SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSpitalul de Urgenta pentru copii este comparabil cu oricare din Europa

Stiri din Sibiu: Sanatate Adauga un comentariu »

Sosit din nou in judetul Sibiu intr-o vizita de lucru, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a dat o bila alba sistemului sanitar sibian. impreuna cu subsecretarul de stat, Raed Arafat si prefectul Sibiului, Ilie Mitea, ministrul a vizitat Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) Dumbraveni, SMURD, Primiri-Urgente si Ambulanta Medias, precum si SMURD Copsa Mica. Vizita s-a incheiat cu inaugurarea Compartimentului de Primiri Urgente din cadrului Spitalului Clinic de Pediatrie, despre care Nicolaescu a precizat ca se ridica la nivelul european si poate fi asociat oricarui spital din lume.

Pasi mari in medicina de urgenta
Prima oprire a „oaspetilor " de la Bucuresti a avut loc la Dumbraveni, unde au inaugurat Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare. „Aici am constatat ca echipa este bine pregatita si ca se poate dezvolta in continuare. Exista spatii, astfel incat sa se realizeze un centru de permanenta ", a explicat ministrul sanatatii. in legatura cu Spitalul Municipal din Medias, acesta a promis ca Centrul de Primiri Urgente care se doreste a fi infiintat aici va fi dotat cu aparatura pana la sfarsitul anului. „Avand in vedere ca incaperile nu corespund, iar structura nu poate fi acreditata, Primaria trebuie sa-si asume responsabilitatea proprietatii, sa efectueze investitiile, astfel incat, pana in octombrie sau noiembrie sa finalizeze lucrarile, pentru a putea pune in functiune aparatura. Tot la Medias, am vazut si Servciul de Ambulanta. Pot spune ca personalul de acolo a gasit drumul cel bun. Colegii de la Medias au inteles ce trebuie sa faca ", a adaugat Nicolaescu. De asemenea, acesta s-a declarat incantat de SMURD Copsa Mica, unde masina oferita de Ministerul Sanatatii functiona chiar in momentul vizitei. „Cei de la Copsa Mica au foarte multe apeluri. Primaria e implicata in a asigura conditii corecte de functionare. in Sibiu s-au facut pasi mari in medicina de urgenta ", a mai spus ministrul.

Urgente moderne, pentru cei mici
Ministrul sanatatii a ramas placut impresionat, mai ales de Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie, inaugurat sambata, cu ocazia vizitei sale la Sibiu. „Este un centru care corespunde standardelor europene si care nu difera cu nimic de celelalte spitale din oricare oras al lumii. Am vazut un colectiv de oameni tineri, competenti, care pot oferi servicii la cea mai inalta calitate ", a precizat Nicolaescu. Spitalulul Clinic de Pediatrie asigura asistenta medicala de specialitate pentru copiii bolnavi din municipiul si judetul Sibiu, precum si pentru copiii din judetele limitrofe. in acelasi timp, asigura rezolvarea urgentelor majore si a cazurilor grave sau cu potential de agravare din toate sectiile de pediatrie din judet. „Toate acestea, cat si necesitatea crearii posibilitatii unei adresabilitati cat mai rapide din partea pacientilor si acordarea unei asistente medicale performante au impus infiintarea acestui compartiment, care este destinat triajului, evaluarii si tratamentului de urgenta, conform standardelor in vigoare, pacientilor cu afectiuni acute care se prezinta la spital spontan sau transportati de ambulanta ", a precizat ec. Alexandru Mihut, managerul Spitalului Clinic de Pediatrie. Astfel, au fost demarate actiunile de amenajare interioara a spatiilor, care au implicat igienizari interioare, instalatii electrice, instalatii termice si sanitare, achizitionarea unui mobilier adecvat, achizitionarea a doua frigidere si o combina frigorifica pentru depozitarea medicamentelor si a substantelor farmaceutice, toate acestea cumuland cheltuieli in valoare de aproape 200.000 de lei, sume provenite atat de la bugetul local, cat si din venituri proprii. A urmat informatizarea compartimentului prin achizitionarea si montarea a doua calculatoare cu licentele necesare, imprimanta, copiator, fax si o linie telefonica proprie, care asigura legatura rapida si eficienta, prin numarul de urgenta 112, cu toate clinicile de urgenta din tara. Totodata a fost achizitionat si pus in functiune un generator electric de capacitate medie. in plus, reprezentantii unitatii au reusit sa obtina aprobarea redimensionarii aleei din str. Gh. Baritiu, lucru care permite accesul mai rapid in urgenta spitalului. De asemenea, s-a finalizat dotarea cu aparatura specifica acordarii asistentei medicale de urgenta, instalatie de fluide medicale, instalatie de sterilizare si instalatii de aer conditionat, in valoare totala de peste 700.000 de lei.CPU va functiona pentru inceput cu cinci medici pediatri, zece asistenti medicali, doi registratori medicali si o infirmiera, fiind in derulare procedurile de organizare a concursurilor si pentru ocuparea celorlalte posturi necesare bunei functionari a compartimentului. Toate cadrele medicale care lucreaza aici au fost instruite in Centul Universitar Cluj (UPU – Spitalul de Copii - Cluj – Napoca), specializat in acordarea asistentei medicale de urgenta pentru copii.

Garda la radiologie
„Plecand de la propunerile concrete ale membrilor consililui medical al spitalului, am ajuns la concluzia ca este absolut necesar pentru o functionare optima si eficienta a CPU sa solicitam ASP Sibiu si respectiv Ministerului Sanatatii Publice aprobarea pentru functionarea unei linii de garda in radiologie (care este deja realizata), precum si dotarea punctului de laborator de analize medicale de pe langa CPU si cu alte aparate care sa vina rapid in sprijinul medicilor din CPU pentru stabilirea unui diagnostic cat mai corect. Este vorba de un aparat reflotron, un aparat de analiza a urinii si unul de hematologie de tip Medonic, care pe langa cel de tip Astrup mareste substantial paleta de analize de biochimie si hematologie, in vederea stabilirii rapide a unei conduite medicale cat mai precise ", a adaugat ec. Alexandru Mihut. in prezent, este finalizata procedura de achizitie si pentru alte dispozitive medicale, precum o pompa de perfuzie, doua aparate aerosoli si doua aparate pentru dezinfectia aerului, in valoare totala de aproape 80.000 de lei, abni proveniti din fondul de dezvoltare al spitalului.
de Adina ALEONTE


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 22 iulie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter