SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStirbet: Vreau Sibiul sa fie capitala de regiune

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Candidatul ARD pentru Colegiul 1 - Sibiu, Cornel ┼×tirbet a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa ca proiectul cu care isi doreste sa castige inca un mandat de parlamentar este cel de regionalizare a Romaniei, in cadrul caruia Sibiul sa fie capitala de regiune. Potrivit lui ┼×tirbet, regionalizarea Romaniei este o tema de interes nu doar pentru el, dar si pentru premierul Victor Ponta si pentru toate fortele politice. ┼×tirbet explica, insa, de ce propunerea avansata de Victor Ponta nu este una foarte buna si de ce ar fi preferabil proiectul sau. "Apreciez faptul ca primul ministru Victor Ponta intelege ca regionalizarea Romaniei este una dintre prioritatile legislative. Apreciez, de asemenea, insistenta domniei sale de a impune acest proiect pe agenda publica. Domnul prim-ministru a spus ca anul 2014 este anul cand trebuie sa avem alegeri regionale. Asta inseamna ca la 1 ianuarie 2014 trebuie sa avem constituite regiunile. Singura varianta realista a domnului Ponta este de a merge pe structura actualelor regiuni de dezvoltare pentru ca altfel se deschide Cutia Pandorei. Sambata, domnul prim-ministru a spus ca varianta cu cele 8 regiuni deja propuse de domnia sa nu este cea mai buna, dar este cea mai posibila, dar ca daca exista o propunere mai buna, ea poate fi discutata ", a spus Cornel ┼×tirbet, candidat din partea ARD pentru Colegiul 1 Sibiu.

Actualitatea regionalizarii este recunoscuta `i de USL `i de pre`edintele Traian Basescu, care, in urma cu mai mult timp s-a pronunat `i a solicitat un proiect pe aceasta tema care sa fie supus dezbaterii publice `i dezbaterii parlamentare. De asemenea, toate forele politice din Parlamentul Romaniei s-au pronunat in favoarea regionalizarii. Neavand un proiect, au fost diverse opinii in legatura cu forma sub care ar trebui imparit acest proces.

Eu spun explicit de ce nu este buna varianta cu 8 regiuni `i meninerea actualei structuri la nivel de jude. Regiunile de dezvoltare `i-au dovedit ineficienta. Ele sunt mult prea mari, nu rezolva problemele Romaniei daca cream aceste regiuni cu personalitate juridica si in acelasli timp mentinem si consiliile judetene. S-ar crea conflicte de competenta, conflicte de interese intre consiliile judetene si consiliile regionale ", a declarat Cornel ┼×tirbet.

Acesta propune dizolvarea consiliilor judetene si constituirea consiliilor regionale, urmand ca nivelul de competenta decizionala in ceea ce priveste administrarea fondurilor si marile proiecte de dezvoltare sa fie la regiune. "in acelasi timp, toate competentele si toate atributiile, inclusiv patrimoniul actual al consiliilor judetene trebuie sa treaca la autoritatile locale, nu la regiune. Regiunea preia doar competente si patrimoniu de la nivel central, nivelul regional putand realiza astfel o autonomie locala prin preluarea atributiilor consiliilor judetene de catre local si in acelasi timp o descentralizare de care se tot vorbeste si care nu s-a realizat pana acum ", a mai spus ┼×tirbet.

Potrivit candidatului ARD pentru Colegiul 1 Sibiu, proiectul regionalizarii Romaniei in cadrul caruia Sibiul este capitala de regiune nu a fost intocmit doar pentru ca judetul nostru sa fie capitala regiunii, ci pentru a da startul unei reforme profunde in administratie. "Nu am intocmit acest proiect pentru a face Sibiul capitala regionala, ci pentru ca e nevoie de o reforma profunda a administratiei publice locale si centrale din Romania. Daca nu facem acest lucru ramanem blocati in neaccesarea fondurilor europene, in proiecte mici, care risipesc bani publici, in birocratie, in coruptie. Nu putem continua asa! Aici intervine, evident, ideea ca in masura in care noi facem proiectul Sibiu capitala regionala si alt proiect de lege va fi adoptat cu privire la regionalizare, Sibiul va fi marginalizat. Dar spre binele Romanie si al Sibiului, proiectul pe care l-am propus trebuie dus la capat si nu exista, fara falsa modestie, o solutie mai buna decat cea propusa in proiectul meu ", a mai spus Cornel ┼×tirbet.

Pentru a ajunge cu proiectul sau la cat mai multi sibieni, Cornel ┼×tirbet a realizat un pliant in care explica de ce trebuie sa fie Sibiul capitala regiunii. Acesta va fi impartit in timpul campaniei, la fel ca si o inima antistres, numita "inima de sibian ", din autocarul inscriptionat cu mesajele campaniei deputatului care candideaza pentru un nou mandat in Parlamentul Romaniei.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 27 noiembrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 mai 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter