SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStudentii au facut arta din deseuri

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

"Deseurile pot fi si arta", au spus studentii de la Facultatea de ┼×tiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului "ajutati", anul acesta, si de elevii de la colegiile si scolile din Sibiu si judet. Astfel, vineri, la orele amiezii, holul Bibliotecii Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, de pe str. "Blaga Lucian" (asa scria pe indicator) s-a transformat in sala de expozitie pentru cele mai inventive solutii de transformare a ceea ce se arunca, de regula, la gunoi, in altceva. in obiecte de arta sau chiar utilitare. Am avut astfel, lebede din anvelope uzate, papusi sau ornamente facute, practic, din orice, robotei sau animale din ambalaje. Instalatorul Super Mario din dopuri de racoritoare facu casa buna cu veioza din lingurite de unica folosinta, excavatorul hidraulic din seringi si tuburi si, mai ales, "starurile" expozitiei, butoaiele de combustibil "mire-mireasa" transformate in ghivece de flori. Au mai fost multa veselie, multe fotografii, si premii pentru cele mai reusite exponate.

Astfel, au fost cinci mentiuni, pentru: un corp de iluminat - om de zapada realizat din ata (Madalina Murarus, an III IPMA), decoratiunile din deseuri realizate de elevele de la Colegiul "D.P. Barcianu", o veioza din deseuri si plante (studentii Cosmin Diaconescu si Mihaela Mihaila, anul III IPMA, si excavatorul mai sus amintit, realizat de studentii Cosmin Atodiresei si Razvan Carstea (anul II IPMA) Premiul IV l-a primit veioza din lingurite de plastic realizata de Elena Petre (anul III IPMA), "Top 3" fiind ocupat de "Corabia Piratilor" a elevilor de la ┼×coala "Aurel Decei" din Gura Riului (locul III), o bomboniera din ziare a studentului Irinel Dude, anul III IPA (locul II) si, locul I, "butoaiele pictate" ("mirele si mireasa") realizate de studentul Daniel Pop, anul IV (IPMA)

Expozitia concurs "Deseurile pot fi si arta" se afla la cea de-a III-a editie si a fost, anul acesta, organizata de studentii din anii I-IV, specializarea Inginerie si Protectia Mediului in Agricutura (IPMA) din Facultatea de ┼×tiinte Agricole, Industrie Alimentara si Protectia Mediului, coordonati de s.l. dr. ing. Cristina Moise, studenti care au si participat cu exponate. Alaturi de ei au mai expus studentii de la specializarea Ingineria Produselor Alimentare (IPA) din cadrul aceleiasi facultati, elevii de la Colegiile "D. P. Barcianu" si "G. Baritiu" din Sibiu si elevii ┼×colii Gimnaziale "Aurel Decei" din Gura Riului. Au mai fost prezenti cadrele didactice de la Facultatea de ┼×AIAPM, alaturi de prof. univ. dr. ing Constantin Horia Barbu, prodecanul facultatii, si prof. univ dr. ing. Camelia Sava, directorul Departamentului ┼×tiinte Agricole si Ingineria Produselor Alimentare (care a inmanat si premiile), ing. Rudolf Zilceak, directorul Statiei de Sortare EcoMarginime Amnas-Saliste, care a oferit si o sponsorizare de 1000 lei pentru premiile oferite studentilor, si ing. Mihai Paduret, reprezentant Groapa Ecologica de Deseuri Tracom-Cristian.
de Dumitru Chiselita


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 aprilie 2014


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 25 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter