SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStudentii Asiei dau Europa de Vest pe Sibiu

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Mai multi studenti si profesori din sudul Asiei, inclusi in cadrul programului Erasmus Mundus Mobility with Asia (EMMA) au decis sa renunte la cursurile unor universitati de renume din Germania, Italia sau Franta pentru a se inscrie la cele ale Universitatii `Lucian Blaga din Sibiu`-

EMMA este o componenta a proiectului Erasmus Mundus External Cooperation Windows care are drept scop dezvoltarea cooperarii intre institutii de invatamant superior asiatice si europene, prin schimbul de studenti si de personal.

O parte din studentii si profesorii din sudul Asiei care studiaza acum la Sibiu au fost repartizati, initial, la universitati din alte orase ale Europei. Spre exemplu la Heildelberg, Germania. Studentul la Inginerie Muhammad Arsalon Faroon si profesorul de matematica Mohammad Nazrul Islan, au preferat sa lase Germania pentru Sibiu. `Cursurile din Germania erau sustinute acolo in limba germana. Aici, la Sibiu, avem sansa sa invatam in limba engleza`, spune Muhammad Arsalon Faroon.

Succesul EMMA la Sibiu a dus la pozitionarea Universitatii `Lucian Blaga` pe locul sapte in `rankingul european` rezultat in urma derularii programului. De altfel, succesul EMMA la Sibiu a determinat coordonatorii proiectului la nivel european sa propuna o intalnire speciala - in plus fata de ce era programat la inceputul proiectului - in fosta Capitala culturala europeana.

Colegi din Bangladesh, India, Pakistan, Filipine si Cambodgia

Studentii veniti la Sibiu in cadrul EMMA beneficiaza de burse cuprinse intre sase si 34 de luni. Vathana Seourn, studentul la jurnalistica ce beneficiaza de o bursa pe perioada maxima, a vorbit in numele colegilor veniti sa studieze la Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu. `Cand ne vom intoarce in tarile din care venim, vom putea oferi si celorlalti tineri de la noi din tara cunostintele pe care le dobandim. Multumim EMMA pentru sansa de a putea deveni liderii de maine ai tarilor noastre. Si multumim profesorilor si celorlalti studenti din Sibiu care ne ajuta surprinzator de mult`, a spus Vathana.

EMMA se vrea un prim pas in combaterea saraciei, prin investirea in oameni, pentru a dezvolta un grup de oameni calificati, cu orizonturi largi si care, alaturi de experienta dobandita pe plan international, sa devina lideri de opinie in noua lume globalizata.

Studentii si profesorii veniti la Sibiu sunt din tari precum Bangladesh, India, Pakistan, Filipine si Cambodgia. Acestora, Universitatea sibiana le-a oferit programe de licenta, master, doctorat, post-doctorat/parteneriate, staff academic. Materiile le sunt predate in limba engleza, spre diferenta de majoritatea universitatilor europene cuprinse in cadrul EMMA, care aleg ca limba de predare limba oficiala a tarii in care este situata universitatea.

Schema de mobilitati oferita de ULBS studentilor si profesorilor asiatici are printre obiective dezvoltarea capacitatilor educationale in tarile din lumea a treia si inlesnirea posibilitatilor pentru studentii talentati de a beneficia lingvistic, cultural, educational din experienta dobandita in urma studierii in alta tara.

40 de universitati reprezentate zilele acestea la Sibiu

Erasmus Mundus Mobility with Asia (EMMA) a inceput la 1 septembrie 2009 si include la nivel european 246 de fluxuri de mobilitate individuala. Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu este singura din Romania si din sud-estul Europei inclusa in acest program. Fondurile alocate proiectului la nivel european sunt de peste 5,5 milioane de euro.

Universitatea `Lucian Blaga` din Sibiu a inceput prin a gazdui de anul trecut 20 de studenti asiatici si sase profesori in cadrul acestui program. Studentii beneficiaza de o bursa de 1.000 de euro pe luna, iar profesorii de 2.500 de euro pe luna. De asemenea, restul taxelor sunt suportate prin grantul castigat de ULBS in cadrul Consortiului EMMA. Consortiul a primit resursele necesare din partea EACEA – The Educational, Audiovisual and Culture Executive Agency. Toti studentii si profesorii beneficiaza de cursuri de limba romana.

La conferinta care a debutat la Sibiu in cursul diminetii de 6 mai participa reprezentantii a 40 de universitati din intreaga lume, alaturi de coordonatorii la nivel international ai programului EMMA. Printre chestiunile discutate este inclusa si dezvoltarea viitoara a proiectului. `Este un program finantat de Comisia Europeana care faciliteaza mobilitatea studentilor si a cadrelor universitare din afara Uniunii Europene catre universitati din consortiul european. Acum se va discuta si extinderea acestui program nu numai cu universitati din sudul Asiei, ci si cu cele din America de sud si nordul Africii`, spune rectorul Universitatii `Lucian Blaga`, prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean.

`Aceasta conferinta de la Sibiu nu era programata la inceputul programului. Ceea ce ma impresioneaza cel mai mult este entuziasmul pe care l-am intalniti aici, la Sibiu, in cadrul acestui program`, a declarat coordonatorul EMMA, Marc Diener, de la Université de Nice, din Franta.Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate vineri, 07 mai 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 18 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter