SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStefan Firu: "Ar fi bine sa ramana Liceul de Arta acolo unde e!"

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Se muta sau nu se muta Liceul de Arta in cladirea in care functioneaza in prezent Liceul de Constructii Carol I? Raspuns sigur nu exista inca, asa ca parinti si elevi incearca sa impiedice mutarea, prin proteste in fata institutiei de invatamant sau pe retele de socializare.

De la Inspectoratul Şcolar al Judetului Sibiu nu se poate da un raspuns, caci- subliniaza Ştefan Firu, inspector scolar general, "Inspectoratul nu administreaza scolile, ci ceea ce se intampla in scoli: elevi, profesori, parinti. in 11 octombrie 2013, am primit un document oficial de la Primaria Municipiului Sibiu in care ni s-a solicitat o solutie in privinta Liceului de Arta: cladirea a fost retrocedata si Primaria nu era de acord sa inchirieze spatiul. Am propus mutarea Liceului de Arta la Liceul Carol I si comasarea Liceului Independenta cu Carol I. Ne-am gandit sa facem un liceu vocational, cu arte, arhitectura, teatru. Apoi, Liceul Independenta si-a aratat disponibilitatea pentru aceasta comasare, exista spatiile necesare, exista ateliere."

Ştefan Firu subliniaza ca desi IŞJ poate lua decizii in ceea ce priveste spatiul in care functioneaza Liceul de Arta, s-a implicat in problema, mai ales ca incadrarile profesorilor si stabilirea retelei scolare pentru anul scolar 2014/2015 depind de toate aceste mutari si comasari discutate."Nu am nimic impotriva sa ramana Liceul de Arta acolo unde e acum. Ba chiar sustin. Pentru noi e insa vital sa stim o data ce se intampla, trebuie sa facem incadrarile profesorilor, iar termenul pentru aceste situatii era ieri."

in ceea ce priveste nemultumirile parintilor legate de spatiul de la Liceul Carol I si antenele de acolo, Ştefan Firu a precizat: "Am discutat cu reprezentantii Mitropoliei Ortodoxe (proprietara cladirii de la Liceul Carol I- n.r.) problema antenelor amplasate pe cladire si mi-au fost puse la dispozitie rezultatele unei masuratori realizate de firme specializate, masuratoare ce atesta ca antenele sunt ok. in ceea ce priveste situarea in afara centrului orasului, eu, ca parinte, spun asa: Daca are talent copilul meu, il duc la liceu vocational acolo unde e nevoie, chiar si in Poplaca".

Inspectorul general al judetului a mai precizat ca in sedintele avute in ultimele doua zile la Prefectura Sibiu s-a vehiculat tot mai mult ideea ca Liceul de Arta sa functioneaze pe actualul amplasament atat cat permite legea retrocedarilor cladirilor cu utilitate publica, iar in acest rastimp sa se gaseasca o solutie convenabila.


de Maria Spatariu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 19 februarie 2014


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 10 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter