SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSpitalul din Agnita ar putea sa scape. Cisnadia nu prea mai are sanse

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Prefectul Horatiu Racuciu a primit, astazi, evaluarile Directiei de Sanatate Publica (DSP) a judetului Sibiu, privind reorganizarea sistemului de sanatate publica, prin reprofilarea si/sau comasarea unitatilor spitalicesti aflate in administrarea autoritatilor locale si judetene din Sibiu, Agnita si Cisnadie.

De asemenea, pe acelasi subiect, la institutie au fost primite, in scris, pozitiile Consiliului Judetean Sibiu si ale conducerilor spitalelor din Agnita si Cisnadie – toate in dezacord cu propunerile Ministerului Sanatatii, de comasare sau reprofilare a unitatilor spitalicesti.

Din evaluarea DSP, in ce priveste solutia Ministerului Sanatatii de comasare a unor unitati spitalicesti cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, rezulta ca oportuna doar comasarea Spitalului de Pneumoftiziologie. Potrivit DSP, comasarea trebuie urmata de reorganizarea unitatii spitalicesti nou create. In legatura cu Spitalul de Psihiatrie `Dr. Gh. Preda`, din analiza DSP a rezultat necesitatea continuarii activitatii acestuia ca unitate cu personalitate juridica, avand in vedere, in special, includerea ei in strategia europeana de sanatate mintala, care prevede dezvoltarea asistentei psihiatrice spitalicesti si ambulatorii la nivelul comunitatilor si integrarea sa cu asistenta medicala generala, dar nu inglobarea ei in spitale generale. Din analiza DSP, mai rezulta ca este oportuna transformarea sectiei exterioare din Boita, a Spitalului de Psihiatrie, in unitate de asistenta medico-sociala.

Referitor la Spitalul Orasenesc Agnita, raportul DSP apreciaza ca nu este oportuna transformarea acestuia in camin de batrani avand in vedere, in principal: 1. cele 5 camine si centre pentru ingrijirea persoanelor varstnice si a unitatii de asistenta medico-sociala existente deja in teritoriul arondat unitatii administrative Agnita; 2. distantele mari fata de municipiile Sibiu si Medias, care ingreuneaza accesul populatiei la servicii medicale specializate.

In legatura cu Spitalul Orasenesc Cisnadie, din evaluarea DSP rezulta propunerea reprofilarii unitatii ca spital de ingrijiri de lunga durata si ambulatorii, avand responsabilitatea asistentei pentru pacientii cronici si pentru cei care necesita ingrijiri zilnice in oras si in teritoriul administrativ arondat.

Mentionam ca DSP va trimite propunerile privind reorganizarea spitalelor sibiene la Ministerul Sanatatii, care va lua masurile finale, in conditiile in care, indiferent de noile conditii de functionare a spitalelor, serviciile medicale nu vor fi afectate.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 februarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 30 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter