SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGSute de metri patrati de teren inundate de...castori

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

"Colaborarea" dintre ploile abundente de la inceputul lui aprilie si castori pare sa fie una cu "rezultat", pentru ca in urma cu aproximativ doua saptamani un vestemean a depus o sesizare la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Sibiu, prin care se plangea ca terenul sau aflat in imediata vecinatate a raului Tocile, in apropierea localitatii Vestem, a fost inundat. De vina pentru situatie par sa fi fost, dupa cum au constatat ulterior si reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Sibiu, tocmai barajul castorilor si ploile abundente. Inundatia a afectat 800 de metri patrati din terenul vestemeanului caruia directorul executiv al APM Sibiu, Bogdan Trif, a dorit sa-i multumeasca pentru atitudinea civica. Potrivit lui Bogdan Trif, proprietarul terenului ar fi putut distruge barajul, afectand populatia de castori din zona, insa a preferat sa faca o sesizare institutiilor abilitate sa ia masuri in aceasta problema.

"Nazdravani" si nu prea

Chiar daca mai fac astfel de "nazdravanii", fara sa-si propuna asta, pagubele facute de castori agricultorilor nu sunt insemnate. Mai mult decat atat, micul si harnicul animal se afla pe lista speciilor protejate in tara noastra, mai ales ca la un moment dat disparuse cu totul de pe teritoriul Romaniei. Cu toate acestea nu i-a fost dat sa lipseasca prea mult, pentru ca a revenit cu cativa ani in urma, fiind importat din Germania. 21 de astfel de vietuitoare si-au gasit camin in Romania si specialistii au remarcat ca aici le merge foarte bine. in aceasta ordine de idei, Bogdan Trif crede ca viata buna a castorilor in zona poate fi privita ca un bioindicator al calitatii apelor si mediului inconjurator. Directorul APM Sibiu mai subliniaza ca, din cauza ca este vorba despre o specie protejata, cei care incearca sa captureze si sa vaneze castorii risca pedeapsa cu inchisoarea.

Ursul, capul rautatilor

Terenul inundat prin mijlocirea castorilor nu este singura paguba cu care s-au intalnit locuitorii din judet, pentru ca pana acum, in anul 2013, la APM Sibiu au fost facute sesizari cu privire la pagube ce au afectat animalele oamenilor. Asadar, in aceasta primavara lupii au ucis: cinci oi pe raza Viilor Sibiului, doua oi la Şeica Mare si o oaie la Porumbacu de Jos, mult mai rau la fapte fiind ursul. Mos Martin a dat iama in gospodariile din Talmaciu unde a ucis 30 de oi, si la Jina, unde a mancat un cal.

Potrivit reprezentantilor APM Sibiu toamna si primavara sunt anotimpurile in care animalele salbatice afecteaza, cu predilectie, gospodariile oamenilor si culturile agricole, fermierii avand posibilitatea de a fi despagubiti. Pentru a beneficia de despagubire, oamenii care se confrunta cu o astfel de problema trebuie sa faca o sesizare la primaria localitatii in care se afla, in termen de 24 de ore de la producerea pagubei.


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate joi, 18 aprilie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 05 august 2021 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter