SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSpitalul Judetean Sibiu, la rang de camin de batrani, dupa clasificarea Ministerului

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Adrian Santa, sustine ca institutia, cea mai mare unitate spitaliceasca din judet, va deveni "camin de batrani", adica spital de categoria a V-a, cu nivel de competenta limitat, daca acele criterii de clasificare propuse de MS vor fi aprobate.

Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Adrian Santa, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca actualele criterii de clasificare a spitalelor, aflate in dezbatere publica, sunt foarte greu de aplicat, mai ales la Sibiu, unde spitalul functioneaza in cladiri construite in anul 1840, relateaza Mediafax.

"Este foarte greu sa acreditezi ca spital de norma europeana ce avem noi aici. Cladirile acestea, construite in 1840, nu sunt cladiri de spital, sunt niste cladiri in care noi ne jucam de-a spitalul. Nu asa arata un spital de norma europeana. Un spital dupa norme europene are lifturi, are circuite clare septic-antiseptic, are sali de operatie intr-un bloc chirurgical, in care se poate intra numai dintr-o singura directie, are inaltimea standardizata, suprafata per pat standardizata, distanta intre pat si chiuveta standardizata. Fiecare pat trebuie sa aiba minimum sapte metri patrati de suprafata, or noi, de exemplu, la fiecare salon, in cladirile vechi, avem volum triplu fata de ce ne trebuie, pentru ca tavanele sunt foarte inalte. Suprafata per pat variaza de la sectie la sectie, dar sapte metri patrati nu avem aproape nicaieri", a declarat Adrian Santa.

Potrivit acestuia, principalele probleme pentru o clasificare superioara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu se refera la faptul ca unitatea nu are sectii de pediatrie, pneumologie si psihiatrie, obligatorii la primele patru categorii de spitale prevazute in actul normativ propus de Ministerul Sanatatii.

"Daca noi nu avem aceste sectii, chiar daca ele exista ca spitale de sine statatoare in municipiul Sibiu, nu ne incadram la niciuna dintre primele patru categorii de spitale. Vedeti cum ajungem sa cerem noi ceea ce nu am vrut (comasarea Spitalului Judetean cu cel de Psihiatrie si cel de Pneumologie, propusa de MS si respinsa pe plan local - n.r.), pentru a putea supravietuis", a declarat Adrian Santa.

El a spus ca, avand in vedere sectiile de care dispune Spitalul Judetean si modul in care este organizat, cea mai mare unitate spitaliceasca din judetul Sibiu ar putea fi doar "camin de batrani".

"Exista un proiect de clasificare a spitalelor pe criterii de competenta, pe site-ul ministerului, in care se scriu criteriile prin care un spital devine de un anumit nivel. Daca luam stricto sensu ce are Spitalul Judetean Sibiu astazi, ne calificam la camin de batrani", a sustinut managerul Spitalului Judetean Sibiu.

El a afirmat ca a avut o discutie cu presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, si vor formula un punct de vedere comun privind clasificarea spitalelor, car va fi inaintat Ministerului Sanatatii.

Potrivit propunerii Ministerului Sanatatii, spitalele se vor clasifica pe cinci categorii, in functie de competente, de la spitale de categoria I, cu nivel de competenta foarte inalt, la spitale de categoria V, cu nivel de competenta limitat.

Categoria V presupune oferirea de servicii medicale pentru ingrijirea bolnavilor cronic sau intr-o singura specialitate - TBC, Psihiatrie si servicii paleative.

 Managerul spitalului sibian sustine ca "doar doua sau trei spitale din tara s-ar incadra la prima categorie sau ar fi ajutate sa se incadreze".


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 07.04.2011 07:23 )
Toate cele petrecute sub ministeriatul pdl cseke nu-s altceva decat ideile grandomane de transformanre a serviciilor medicale romansti transfuzate acestuia de raed arafat marele falimentar al sistemului sanitar'


      

Alte stiri adaugate joi, 07 aprilie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 29 martie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter