SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStart pentru petrecerea medievala

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

88 de spectacole de muzica, dans, teatru si lupte cavaleresti, 400 de artisti din tara si strainatate, trei zile de sarbatoare, Festivalul Medieval " Cetati Transilvane " Sibiu – Unul pentru toti! 


Aceasta este promisiunea pe care organizatorii celei de-a noua editii a festivalului o fac publicului din Sibiu si nu numai. incepand de vineri seara, si pana duminica, sibienii pot retrai, in centrul orasului, momente din istoria, arta, cultura si viata medievala. Spectacolele editiei din acest an vor avea loc in patru locatii diferite: Piata Mare, Piata Mica, Bulevardul Nicolae Balcescu si Parcul Tineretului, locatii pe care organizatorii au inceput sa le imbrace in haine de sarbatoare medievala inca de miercuri, cu montarea scenelor si a elementelor de decor.

Parada Festivalului, va urma in acest an traseul Cazarma 90 – Bulevardul Nicolae Balcescu – Piata Mare urmand ca o data ajunsi in Piata Mare, artistii, costumati in cele mai fascinante personaje de poveste sa fie prezentati publicului de catre gazda evenimentului, actorul Ovidiu Popa. Programul serii de vineri se va incheia cu doua spectacole impresionante de efecte pirotehnice.

Sambata si duminica, sibienii au de unde alege pentru ca programul festvalului contine nu mai putin de optzeci de spectacole de muzica sau dansuri medievale, de lupte cavaleresti, animatii stradale sau efecte pirotehnice. Parcul Tineretului este locatia in care atat sambata cat si duminica publicul poate face cunostinta cu invitatii din Germania ai festivalului: " Cronacher Ausschuss Compagnie ", trupa care va reproduce intr-o maniera fidela perioada de secol XVII a " Razboiului de treizeci de ani ". Unicitatea spectacolelor germanilor este data tocmai de maniera " Living History " in care spectacolele lor sunt gandite. Tehnica si modul de interventie al sulitasilor si muschetarilor, pozitionarea completa a artileriei de camp, cu toate accesoriile, prezentarea statica si dinamica a armelor istorice de foc trezesc in constiinta publicului imaginea vie a personajelor de secol XVII, recreand, totodata, tabloul fidel al campului de lupta si al activitatilor din tabara militara din vremea razboiului. Duminica seara, privirile toate se vor indrepta catre cerul Sibiului, acolo unde focul de artificii va marca finele acestei editii.
 


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 27 august 2009


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter