SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStirbet: "Localitatea Cornu e mai importanta decat Autostrada Sibiu - Pitesti "

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Deputatul Cornel ┼×tirbet, candidatul PDL la prese dintia Consiliului Judetean Sibiu, a declarat, intr-o conferinta de presa ca schimbarea proiectului Autostrazii Sibiu - Pitesti are la baza dorinta premierului Victor Ponta si a lui Adrian Nastase ca autostrada sa treaca prin localitatea Cornu. Pentru ca proiectul pentru care s-a primit acordul finantarii europene, si anume Sibiu - Pitesti sa ramana viabil, candidatul ┼×tirbet le cere actualului presedinte al CJ, Martin Bottesch, dar si primarului Klaus Iohannis sa se implice in aceasta problema. in plus, el va solicita interventia parlamentarilor PNL, Minerva Boitan si Mircea Cazan, pe langa ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, pentru a discuta despre coridorul IV Paneuropean. "Vreau sa va spun ca in 2003, Miron Mitrea, ministrul PSD al Transporturilor a vrut ca autostrada culoarului IV Paneuropean pana la Sibiu sa mearga mai bine pe Brasov, decat pe Pitesti. Toate argumentele erau de ordin tehnic, de ordin financiar, dar argumentul real si foarte aplicat, era faptul ca plecand din Brasov, autostrada ajungea si la Cornu, Cornu fiind o localitate foarte importanta din zona de sud a Romaniei. Acolo, sunt niste domenii care apartin domnului Nastase si domnului Victor Ponta. De fapt socrului sau, soacrei domnului Ponta, colegei mele de liceu. Proiectul, dupa cum stiti, nu s-a facut pe Brasov, s-a discutat mai bine de 10 ani, a intervenit la data respectiva in discutii UDMR si cei interesati din zona de nord-vest a tarii si asa s-au schimbat prioritatile prin lege, iar in loc de Culoarul IV Paneuropean, care era finantat de Uniunea Europeana, s-a ajuns la autostrada Bechtel, care aceasta oricum ajungea prin Brasov, catre Bucuresti. Cu toate dificultatile pe care le cunoasteti, cu toate problemele care au avut loc la Bechtel, repet, dupa 10 ani, in 2009 s-a reusit datorita insistentei ministrului Anca Boagiu sa se reia Culoarul IV, sa revina culoarul IV Paneuropean ca prima prioritate. S-au licitat toate tronsoanele, s-au purtat discutii cu privire la Sibiu - Pitesti, iar aici trebuie sa va spun ca erau variante de finantare, pentru ca varianta de finantare era pana in acest an, pana in 2012, doar pana la Sibiu - finantare europeana ", a spus Cornel ┼×tirbet.

Potrivit deputatului, pentru tronsonul Sibiu - Pitesti s-a incercat inca o varianta, un parteneriat public-privat, dar Ion Ariton a reusit, cu argumente, sa o convinga pe ministrul Anca Boagiu ca tronsonul Sibiu - Pitesti poate fi finantat cu bani europeni. "Noi, in special ministrul Ion Ariton, pentru ca avea o relatie directa cu Anca Boagiu, am insistat si am reusit, bine^nteles, cu argumente sa convingem Ministerul Transporturilor ca tronsonul de Autostrada S ibiu - Pitesti poate fi finantat si trebuie sa fie finantat cu bani europeni in exercitiul financiar 2014- 2020. S-au facut primele demersuri, urma sa se reia studiul de fezabilitate pe structura proiectelor europene, avand si aprobarea Comisiei Europene ", a mai spus ┼×tirbet.

Strategie schimbata

Ministerul Transporturilor a schimbat, insa, strategia pusa la punct de ministrul Boagiu si a revenit la varianta Sibiu - Brasov, lucru cu care Cornel ┼×tirbet nu este de acord. Deputatul considera ca motivul este acelasi cu cel din 2003: localitatea Cornu. "Eu cred ca sunt aceleasi motive: localitatea Cornu. Nu stiu din ce bani vor fi finantati acesti kilometri de autostrada si mai mult, aceasta varianta este dubla fata de Sibiu - Pitesti, cu dificultati foarte mari ca sa ajunga la Bucuresti, daca luam in calcul Comarnic - Brasov. Deci nu ar fi mai ieftina, nu ar fi mai scurta, nu ar fi mai buna si s-ar rata si finantarea europeana pentru ca UE si Comisia Europeana au spus clar ca ei nu finanteaza o alta autostrada decat cea pe care au stabilit-o prin proiect, pentru ca atunci cand au facut proiectul s-a discutat si varianta Sibiu - Brasov ", a afirmat Cornel ┼×tirbet.Sibiul, dezavantajatDaca autostrada, in varianta actuala propusa de Ministerul Transporturilor, ar ramane cea batuta in cuie, candidatul Cornel ┼×tirbet spune ca Sibiul ar fi dezavantajat sigur. "Se spune ca n-ar avea importana, pentru ca Sibiul se afla la confluena drumurilor `i drept urmare `i daca s-ar face pe Bra`ov tot am fi aproape de autostrada. Eu va spun ca daca se schimba acest proiect, tronsonul Sibiu - Bra`ov nu se va face in viitorii 50 de ani, se va relua Bechtelul ca prima prioritate `i Sibiul va mai avea doar legatura pana la Arad, daca Uniunea Europeana nu va retrage fondurile care s-au alocat pentru tronsoanele licitate. Asta este noua politica a guvernului Ponta ", a mai spus ┼×tirbet.

Deputatul Cornel ┼×tirbet considera ca presedintele CJ, Martin Bottesch, deputatul PSD, Ioan Cindrea, dar si primarul Klaus Iohannis ar avea atributii sa intervina si sa ceara Guvernului rezolvarea problemei, precum si sa provoace discutii chiar la nivel european, pentru ca Autostrada Sibiu - Pitesti este o problema europeana.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 29 mai 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 iunie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter