SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSpitalul de Urgenta la Selimbar - o eroare grava

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Putine investitii noi

- Spuneati ca aveti o schita a proiectului de buget pe anul viitor. Ce investitii importante vor fi in 2010?

- Ceea ce facem acuma este sa evaluam nevoile fiecarei directii si ale fiecarui serviciu. I-am rugat pe colegi sa-mi prezinte o prima forma, care se va face in cuantumul bugetului executat pe 2009. Evident ca un capitol separat vor fi investitiile, care, in prinicipal, vor fi investitiile in continuare, ce am inceput anul acesta se va continua in anul viitor.

Vor fi foarte putine investitii noi, in principiu, cred ca vor fi doar investitiile pe care le vom propune pentru proiectul din fonduri europene. Cele patru strazi pe care vrem sa le executam in prima etapa si reabilitarea de la UCOS.

- Ati declarat ca sunteti nemultumit de noua locatie pe care se va construi Spitalul de Urgenta si de faptul ca nu s-a discutat cu Primaria despre mutarea spitalului, de pe Calea Poplacii, in Şelimbar. Ati fi avut o alta varianta de teren?

- Toate discutiile s-au purtat cu gandul de a folosi locatia de pe Poplacii. Inclusiv SF-ul, inclusiv PUZ ul au fost facute avand in vedere acea locatie. Aceasta a fost discutata cu foarte multa lume, si cu Ministerul Sanatatii, cu Directia Judeteana de Sanatate, cu Prefectura, atunci cand a pornit prima data proiectul si noi am adaptat chiar PUG-ul Sibiului, in asa fel incat sa fie create conditiile necesare functionarii unui spital mare in zona Poplacii. Ce se propune acum, un spital mic, pe o locatie mica, de pe un camp, care nu este legat nici cu drum, nici cu utilitati la restul orasului, mi se pare o eroare grava.

Nu zic ca nu s-ar putea discuta despre o alta locatie, dar atunci discutiile trebuie luate de la zero, trebuie evaluata oportunitatea, trebuie vazut cum se poate fiabiliza zona, si nicidecum nu se poate de azi pe maine... acum hotaram sa facem spital pe un camp de langa Şelimbar... Este o abordare care nu va da niciun rezultat pozitiv.

- Au trecut deja doi ani de cand o mare parte dintre strazi si dintre fatadele din centru au fost reconditionate si reparate. Sunteti multumit de felul in care s-au pastrat toate aceste lucrari pana acum?

- in principiu da. Sigur unele lucrari puteau fi de o calitate mai buna, dar, in ansamblu, cred ca Sibiul a castigat mult de aici.

Milioane din fonduri europene

- Ce proiecte din fonduri europene pregatiti?

- intr-o faza foarte avansata sunt doua proiecte. Este vorba despre un proiect din fonduri de mediu, care vizeaza extinderea retelelor si a serviciilor de apa si canal si in municipiul Sibiu, dar si in localitati din sudul Transilvaniei inclusiv pana la Fagaras, o aplicatie care va fi finalizata si inaintata inca in acest an si credem ca vom primi in jur de 80 de milioane de euro.

- Cat ii revine Sibiului din aceasta suma?

- Cam un sfert ar reveni Sibiului. A doua aplicatie pe care o pregatim si pe care dorim sa o finalizam si sa o inaintam la Agentia Centru in acest an este aplicatia pe AXA 1 Dezvoltare urbana durabila. Speram sa obtinem undeva intre 15 si 20 milioane de euro si cu acesti bani sa refacem atat infrastructura urbana cat si centrul de asistenta pentru copii cu probleleme speciale, UCOS, dar si un Centru de trafic al municipiului Sibiu. Vom vedea in ce masura vor fi aprobate proiectele pe care le propunem, probabil o buna parte va fi aprobata, si va exista in aplicatie si o lista de prioritati.

- in ce stadiu se afla negocierile si cand va fi semnat contractul pentru imprumutul de 11,5 milioane de euro de la BERD?

- Negocierea contractului este finalizata si s-a aprobat preacordul de finantare, urmeaza aprobarea la Ministerul Finantelor, dupa care se poate semna contractul.

- Deci la inceputul anului viitor ar putea veni banii?

- in principiu da.

- Care sunt cele mai mari probleme nerezolvate ale Sibiului?

- Probleme sunt foarte multe. Cred ca in continuare problemele cele mai mari sunt cele legate de infrastructura urbana, vorbesc aici si de existenta dar si de viabilitatea unor retele de apa, de canal, electricitate, gaz, dar si infrastructura rutiera este, in continuare, o problema care este doar partial rezolvata. Cred ca multe probleme importante ale Sibiului au fost descoperite si se dau solutii de rezolvare in proiectul planului urbanistic general, care este si el in curs de finalizare.

Criza mai dureaza

- Cainii vagabonzi sunt o problema mare?

- Sunt o problema care este ca si rezolvata. Odata cu intrarea in functiune a centrului pentru cainii fara stapani, problema isi va gasi o solutionare care nu va aparea de azi pe maine, este o solutie care este gandita pentru multi ani si cred ca am adoptat varianta cea mai sigura si cea mai buna.

- Sunteti pregatiti de iarna, ce sanse exista ca Sibiul sa fie luat prin surprindere de prima zapada?

- Suntem pregatiti, exista si material antiderapant si sarea achizitionata, exista si comandamentul. in realitate noi de multi ani n-am mai fost luati prin surprindere.

- La ce proiecte a trebuit sa renuntati din cauza crizei?

- A trebuit sa renuntam la multe proiecte de infrastructura fiindca pur si simplu nu ni le mai permitem. Vom avea, poate, mai putine proiecte de modernizare de strazi, dar vom continua, totusi. Exact din aceste motive am discutat cu BERD-ul, ca sa nu renuntam la proiectele de modernizare a Sibiului. Va trebui sa renuntam, de exemplu, la strandul din Padurea Dumbrava, dar cred ca Sibiul va depasi, in cativa ani, criza si atunci vom putea sa reluam si aceste proiecte.

- in cativa ani?

- Da, in cativa ani.

- in afara de bani, de ce mai aveti nevoie pentru strand, in ce stadiu se afla proiectele?

- Proiectul este in procedura de mediu si este aproape finalizata aceasta procedura, insa nu am dat drumul la proiectele tehnice fiindca acestea sunt deja destul de scumpe.

- Ce credeti ca ar fi mai bine, cota unica sau impozitul progresiv?

- Este o chestiune care ar fi bine sa fie stabilita de cei care vor guverna tara, dar eu cred ca, in momentul de fata, cea mai buna hotarare ar fi sa nu se schimbe nici cota de impozitare, nici TVA-ul, fiindca in lipsa unei conceptii care prezinta un set de masuri coerente nu este bine sa umblam asa la impozite sau taxe.

Recomandari, ramane de vazut

- Veti face recomandari pentru primul tur de scrutin la alegerile prezidentiale?

- Acum nu am de gand sa fac recomandari.

- Veti face pentru turul doi?

- Asta ramane de vazut.

- Sa presupunem ca ati candida la presedintie, peste alti cinci ani, credeti ca ati avea nevoie de turul doi?

- Haideti sa presupunem mai aproape de data de atunci, (rade) ... de peste cinci ani...

- Am rugat un cititor al Tribunei sa va adreseze o intrebare, iar intrebarea este "credeti ca ati putea face mai multe pentru sibieni de la Bucuresti, din functia de premier, sau de ce nu de la parlamentul European"? Ar fi si aceasta o varianta?

- Este, da, cel putin teoretic se pot discuta orice variante. Se pot face lucruri pentru Sibiu si din alte pozitii decat din pozitia de primar, evident se pot face alte lucruri, dar cred ca cine se straduieste poate sa faca ceva pentru Sibiu.

- O publicatie din Bucuresti scria ca v-ati depus declaratia de avere cu intarziere, este adevarat?

- Nu.

- Şi din acest motiv ANI ar fi inceput verificarea averii dumneavoastra.

- Foarte bine, poate oricine sa verifice.

- A mai aparut un nou proces, in ultima perioada?

- Nu.

- Mai aveti vreun proces?

- Nu.

incredere in sibieni

- Ce veti face de Sarbatori?

- Ca de obicei, voi sta acasa.

- Ce alegeti, Teatru sau film?

- Aleg teatrul.

- Tenis sau fotbal?

- Tenis.

- Carcotasii sau divertis?

(Rade) Niciunul.

- Antena 3 sau Realitatea?

- Şi una si alta.

- Mai aveti timp sa cititi?

- Da

- Ce cititi?

- Diverse, in ultima vreme recunosc ca, mai degraba, despre criza si iesiri din criza.

- Folositi aplicatii gen facebook, messenger, twitter?

- Nu.

- Cu cine va sfatuiti atunci cand aveti de luat o decizie importanta?

- De obicei eu gandesc bine, nu cred ca am nevoie, foarte des, de foarte multe sfaturi, dar, atunci cand este o chestiune care priveste Forumul German, ma sfatuiesc cu Consiliul National, daca este cazul.

- in cine aveti cea mai mare incredere?

- in sibieni.
de Sorana Maier


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 17 noiembrie 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter