SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStatia de epurare a apelor uzate din Sibiu, modernizata iar dupa patru ani

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Aproximativ 40 de milioane de lei, fara TVA, este suma alocata lucrarilor de extindere a statiei de epurare a municipiului Sibiu. In proiect este inclusa si extinderea colectoarelor de transfer a apei uzate din Cisnadie si Rasinari, lucrarile fiind finantate prin Programul Operational Sectorial Mediu.

Statia de epurare a apelor uzate din Sibiu, amplasata pe teritoriul administrativ al localitatii Mohu, a mai fost intr-un program de modernizare, finantat prin fonduri ISPA, si incheiat in mai 2008.
`Atunci a fost o prima etapa de modernizare, dar atunci nu exista obligativitatea implementarii unei trepte tertiare pentru eliminarea azotului si fosforului din apa uzata. Dupa aceste lucrari, oferta acestui oras va fi infinit mai buna catre investitorii industriali`, spune Mircea Niculescu, directorul general al SC Apa Canal.

Niculescu a semnat, joi, contractul de modernizare a statiei de epurare si de extindere a retelelor colectoare alaturi de reprezentantii Hochtief Solutions AG, firma care a castigat licitatia organizata pentru lucrarile amintite. Lucrarile de modernizare care vor fi executate in cadrul acestui contract vor asigura si o crestere a capacitatii de epurare, de la 4.500 mc/ora la 5.000 mc/ora.
`Sper ca in loc de 26 de luni sa terminati lucrarea in 19 luni. Din partea noastra aveti tot sprijinul, lucram foarte repede la partea de avize si autorizatii`, a cerut si promis primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Noi localitati conectate la statia de epurare. 

In prezent Statia de Epurare Sibiu efectueaza epurarea apelor uzate din municipiul Sibiu, orasul Cisnadie si comuna Selimbar. Prin intermediul acestui proiect vor fi conectate la aceasta statie de epurare localitatile Rasinari, Sura Mare, Hamba, Vestem si Bungard. Prin urmare, statia de epurare va asigura aceste servicii pentru aproximativ 250.000 de locuitori. Pentru a conecta aceste localitati la statia de epurare va fi asigurata in cadrul contractului introducerea colectoarelor care transporta apele uzate de la Cisnadie si Rasinari. Actualul colector care face legatura cu Cisnadie va fi reabilitat pe o lungime de 3.830 de metri iar pentru a face legatura cu localitatea Rasinari va fi amenajat un colector cu o lungime de 8.750 m.

Sursa: Primaria Sibiu

Activitati cuprinse in contract:
1. Proiectare si executie lucrari pentru constructia a 8.750 de m colector de transfer ape uzate de la Rasinari la reteaua de canalizare a municipiului Sibiu
2. Extinderea Statiei de epurare ape uzate Sibiu pentru a include treapta tertiara pentru indepartare a azotului si fosforului prin: constructia a patru bazine de aerare in care se vor realiza procese de nitrificare-denitrificare si a doua bazine de retentie de cate 5.000 mc pentru apa pluviala; realizarea unor facilitati suplimentare pentru ingrosarea si deshidratarea namolului; executia a trei statii noi de pompare ape uzate si limitarea evacuarii apelor pluviale amestecate cu ape uzate prin deversorul din amontele statiei de epurare;
3. Proiectare si executie lucrari pentru extinderea si reabilitarea colectorului de transfer de la Cisnadie la Statia de epurare a apelor uzate Sibiu prin: inlocuirea tronsonului gravitational pozat in aliniamentul drumului principal inspre Cisnadie, in lungime de 1.030 m; statie de pompare ape uzate cu separare solide cu o capacitate de pompare de 110 l/s; conducta de refulare in lungime de 2.800 m care va conecta statia de pompare ape uzate la statia de epurare.

Sursa: Apa Canal SA
de Traian DELEANU


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 08 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 octombrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter