SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Subventii pentru agricultura ecologica

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Directorul APIA Sibiu, ing. Teodor Hategan, informeaza operatorii ecologici din judet ca in perioada 1 septembrie - 17 octombrie 2011, inclusiv, pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

Ajutorul specific se acorda pentru exploatatiile din pro­ductia vegetala si animaliera care sunt inregistrate in siste­mul de agricultura ecologica si care se afla in perioada de trecere de la agricultura conventionala la agricultura ecologica, numita conversie.

Conditii

Beneficiarii ajutorului spe­cific sunt persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/2008 sau per­soane juridice care indepli­nesc cumulativ urmatoarele conditii: sunt inregistrati in fiecare an pentru care solicita ajutorul specific, in sistemul de agricultura ecologica, la Mi­nisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Directia Agricola Judeteana Sibiu; detin un contract incheiat cu un organism de inspectie si certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene /aprobat de catre MADR; detin un docu­ment justificativ / certificat de conformitate / master certificat/ certificat de confirmare a con­versiei (in care se mentio­neaza statutul exploatatiei in conversie - anul 1, anul 2, anul 3, cultura, suprafata, numarul de animale, numarul de familii de albine) emis de organismul de inspectie si certificare cu care a incheiat contractul; se mentin in sistemul de agricul­tura ecologica pe o perioada de 5 ani; nu au datorii restante la bugetul de stat sau bugetul local.

Hategan precizeaza ca "beneficiarii ajutorului specific pot depune o singura cerere de solicitare a subventiei, fie pentru o exploatatie din pro­ductia vegetala, fie numai pentru una din speciile din productia animaliera sau numai pentru o exploatatie din apicultura".

Pentru acest tip de ajutor specific, Romania beneficiaza de fonduri europene de 3.098.000 euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

Exceptii

in cazul in care beneficiarii sibieni exploateaza mai multe terenuri aflate si pe raza altor judete, cererea va fi depusa la Centrul Judetean APIA, pe raza caruia se afla suprafata cea mai mare pentru exploatatiile din domeniul vegetal.

Pentru exploatatiile din domeniul cresterii animalelor, operatorul sibian va depune cererea la Centrul Judetean APIA, pe raza caruia se afla inregistrat sediul social pentru persoane juridice, respectiv domiciliul pentru persoane fizice.

Nerespectarea conditiilor de eligibilitate prevazute pentru acordarea ajutorului specific poate atrage, dupa caz, reducerea/excluderea de la plata, respectiv penalitati/sanctiuni multianuale.
de Ioan Vidrighin


Med Elite



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate vineri, 02 septembrie 2011






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter