SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStatie de epurare, retele de alimentare cu apa si canalizare, la Avrig si Marsa

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

in debutul intalnirii, directorul general al SC Apa- Canal SA Sibiu a spus, printre altele, ca in urma derularii acestei investitii vor fi facute progrese mari in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite populatiei din zona.

Primarul Arnold Klingeis a dorit sa mentioneze importanta momentului, "unul asteptat de multi ani". Acesta si-a exprimat bucuria ca acest proiect, de care s-a discutat mult in ultimii ani, a ajuns in faza de semnare a contractelor de executie si de implementare.

"Nici apa nu mai este gratis!"

La randul sau, Klaus Werner Iohannis, primarul Sibiului, a spus celor prezenti ca a dorit in mod deosebit sa participe la acest moment de la Avrig, un moment in care, dupa un destul de indelungat timp de asteptare (perioada datorata si diverselor contestatii depuse de anumite firme ce au participat la licitatiile de lucrari dar nu au castigat), se concretizeaza proiecte importante pentru oras. "in final, tot ce am discutat si tot ce am promis, impreuna cu colegul meu (n.r. Arnold Klingeis) si cu directorul general Mircea Niculescu, devine realitate. Spun aceste lucruri in special aici in Avrig, unde aproape tot timpul au existat persoane cu influenta care au crezut ca spunem anumite lucruri doar pentru a atrage oamenii de partea noastra. Aceasta este de departe cea mai mare investitie care s-a facut vreodata in Avrig si pentru Avrig, in ceea ce priveste infrastructurile de apa potabila si canalizare a apelor menajere. Eu stiu foarte bine, de acum cativa ani, ce inseamna sa impui intr-o localitate cresterea pretului la apa. Lumea are o gandire asa cum a fost obisnuita: apa este gratis, curentul costa ceva, gazul e mai scump... Iata ca, nici apa nu mai este gratis pentru ca nu ne dorim sa bem o apa poluata, vrem sa avem garantia ca oferim cetatenilor nostri o apa de calitate si acolo unde exista un robinet in casa trebuie sa existe si canalizare pentru a scapa de nenumaratele surse de disconfort in zonele unde nu exista canalizare. Aceste lucruri se fac pe bani, pe bani multi si contributia noastra, a consumatorilor de servicii de apa si canalizare, pot sa va asigur ca este una foarte mica in comparatie cu banii care sunt investiti de Uniunea Europeana in aceste proiecte. Este extrem de important sa sprijiniti aceste lucrari. Acum aveti sansa pe care putine localitati de aceasta marime din Romania o au: sa beneficieze de un sistem de apa si de canalizare performant, dotat inclusiv cu o statie de epurare si tratare a apelor uzate. Sa fie intr-un ceas bun! Eu va doresc sa folositi 100 de ani aceste instalatii care vor fi realizate si dupa 100 de ani sa spuna cineva ca a existat un primar care, contrar opiniilor multora, a tinut sa introduca apa si canalul in Avrig."

Contractele CL 1- "Extinderea si reabilitarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare din localitatile Avrig si Marsa " si CL 2- "Statie de epurare ape uzate menajere pentru localitatile Avrig si Marsa precum si reabilitare mecanica si electrica a captarii Avrig " fac parte din Proiectul "Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetele Sibiu si Brasov, cofinantat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu.

Investitiile cumulate sunt in valoare de 26.341.919,4 lei fara TVA, din care contributia S.C. Apa-Canal S.A. Sibiu, asigurata din imprumut BERD este de 2.628.923,56 lei fara TVA iar cota de cofinantare a Consiliului Local Avrig este de 474.154,54 lei fara TVA.

"Valoarea contractului de extindere si reabilitare a retelelor este de 10.825.730,83 lei fara TVA iar firma desemnata castigatoare este S.C. CONSTRUCtII S.A. Sibiu. Lucrarile vor fi executate timp de 20 de luni. Pentru lucrarile la noua Statie de epurare si reabilitare a captarii Avrig, Contractor va fi Asocierea S.C. GAVELLA COM S.R.L Oradea (lider al Asocierii) si S.C. TERRA MED S.R.L. Targu Mures, valoarea contractului este de 15.516.188,57 lei fara TVA, iar lucrarile se vor desfasura timp de 18 luni.

Reteaua de distributie a orasului Avrig a fost data in functiune incepand cu anul 1975, existand pierderi de apa ce se datoreaza vechimii conductelor si starii avansate de degradare a acestora. Pentru retelele de distributie se inregistreaza un numar mare de interventii ceea ce ridica costul exploatarii sistemului de alimentare cu apa. in localitatea Marsa reteaua de distributie a fost proiectata si executata pentru o industrializare masiva a zonei, cu diametre mari ale retelei. Industrializarea preconizata nu a mai avut loc iar reteaua de distributie a functionat problematic din aceasta cauza, diametrele conductelor fiind prea mari pentru consumul localitatii, fapt care duce la depuneri si degradari continue ale acestora, precum si a calitatii apei.

imbunatatirea calitatii apei furnizate populatiei din localitatile Avrig si Marsa se va realiza atat prin lucrarile contractului CL 1, ce vizeaza reabilitarea a aproape 8 km de conducte de alimentare cu apa in localitatea Avrig, circa 3,8 km in localitatea Marsa, cat si prin investitii la Statia de tratare a apei existenta la Avrig, realizate in cadrul contractului CL 2. Acestea constau in inlocuirea echipamentului mecano-electric al Statiei de tratare, furnizarea echipamentului adecvat pentru laborator pentru a asigura analizarea efectiva a apei in conformitate cu cerintele UE si cele Rom anesti si construirea de unitati de recuperare a namolului si a apei provenita din spalare.

Sistemul de canalizare menajera din localitatile Avrig si Marsa cuprinde o retea de colectoare cu o vechime de peste 30 de ani, cu portiuni in care se colmateaza des datorita depunerilor si contrapantelor existente. Reteaua de canalizare acopera 60% din reteaua necesara colectarii apelor uzate pentru intreaga localitate Avrig. in localitatea Marsa reteaua de canalizare acopera intreaga localitate dar se afla intr-o stare foarte proasta de functionare. Facilitatile existente in prezent pentru epurarea apelor uzate din Avrig si Marsa nu sunt la standarde corespunzatoare legislatiei romanesti sau europene, fara treapta de tratare biologica. Debitul de apa uzata care ajunge in statie, din canalizare, este foarte mic indicand o rata foarte mare a exfiltratiilor. Contractul CL 1 prevede pentru Avrig reabilitarea a 2 km de retele de canalizare si extinderea acestora cu 6,2 km, precum si o statie de pompare a apelor uzate menajere si 1,3 km de conducta de refulare. in localitatea Marsa vor fi reabilitati aproximativ 3,5 km de conducte de canalizare. in cadrul contractului CL 2 va fi construita o noua Statie de epurare a apelor uzate ce va fi amplasata pe malul Raului Mare, la aproximativ 1 km in amonte de confluenta cu Raul Olt. in vederea preluarii apelor uzate din Marsa se va construi o statie de pompare de transfer si o conducta de refulare catre reteaua de canalizare din Avrig.

intrebat cand vor urma extinderi ale retelelor si in satele apartinatoare Bradu, Sacadate si Glamboaca, directorul SC Apa-Canal, Mircea Niculescu, a raspuns ca etapa a doua a proiectului, derulata intre 2014-2020, va include si aceste localitati.
de Dan Francu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 18 iulie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter