SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGStudentii, platiti pentru stagiile de practica la Continental

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Sub egida "Dialogurile ULBS", ieri a avut loc o noua conferinta cu Continental Automotive Systems Sibiu, care a reliefat cateva dintre aspectele necesare integrarii competentelor profesionale si a competentelor transversale din perspectiva angajatorilor, precum si posibilitatea insertiei pe piata muncii ori participarea la stagiile de practica si proiectele de diploma efectuate de studentii ULBS in cadrul corporatiei.

Implicarea conteaza

Cel care a inceput seria cuvantarilor a fost Liviu Rosca, decanul Facultatii de Inginerie, care a punctat faptul ca intre Universitatea sibiana si Continental exista o lunga si fructuoasa colaborare, fiind si unul dintre cele mai importante si puternice parteneriate le- gate de ULBS. "Facultatea de Inginerie este unul dintre principalii furnizori de resurse umane pentru productie, dar si pentru Centrul de Cercetare si Dezvoltare din Sibiu al companiei Continental. De mai bine de sase ani, compania este alaturi de Facultatea de Inginerie, avand ca scop pregatirea si absorbtia tinerilor pe piata muncii", spune Liviu Rosca. De altfel, Facultatea de Inginerie a beneficiat cel mai mult de ajutorul Continental, deoarece exista si o serie de laboratoare realizate de aceasta firma, sprijinind, in acest fel, educarea cat mai eficienta a studentilor. De asemenea, Continental Automotive Systems Sibiu stabileste si teze de doctorat si sustine competitiile studentesti, pentru urmatorii trei ani semnand un contract de 150.000 de euro ce prevede investirea in ULBS cat mai productiv. "Ne gandim ca daca studentii nostri vor merge in firmele din Sibiu, se vor imbogati nu numai profesional, ci si personal, contribuind, totodata, si la atingerea obiectivelor companiilor, care tind sa aiba rezultate cat mai bune", adauga Liviu Mihaescu, decanul Facultatii de ┼×tiinte Economice. Provocarea lansata de Continental este adresata indeosebi studentilor de la specializarile Filologie, ┼×tiinte Economice si ┼×tiinte Sociale, care pot beneficia, daca sunt interesati si implicati, de un program flexibil, cu norma redusa, in timpul semestrului, sau cu norma intreaga, pe perioada vacantelor. in acest fel, in afara de cunostinte aplicate si construirea profesiei, studentii vor avea si un mentor care sa ii indrume si sa ii ajute sa se integreze cat mai bine in postul ocupat, facand legatura directa cu mediul real, cel al pietei muncii. in fiecare an, Continental Sibiu propune aproximativ 50 de locuri de practica de vara destinate studentilor de la Facultatile de Automatica si Calculatoare, Electronica si Telecomunicatii, Electrotehnica si Electroenergetica, Mecanica sau Matematica si Informatica. Stagiile de vara vor fi remunerate, cei care doresc putand activa in corporatie intre sase si 12 saptamani, in perioada iulie-octombrie, prin salariu, bonuri de masa si alte discounturi. Aceasta idee este sustinuta si de Andrei Luca, reprezentant al Departamentului Resurse Umane din cadrul Continental Automotive Systems Sibiu, care marturiseste, in fata tuturor, povestea sa de succes, potrivit careia, de pe bancile institutiei universitare, a ajuns sa lucreze la una dintre cele mai renumite companii atat la nivel national, cat si international. ┼×i asta datorita implicarii, dedicarii si seriozitatii sale. De doi ani este la companie si spune ca ii place mult ceea ce face. "Mi-am facut proiectul de licenta in colaborare cu Continental", precizeaza tanarul.

Cei interesati sa faca parte din echipa Continental trebuie sa treaca, inainte de toate, de un proces de selectie. Astfel, in primul rand, sa trimita un CV in engleza, insotit de o scrisoare de intentie, mentionand programul pentru care aplica, la career-auto-sibiu@continental-corporation.com. Dupa aceasta, urmeaza un preinterviu telefonic si/ sau teste tehnice, pentru ca apoi abilitatile sa le fie testate in cadrul unui interviu individual, de aproximativ 20 de minute. Pentru Continental, se spune ca nu conteaza experienta, ci pasiunea si seriozitatea de care un student da dovada.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 16 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 22 ianuarie 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter