SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStop agresiunii monumentelor istorice!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Pentru a opri agresiunea asupra monumentelor istorice, Inspectoratul de Politie al judetului Sibiu a organizat o intalnire cu toate institutiile cu atributii in acest domeniu. Au participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetului Sibiu, Primariei Municipiului Sibiu, Consiliului Judetean Sibiu, Consiliului Local Sibiu, Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Sibiu, ai Inspectoratului Judetean in Constructii Sibiu si ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu. Scopul a fost "eliminarea unor disfunctii din domeniul protejarii patrimoniului cultural national imobil, constatate de lucratorii de politie in activitatea de cercetare si instrumentare a dosarelor penale precum si a faptelor contraventionale privind incalcari ale normelor legale la regimul monumentelor istorice ", se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Sibiu.

Chiar daca este un domeniu relativ nou, infractiunile comise cu violenta, importanta protejarii patrimoniului cultural national este de necontestat, numarul faptelor de acest gen, inregistrate de IPJ Sibiu, cunoscand o crestere in ultimii ani. in cadrul intrunirii au fost discutate probleme intampinate de lucratorii institutiilor participante in activitatea desfasurata in acest domeniu precum si identificarea de solutii pentru depasirea acestora, urmarindu-se eficientizarea activitatii tuturor institutiilor cu atributii in protejarea patrimoniului cultural national. De asemenea, au fost prevazute o serie de masuri pentru informarea populatiei cu privire la legislatie si la regulamentele urbanistice care reglementeaza regimul imobilelor monumente istorice precum si a celor din zona protejata a centrului istoric. A fost subliniat faptul ca o activitate eficienta pe aceasta linie de munca, fie ca vorbim de prevenire, protejare sau tragere la raspundere penala a faptuitorilor, nu poate fi efectuata fara o colaborare stransa a institutiilor cu atributii in domeniu, de la nivelul municipiului si judetului Sibiu.

Astfel de intruniri vor mai fi organizate de catre IPJ Sibiu in perioada urmatoare, in functie de problemele constatate in activitatea pe aceasta linie de munca.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 13 ianuarie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 05 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter