SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Streza condamna"gruparile religioase stiliste" si sectele noi

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, le cere credinciosilor ortodocsi din Arhiepiscopia Sibiului, prin intermediul Pastoralei de Sfantul Nicolae, sa se fereasca de "gruparile religioase stiliste" care au aparut atat in judetul Sibiu, cat si in Brasov. 

Mitropolitul Ardealului a trimis tuturor bisericilor din Arhiepiscopia Sibiului - judetele Sibiu si Brasov - Pastorala care va fi citita dupa slujba oficiata in ziua de 6 decembrie, de Sfantul Nicolae, iar prin aceasta le vorbeste credinciosilor despre "pericolul" de a fi inselati de ortodocsi care nu mai au legatura cu Biserica Ortodoxa, fiind organizati in secte stiliste si ii indeamna sa "paraseasca pacatele, dar nu si Biserica".

"Cu durere si parinteasca grija, trebuie sa atragem atentia credinciosilor nostri si asupra gruparilor religioase care isi spun «Biserici Ortodoxe», dar care nu au ramas in comuniune, in fratietate crestina si sinodalitate canonica cu Biserica Dreptmaritoare. Si ne referim aici, mai ales, la acel grup minor de credinciosi, preoti si laici, rupti din Biserica Ortodoxa, care incearca, tot mai mult in ultima vreme, sa se reorganizeze, sub forma schismei stiliste (cunoastem cu totii ca o astfel de manastire s-a ridicat in Arhiepiscopia noastra in preajma localitatii Selimbar, jud. Sibiu, avand si un episcop, iar in Brasov se construieste o biserica stilista, fara credinciosi)", scrie Mitropolitul Ardealului in prima parte a Pastoralei sale, postate, joi, pe site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Inaltul prelat sustine ca "pericolul cel mare vine tocmai din inselarea credinciosilor nostri, prin savarsirea unor slujbe identice, de preoti si ierarhi care nu au succesiune apostolica, si astfel serviciile lor religioase nu sunt valide canonic si nu sunt primite la Dumnezeu".

"De aceea, ei se considera adevaratii ortodocsi, batjocorand lucrarile Bisericii noastre prin practica rebotezarii ortodocsilor si absolutizarea ideii de sfantul calendar (cel pe stil vechii). Biserica Ortodoxa Romana se afla in «intercomuniune» cu toate Bisericile Ortodoxe, inclusiv cu cele care respecta vechiul calendar iulian, si slujim impreuna, fara sa ni se ceara rebotezarea noastra ca fiind eretici. Feriti-va de uneltirile acestor «superortodocsi!» ca nu sunt decat lupi amagitori, imbracati in piei de oaie!", scrie IPS Laurentiu Streza.

In plus, Mitropolitul Ardealului ii blameaza pe credinciosii care "se considera membri ai Bisericii Ortodoxe, dar ii ignora credinta si ii dispretuiesc randuielile"

"Nu este suficient sa ne botezam copiii, sa ne cununam, sa ne inmormantam parintii si sa mai trecem cateodata pe la biserica pentru a da o pomenire si a aprinde o lumanare, iar in rest sa traim dupa cum ne convine mai bine, netinand seama de invataturile credintei, de poruncile lui Dumnezeu. Iubiti credinciosi, sa ne ferim de aceste caderi de la integritatea credintei si a vietii in Biserica. Sa parasim pacatele, dar nu si Biserica. Sa ramanem in Biserica, dar nu si in pacate", ii indeamna Mitropolitul Ardealului pe credinciosi la finalul Pastoralei de Sfantul Nicolae.

Mitropolitul le mai cere credinciosilor sa-l urmeze pe Sfantul Nicolae "in credinta, in nadejde, dar mai ales in dragoste".

"Iar dragostea sa ne-o aratam, mai intai, prin responsabilitatea fata de familiile si copiii nostri, fata de integritatea lor fizica si psihica, morala si spirituala, si apoi prin faptele bune fata de semenii nostri aflati in necazuri, lipsuri si incercari", se arata in Pastorala.

La finalul textului ce va fi citit in bisericile din toata Arhiepiscopia Ardealului, IPS Laurentiu Streza le cere credinciosilor sa fie milostivi si sa-i ajute pe cei aflati la nevoie sau in momente grele ale vietii lor.


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 03 decembrie 2010






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter