pentru ca nu ar vrea sau pentru ca spitalul si-a insusit reguli speciale care ingradesc dreptul si dorinta acelor mame care vor sa fie alaturi de copiii lor, ci pentru ca spitalul trebuie, pentru a primi autorizatie, sa respecte legile in vigoare, care reglementeaza circuite specifice de spital, care sunt gandite sa evite infectiile interioare de spital si sa asigure functionalitati specifice spitalului.

Exista un ordin care stabileste norma legala pentru numarul paturilor intr-un salon precum si spatiul necesar pacientilor copii si adulti. Sunt 185 paturi pentru copiii internati si 30 de paturi destinate apartinatorilor, ceea ce inseamna ca exista 16% din totalul paturilor din spital pentru apartinatori.

"Spitalul a trecut recent printr-o reforma, care i-a redus numarul de paturi pentru copiii internati, spitalul luand decizia ca numarul paturilor pentru apartinatori sa ramana acelasi. Aceasta decizie din partea administratiei spitalului a fost luata chiar cu riscul de a diminua veniturile spitalului din contractele de prestari servicii medicale incheiate cu CJAS Sibiu, contracte care platesc doar serviciile medicale acordate copiilor bolnavi cu insotitori, deci nu si spitalizarea apartinatorilor care exced prevederilor legii", se arata in comunicat.

Anul trecut, din Spitalul Clinic de Pediatrie s-au externat, dupa tratament, 9.117 copii bolnavi si 2.680 mame insotitoare.

Mama sau copilul?

Conducerea spitalului prezinta la finalul comunicatului si solutiile posibile pentru rezolvarea acestei situatii, solutii rapide, imediate, sau solutii pe termen lung.

Solutiile pe termen scurt sunt extrem de dificile in conditiile in care spitalul are o suprafata fixa, atat sunt spatiile sale, iar extinderi s-au tot facut si se fac si anul acesta insa nu acopera necesarul.

Una din solutii, si singura care ar respecta legea, ar fi (desi greu de crezut ca cineva va face asa ceva) cresterea numarului de paturi pentru mame, pe seama diminuarii numarului de paturi pentru copiii bolnavi. Asa s-ar respecta legea privind suprafata utila care trebuie sa revina fiecarui pat, dar s-ar reduce paturile pentru copii si banii de la Casa.

O alta varianta ar fi cresterea numarului de paturi pentru mame si pastrarea aceluiasi numar de paturi pentru copii, insa in acest fel s-ar incalca normele privind suprafata pe fiecare copil, in functie de varsta.

Ar mai fi posibilitatea de a se supraetaja paturile existente acum pentru mame, dar si in acest caz nu s-ar respecta normele uzuale pentru preventia infectiilor interioare de spital.

Una din aceste masuri s-ar putea pune in practica cu permisiunea expresa a compartimentului de specialitate din cadrul Directiei de Sanatate Publica Sibiu si a Ministerului Sanatatii.

Pe termen mediu, anul acesta se finalizeaza mansardarea corpului A de la cladirea Pediatriei, investitie suportata de Primaria Sibiu si care "va rezolva de o maniera aproape satisfacatoare problema internarii apartinatorilor copiilor bolnavi, conform reglementarilor in vigoare".

Conducerea spitalului spune ca, pe termen lung, "Sibiul, ca si toata tara, are si au nevoie de spitale moderne de copii, cu circuite specifice de spital, cu saloane " mam[ - copil" (" apartinator - copil" ), cu finantare adecvata si o lege a sanatatii cat mai generoasa cu asistenta copilului bolnav".
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 03 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 11 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter