SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSura(-i) Mica, investitiile-s mari

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"in 2011 cel mai important lucru este ca am incheiat trei proiecte mari de infrastructura incepute cu doi trei ani in urma. Am terminat in totalitate retelele de canalizare, pentru ca desi ┼×ura Mica are canalizare functionala din 2010, toate contractele au fost incheiate in 2011", a spus Mircea Dorel Marcu, primarul comunei ┼×ura Mica. Canalizarea care a ajuns la toate gospodariile din localitate, nu a fost singura innoire a anului trecut, pentru ca din primavara lui 2011 surenii se pot lauda cu o statie de epurare care functioneaza la norme si nivele impuse de Romania, norme mult mai dure decat cele ale comunitatii europene, dupa cum a mai spus Mircea Dorel Marcu: "Din datele pe care le detinem, aceasta este singura statie din judetul Sibiu care epureaza apa la nivelul normelor europene si romanesti. Avem o statie de epurare foarte buna", a aratat primarul comunei.

Sus in deal e... Cartierul Sud-Vest 

"Tot anul trecut am finalizat rutele de canalizare si infrastructura noului cartier de locuinte, <> care este un amplasament pentru care Primaria a cumparat teren de la persoane fizice, a facut plan de urbanistica zonala, a parcelat terenul", a declarat Mircea Dorel Marcu. Primarul comunei a mai aratat ca zona a fost impartita in 110 parcele cuprinse intre 350 si 800 de metri patrati, pentru a fi accesibile tuturor buzunarelor, cei care si-au achizitionat teren in noul cartier beneficiind de toate utilitatile. "Am dus acolo toate utilitatile, am facut bransamentele de utilitati in toate parcelele", a spus primarul localitatii, subliniind ca in urma licitatiei organizate in 2010 pentru vanzarea parcelelor, s-au cumparat 90% dintre acestea, pana in acum toate fiind cumparate. "Pana in prezent sunt construite 42 de imobile - case de locuit - si patru familii locuiesc in prezent in acest cartier, beneficiind de toate utilitatile, exact ca in alte zone ale comunei", a mai spus primarul din ┼×ura Mica.

Trotuarele care isi fac simtita prezenta in toata localitatea au urcat si la blocul de locuinte sociale, in 2011 fiind amenajata intreaga zona din jurul cladirii. "in 2011 a fost amenajata curtea interioara a blocului de locuinte sociale: drumul de acces, trotuarele, locurile de parcare, spatiul destinat gunoiului menajer, canalizarea apelor pluviale si prin contributia chiriasilor au fost amenajate spatii verzi. in prezent, in blocurile sociale sunt 48 de familii, cladirile numarand 36 de apartamente si 12 garsoniere".

Sala de sport din ┼×ura, scoala din Rusciori

Potrivit primarului comunei ┼×ura Mica, unul dintre proiectele de mare importanta pentru comunitate incheiat in 2011 este Sala de sport din localitate, cea in care de luni pana miercuri elevii din localitate isi desfasoara orele de sport si care este folosita pentru antrenamentele echipei de baschet CSU Sibiu. "in 2011 am terminat investitiile si preluarea Salii de sport, la care Primaria a facut o investitie de 300.000 lei", cladirea fiind construita cu ajutorul finantarii venite de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Compania Nationala de Investitii, care se ridica la suma de 3.700.000 lei.

Proiectele derulate de Primaria ┼×ura Mica nu iau in calcul numai localitatea ┼×ura Mica ci si satul Rusciori, apartinatorul comunei, unde pana la inceputul noului an scolar copiii vor avea o scoala nou-nouta, in cladire urmand sa-si desfasoare activitatea si o gradinita si o sala de sport. "in acest moment elevii merg la scoala intr-o cladire veche de 120 de ani, care este in proprietatea Bisericii Evanghelice si unde platim chirie", a mai spus Mircea Dorel Marcu.

Cea mai mare lucrare din ultimii 20 de ani

Potrivit primarului din ┼×ura Mica, cea mai mare lucrare de investitii din localitate in ultimii 20 de ani este in valoare de 6.500.000 de lei si a fost finalizata la sfarsitul lui noiembrie 2011. Este vorba despre proiectul "Modernizare trotuare, acces in curti, podete, santuri si rigole", investitie derulata pe o perioada de trei ani (2009-2011). "Ne-am incadrat atat in ceea ce priveste termenul de finalizare a lucrarilor, cat si in ceea ce priveste platile, fapt care a facut ca ┼×ura Mica sa aiba o fata total noua si un aspect deosebit. Putem spune ca in orice punct al comunei poti iesi in slapi", a mai spus Mircea Dorel Marcu. Proiectul care le asigura surenilor incaltamintea curata vine dupa ce toata lumea a ajuns sa se bucure de bransament de apa, gaz si canalizare. "Din dorinta de a nu se mai sparge si strica strazile, am dus bransamentele si la case si la locurile virane, unde peste cativa ani se va afla cu siguranta o casa", a subliniat primarul comunei.

2012, pentru Rusciori

4.405.000 lei este suma la care se ridica bugetul comunei ┼×ura Mica pentru anul 2012, suma care se imparte in 2.044.000 lei alocate bugetului de functionare, alte 2.361.000 de lei fiind cuprinse in bugetul de dezvoltare, suma la care se adauga alte 650.000 lei de la fondul rulment. Potrivit primarului comunei, pentru anul care tocmai a inceput, atentia se va indrepta spre comunitatea din satul Rusciori, localitate in care vor fi folositi in 2012 banii cuprinsi in bugetul de dezvoltare al comunei. "Anul acesta, terminand toate investitiile in satul ┼×ura Mica, vom demara marile investitii in satul Rusciori".

Planurile care vizeaza comunitatea din acest sat au in vedere, pe langa finalizarea lucrarilor la scoala din localitate, si introducerea apei potabile in Rusciori, construirea unei statii de pompare a apei potabile, dar si a unui rezervor de stocare de 125 de metri cubi. "Lucrarea va fi finalizata anul acesta. Printr-un program de finantare prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Programul CNDI, vom realiza retele de canalizare si statii de epurare in satul Rusciori, in valoare de 3 milioane de lei", a aratat Mircea Dorel Marcu, subliniind ca in acest moment Primaria se afla in faza de licitatie publica, in ceea ce priveste canalizarea. "Suntem cu canalizarea in faza de licitatie publica anuntata pentru 3 aprilie 2012, tot in aprilie urmand sa aiba loc si licitatia publica pentru lucrarea de apa. in urma licitatiilor din aprilie, odata cu luna mai vom incepe efectiv lucrarile care speram sa se termine pana la 31 decembrie 2012. Daca totul merge dupa programul pe care l-am gandit, la finele anului vom avea toate utilitatile subterane", a conchis primarul comunei ┼×ura Mica.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 20 februarie 2012


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 21 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter