SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStati linistiti: in 2011, parlamentari PD-L aduc 800.000 lei Sibiului. Mita de la partid

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Rectificarea de buget de la sfarsitul saptamanii trecute nu a adus mare lucru judetuli Sibiu. Doar promisiunea ca vor fi bani pentru finalizarea centurii ocolitoare a Sibiului. Exista insa promisiunea ca in bugetul pe 2011, Sibiul va fi " premiat` de la buget prin cei patru parlamentari: Ion Ariton, Raluca Turcan, Cornel Stirbet si Gheorghe Roman. La trei zile sedinta Biroului Permanent National al PD-L liderul de grup al partidului din Camera Deputatilor, Mircea Toader a transmis tuturor parlamentarilor PD-L cate un mesaj pe mobil prin care ii incurajeaza pe acestia promitandu-le in 2011 amendamente de minim 200.000 de lei de caciula, aproximativ 47.000 euro. `Ne-au aruncat un praf in ochi, sa ne mai tina putin de vorba, pana dupa evaluarea de la 1 septembrie. Vor sa uitam ca in cele doua luni de gratie acordate, premierul si echipa sa nu numai ca n-au facut nimic, ci si-au dovedit si mai mult incompetenta. Eu nu sunt de cumparat cu 2 miliarde pe care ni le promit si nu ni le dau!", a declarat deputatul PD-L Marcel Boldea, pentru cotidianul Gandul. `Eu i-am pus sa faca listele de investitii, dar n-am facut o analiza a lor, le-am dat mai departe, premierul Emil Boc trebuie sa gaseasca o solutie. Cred ca se vor face socoteli la fiecare minister de unde se pot lua bani pentru aceste investitii si vom vedea", a declarat si liderul de grup Mircea Toader. Dupa indemnul sefului de grup, deputatii s-au grabit sa insire liste consistente, unele cu investitii chiar si de un milion de lei, desi indicatiile fusesera in limita a 200.000 de lei. Altii si-au pastrat prioritatile de la inceputul anului, gandindu-se ca banii vor veni, oricum in 2011.

Parlamentarii sibieni au intrat in aceasta ultima categorie, niciun parlamentar din cei patru democrat-liberali nefacand nicio lista de propuneri. Aceasta lentoare este cunoscuta sibienilor de la ultima redactare a bugetului, cand sibienii au consimtit sa nu mai depuna foarte multe amendamente, pentru ca nu sunt bani. "A fost si este un buget mic, atat s-a putut face in acest moment, sunt convins ca in lunile iunie, iulie, vom face o rectificare bugetara pozitiva", a spus la inceputul anului, presedintele PD-L Sibiu, Ion Ariton. Liderul PD-L sustinea ca nu face parte din tabara parlamentarilor care "fac amendamente de dragul de-a face amendamente". "Nu sunt de acord sa faci amendamente de dragul de a le face. La comisie am primit peste 9700 de amendamente, cred ca a fost un record in istoria Romaniei. Eu nu cred ca parlamentarii au crezut ca vor trece aceste amendamente ", a mai spus liderul PD-L Sibiu. ul PD-L Sibiu a mai spus ca si in acest an, ca si anul trecut, a avut grija de Mitropolia Ardealului, Universitatea Lucian Blaga, Clubul Sportiv Municipal si Federatia de Tenis, fara a intra insa in detalii.

Pana la bugetul de anul viitor, Guvernul a adoptat o ordonanta de rectificare bugetara, prin care s-au alocat aproximativ 425 de milioane de lei pentru investitii desfasurate prin Ordonanta 7/2006 privind infrastructura rurala. Aceste fonduri ar putea constitui pentru moment o sursa de finantare a proiectelor alesilor PD-L, mai ales ca de gestionarea banilor se ocupa Guvernul, prin Secretariatul General. Mai mult, o parte dintre parlamentarii PDL au sustinut ca au sperante ca vor obtine bani din fondurile gestionate de ministerele care au primit buget suplimentar la rectificare.

de Alin BRATU


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 24 august 2010


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter