SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Stirbet: PNL, singurul partid istoric supravietuitor, se va alatura, firesc, Partidului Democrat Liberal

Stiri din Sibiu: Politica Adauga un comentariu »

Deputatul Cornel Stirbet sustine pe blogul sau ca PNL se va alatura PD-L, iar amatorismul politic al actualei conduceri nu poate dura foarte mult. `Amatorismul politic practicat de actuala conducere a PNL nu poate sa mai dureze mult timp si singurul partid istoric supravietuitor se va alatura, firesc, Partidului Democrat Liberal, pentru ca impreuna sa participam la redresarea economica a tarii si la impunerea pe scena politica a valorilor de dreapta in care credem si pe care le slujim, crie Stirbet pe blog, intr-un articol intitulat: Luciditatea politica versus amatorismul politic. 

Totodata, Stirbet spune ca ii intelege pe deputatii care au parasit PNL, alaturandu-se grupului de independenti. `Oare toti cei care au parasit PNL-ul sunt tradatori ? Iar daca sunt tradatori, ce au tradat? Pe cine au tradat? Si-au tradat electoratul pentru ca nu-si pot respecta promisiunile facute in campania electorala, negasind finantare pentru proiectele lor sau, dimpotriva, incearca sa gaseasca alte cai pentru onorarea acelor promisiuni?`, scrie Stirbet.

TEXTUL DEPUTATULUI:



Luciditatea politica versus amatorismul politic







Asistam, din ce in ce mai ingrijorati, la deriva necontrolata in care pluteste de luni bune PNL. Ingrijorarea noastra este justificata de faptul ca singurul partid istoric care se mai regaseste in Parlamentul Romaniei, este pe cale de a impartasi soarta PNTCD si a PSDR, disparand de pe scena politica. Principalii raspunzatori pentru dezastrul care se contureaza tot mai clar sunt domnii care conduc actual PNL. Incremenit intr-un proiect politic care s-a dovedit a fi perdant, dl Antonescu pare ca refuza sa accepte realitatea politica in care traieste. Iar aceasta realitate este dura pentru PNL si se concretizeaza, doar la o prima vedere, intr-un procent de 20% din numarul parlamentarilor care au parasit partidul.

La cat se ridica procentul alegatorilor care au renuntat deja la optiunea liberala, nu se stie inca, dar se pare ca a depasit semnificativ procentul de 20%, care continua sa creasca si sa contureze iminenta unui adevarat dezastru. In acest timp, in loc sa faca o analiza lucida si serioasa a cauzelor care i-au determinat pe parlamentarii liberali sa paraseasca partidul, dl. Crin Antonescu ii improasca, grobian si iresponsabil, cu invective de neacceptat pe fostii sai colegi de partid : " porumbei voiajori`, " caini de pripas care sar gardul pentru o bucatica inmuiata in sos`, " tradatori`, " traseisti`, " lasi`, " transfugi`, " dezertori` etc.

Oare toti cei care au parasit PNL-ul sunt tradatori ? Iar daca sunt tradatori, ce au tradat ? Pe cine au tradat ? Si-au tradat electoratul pentru ca nu-si pot respecta promisiunile facute in campania electorala, negasind finantare pentru proiectele lor sau, dimpotriva, incearca sa gaseasca alte cai pentru onorarea acelor promisiuni ?

L-au tradat pe dl. Crin Antonescu, cel care fara sa-i consulte pe cei incriminati astazi, a raspuns unor comenzi numai de el stiute si a hotarat ramanerea in opozitie alaturi de PSD, in loc sa aduca partidul la guvernare, asa cum era firesc si benefic, alaturi de PDL? Referindu-se la fostii sai colegi de partid, " (…) asa-zisii independenti`, dl. Antonescu se indigneaza, plin de ranchiuna, mai ales impotriva celor " (…) care merg direct la PD, totdeauna la PD.` Este cel putin amuzant faptul ca dl. Crin Antonescu, ori de cate ori face vreo referire la PDL, exclude componenta liberala a acestui partid. Oare sa fie vorba despre o nerecunoastere, de catre domnia sa, a acestei componente sau despre o recunoastere tacita, dar nerostita a faptului ca in PDL se regasesc astazi mai multi liberali autentici decat in PNL-ul aflat in remorca unui partid de stanga?

Dl. Crin Antonescu se indigneaza si isi manifesta revolta fata de traseismul politic, dar nu sufla o vorba despre traseismul ideologic, mult mai periculos, pe care il practica fara succes, dar cu o perseverenta demna de o cauza mai buna, alaturi de PSD, intr-o infratire politica nefireasca, amorala si distructiva. Este trist sa vedem astazi partidul Bratienilor destructurat de lideri incapabili sa inteleaga complexitatea politica a momentului si de o camarila obedienta, pentru care nu interesul partidului conteaza, ci interesele celor care, din sferele inalte ale lumii finantelor, lanseaza comenzile politice pentru acest partid, aflat intr-una din cele mai dramatice etape ale existentei sale.

Cu toate ca realitatea pare a fi nefavorabila, incerc sa fiu optimist, alaturandu-ma liberalilor care cred cu tarie ca amatorismul politic practicat de actuala conducere a PNL nu poate sa mai dureze mult timp si ca singurul partid istoric supravietuitor se va alatura, firesc, Partidului Democrat Liberal, pentru ca impreuna sa participam la redresarea economica a tarii si la impunerea pe scena politica a valorilor de dreapta in care credem si pe care le slujim.




de Alin BRATU


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 21 aprilie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 martie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter