SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStrazi cu asfalt ca-n palma, peticite de EON Gaz

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Din primavara si pana acum, zeci de strazi ale orasului au fost si inca mai sunt in plin santier. Locuitorii Sibiului, fie pietoni, fie soferi au avut de indurat luni de zile gropi, escavatoare si tot felul de utilaje care au sapat, au pus conducte, au adus piatra sparta, au tasat-o si apoi au asfaltat. Au avut si pentru ce indura, cata vreme, tot deranjul din timpul santierului a fost rasplatit la final cu trotuare noi, spatii verzi, parcari frumos trasate si un carosabil aproape ca in palma.

insa nu pentru mult timp, caci societatea de gaz `i-a facut o practica din a interveni pe strazile recent modernizate.

Pentru ca de multe ori E.ON Gaz nu a reusit sa-si cupleze lucrarile cu administratia locala, Primaria Sibiu reabilita o strada pana la primul strat de asfalt, apoi statea pe loc si ii astepta pe cei de la gaz sa vina si abia apoi strada era asfaltata la ultimul strat.

O situatie similara s-a intamplat pe Dealului, strada care a fost refacuta, au fost montate bordurile, betonate trotuarele, turnat primul strat de asfalt si apoi, dupa un timp au venit si cei de la gaz si si-au inlocuit propriile conducte. Strada a fost asfaltata complet, circulatia s-a reluat, insa la un interval de cateva saptamani societatea de gaz a revenit si a facut o noua sapatura pe o suprafata de cativa metri patrati.

Explicatia celor de la E.ON, cum ca este vorba de cuplarea noii retele, ca asfaltul este afectat doar pe 4 metri patrati si apoi bine refacut pe banii lor, nu schimba faptul ca o strada modernizata este rapid transformata intr-una peticita.

Primaria nu are ce face

Desele nemultumiri exprimate de primarul Sibiului, Klaus Iohannis, fat[ de modul de lucru al celor de la gaz nu pare sa-i fi miscat in vreun fel pe reprezentantii acestei societati.

"Printr-o adresa scrisa emisa in data de 16 octombrie, EON a anuntat Primaria Sibiu cu privire la programul de cuplari ale noilor retele de gaz la reteaua existenta pentru lunile octombrie si noiembrie. in adresa apar interventii pe urmatoarele strazi: Dealului, Banatului , Cosbuc, Ratiu, Hochmeister, Bulevardul Victoriei, Transilvaniei, Baii, Moldovei, Lunga, Paris, Vladimirescu, Bahluiului, Hipodromului si Ţiteica. Acestea fiind lucrari de utilitate publica, Primaria nu poate refuza executarea lor. Mentionam faptul ca lucrarile de investitii si reparatii care apar pe listele Primariei au fost comunicate societatii de gaz inca de la inceputul anului. De asemenea, mentionam faptul ca un reprezentant al societatii de gaz participa saptamanal la sedintele de lucru cu constructorii care au loc la sediul Primariei", spune Mirela Gligore, purtatorul de cuvant al Primariei Sibiu.

Lucrari mari, probleme mici...

Reprezentantii E On Gaz au trimis ieri un punct de vedere oficial fata de aceste situatii pe care il redam integral mai jos:"Investitiile derulate in acest an de E.ON Gaz Distributie in Municipiul Sibiu au fost corelate cu cele efectuate de catre autoritatile locale

Exista situatii punctuale in care pentru ultima etapa a investitiilor, respectiv in timpul cuplarii conductelor, covorul asfaltic sa fie afectat, situatia fiind adusa la cunostinta primariei, inainte de executarea acestei operatiuni.

Obiectivele majore ale companiei E.ON Gaz Distributie sunt imbunatatirea securitatii si sigurantei distributiei gazelor naturale pentru consumatori, si in acest scop compania deruleaza in fiecare an importante proiecte de modernizare a retelei in zonele in care opereaza.

Modernizarea infrastructurii de gaze naturale va duce la cresterea sigurantei in alimentarea cu gaze naturale, precum si la sporirea confortului celor peste 66.000 de consumatori din municipiul Sibiu care vor beneficia de servicii de distributie calitativ superioare.

Astfel, pentru municipiul Sibiu, E.ON Gaz Distributie a dezvoltat mai multe proiecte importante prin care isi propune inlocuirea in urmatorii ani, a peste 100 kilometri de conducte si bransamente de gaze naturale, pe un numar de aproape 200 de strazi. in acest an, valoarea proiectelor de investitii este estimata la aproximativ 23 de milioane de lei si vizeaza schimbarea de conducte si bransamente de gaze naturale in lungime de circa 35 de kilometri.

Planificarea investitiilor E.ON Gaz Distributie pentru reabilitarea infrastructurii de gaze naturale se efectueaza in functie de un complex de factori, intre care tipul conductelor, numarul de defecte inregistrate in urma verificarilor din teren, conditiile de agresivitate a solului in care sunt pozitionate conductele, vechimea retelelor etc.

Totodata, planurile administratiei locale de reabilitare a infrastructurii reprezinta un alt factor important pe care compania il are in vedere in realizarea graficului propriilor lucrari de investitii, atat cat este posibil, in vederea unei cat mai bune corelari.

La Sibiu, planul de investitii al companiei pentru acest an a fost corelat cu cel al municipalitatii, dar exista si cazuri unde executarea operatiunilor punctuale de cuplare, ultima etapa pentru finalizarea investitiilor, nu a fost posibila inainte de turnarea covorului asfaltic, acest fapt fiind adus la cunostinta autoritatilor locale.

Astfel, din motive ce tin de configuratia locala a retelei de gaz, pentru a asigura continuitatea alimentarii cu gaze naturale a consumatorilor pe perioada desfasurarii lucrarilor (de trecere de pe vechea conducta pe noua conducta) si pentru a se evita interventii repetate in carosabil in scopul dezafectarii vechii conducte, s-a optat pentru solutia cuplarii ulterioare a conductelor. Mentionam faptul ca suprafata de carosabil afectata in urma cuplarilor de conducte este in medie de circa 4 mp.

Pentru acele strazi unde carosabilul se executa dupa pozarea retelei, conform unei hotarari a Consiliului Local compania plateste 1,5 m latime pentru refacere carosabil, iar diferenta o achita primaria. Acesta este un efort financiar important suportat de compania noastra pentru reabilitarea strazilor pe care desfasuram investitii.

Responsabilitatea pentru refacerea carosabilului, in cazurile in care corelarea lucrarilor cu cele ale municipalitatii nu a fost posibila, revine companiei E.ON Gaz Distributie, aceste lucrari sunt executate cu firme specializate in acest domeniu, agreate de catre autoritatile locale, firme care au executat refacerea carosabilului si care au oferit garantie pentru acesta, iar costurile lucrarilor sunt suportate integral de catre compania noastra.

Lucrarile derulate recent pe strazile Ţiteica, Dealului, Banatului, G. Cosbuc, Ratiu si Hochmeister reprezinta astfel de cazuri, de cuplare a noilor conducte. Lucrari asemanatoare pentru cuplarea si punerea in functiune a noilor retele vor fi necesare si pe strazile Lunga, B-dul Victoriei, Transilvaniei, Moldovei, Baii, Paris, T. Vladimirescu, T. Demetrescu, Bahluiului si Hipodromului.

Suntem pe deplin constienti de disconfortul pe care il genereaza lucrarile de investitii, dar acestea sunt realmente necesare pentru continuitatea alimentarii cu gaze naturale, siguranta si securitatea consumatorilor. "Departament Comunicare Corporatista

E.ON Romania
de Sorana Maier


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 23 octombrie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 28 noiembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter