SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSustine cu un vot terapia gratuita pentru copiii cu dizabilitati!

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Proiectul propune infiintarea unui minicentru de terapii asistate de ecvine pentru copiii care sunt ingrijiti la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" din Sibiu. Hipoterapia va fi posibila cu ajutorul celor doi ponei ai doctorului Ioan Marginean, Rocco si Billi, pusi gratuit la dispozitia spitalului. Roxana Fediuc, managerul proiectului, spune ca 50 de copii cu probleme de sanatate vor beneficia de cate 10 sesiuni de terapie gratuita, daca proiectul se finalizeaza. In plus, daca parintii considera ca sedintele sunt benefice si vor ca cei mici sa faca in continuare hipoterapie, costurile percepute vor fi extrem de mici. Asociatia a participat la programul de granturi si anul trecut, cu proiectul "Terapii de stimulare polisenzoriala". Proiectul a fost castigator, cu un numar de 1.500 de voturi, iar cu banii obtinuti a fost amenajata o camera senzoriala, care are rezultate in randul copiilor internati in spital cu diferite afectiuni.

Proiectul poate fi votat pana pe 11 septembrie

Initial, au fost inscrise 134 de proiecte in programul de granturi, insa dupa prima evaluare a juriului au ramas doar 99. In prezent, proiectele sunt supuse sustinerii publice prin vot pe platforma Raiffeisen Comunitati. Procedura de evaluare a proiectelor cuprinde o etapa de vot online, prin care sunt sustinute aplicatiile de catre public. Numai primele 10 proiecte clasate ca urmare a votului publicului si jurizarii vor primi finantarea de 10.000 de euro. Managerul proiectului spune ca procedura de votare este simpla si dureaza numai doua minute, de aceea cei care vor sa fie alaturi de copiii cu probleme de sanatate sunt rugati sa voteze. Pentru a vota, trebuie sa aveti o adresa de e-mail si sa va inregistrati pe platforma. Proiectul mai poate fi votat pana pe 11 septembrie.

Asociatia vrea sa ridice un manej inchis, unde sa se poata lucra si pe timp de iarna

Cu cei 10.000 de euro, asociatia spitalului vrea sa amenajeze un manej inchis si sa achizitioneze echipamente specializate pentru ca hipoterapia sa se desfasoare organizat. Consiliul Judetean Sibiu a aprobat deja construirea manejului in spatele Centrului de Sanatate Mintala, asa ca mai e nevoie doar de sprijinul si implicarea comunitatii sibiene, care trebuie sa-si exprime votul pe platforma concursului de proiecte. Daca proiectul va fi declarat castigator, lucrarile vor incepe imediat, pentru ca in luna decembrie manejul sa fie gata, iar sedintele de hipoterapie sa aiba loc si pe timp de iarna. Prin acest proiect, asociatia isi propune sa puna bazele unei terapii� pe termen lung, de care sa beneficieze si copiii care nu sunt internati. Fara banii care pot fi obtinuti prin proiect, mai subliniaza reprezentantii asociatiei, centrul nu ar putea fi construit. si asta pentru ca, pe langa costurile de ridicare a manejului, echipamentele sunt extrem de scumpe, o sa speciala pentru hipoterapie, de exemplu, putand fi achizitionata cu 1.500 de euro. Momentan, copiii internati in Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda" beneficiaza de doua ori pe saptamana, miercuri si joi, intre orele 10 si 12, de sedinte gratuite de hipoterapie cu ponei.

Hipoterapia cu ecvine a dat roade in cazul copiilor internati la Spitalul de Psihiatrie "Dr. Gheorghe Preda", sustin reprezentantii asociatiei. Bianca, o fetita de sase ani care nu scotea un cuvant, este un exemplu in acest sens, ea rostind pentru prima data numele unuia dintre ponei. "Cand sunt calare, copiii au un sentiment de control. Interactiunea intre pacient si animal inseamna construirea unei relatii", spune Roxana Fediuc. In prezent, cu copiii din spital lucreaza dr. Marius Fediuc, in calitate de terapeut asistat de animale.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Anonymous ( 15.09.2015 12:51 )
Oferta noua! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: carmen_otilia@yahoo.com


      

inad ( 22.03.2016 09:26 )
Cum sa faci bani stand acasa! Sistemul cel mai simplu de acces spre castiguri: un curs pas cu pas, GRATUIT, care te invata gradat cum sa faci bani stand acasa! Cursul este in totalitate online si in totalitate GRATUIT! Invata repede cum sa faci bani stand acasa! Cand vrei cu seriozitate si tu acest curs fenomenal, cele informatii la adresa de email: danilapusca@yahoo.com


      

Alte stiri adaugate miercuri, 26 august 2015


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 29 mai 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter