SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



"Taberele au redevenit la modă"

Stiri din Sibiu: Adauga un comentariu »

În câteva săptămâni, elevii vor intra în vacantă. Tabere, munte, mare, distractie. Unde se pot întâmpla acestea spune Claudiu Spânu, directorul Directiei pentru Tineret Sibiu. Care prezintă oferte de tabără chiar si în Grecia.

Reporter: Mai sunt la modă taberele?

Claudiu Spânu: Cred că au revenit, datorită faptului că în ultimul timp s-au făcut investitii. Acum, avem aproximativ 40-50 de locatii în toată tara si arată ca Păltinisul, care este una din taberele-etalon ale Autoritătii Nationale pentru Tineret. Chiar de ieri, am început ultima investitie în Păltinis, astfel încât să avem acolo cam 110 locuri de cazare la două stele.

Rep.: Care vor fi taberele-destinatie pentru elevi?

C.S.: Eu am ales locatiile pe care le consider cele mai bune. Le ofer tinerilor si profesorilor îndrumători locatiile aflate într-un pliant împărtit în tot judetul. Dacă un profesor vrea să aleagă o altă tabără decât cele din acel pliant, o poate face, dar noi nu o să ne mai asumăm responsabilitatea pentru acest lucru. Locatiile unde trimitem noi copiii sunt foarte bune si vrem să avem o vară linistită, fără telefoane de la institutiile de control. Avem locatii la munte, la mare, în Deltă, în Grecia. În Grecia, preturile au crescut cu 30 la sută, astfel că anul acesta zece zile cu sapte nopti de cazare costă 199 de euro.

Rep.: Cât îl va costa pe un elev o zi de tabără?

C.S.: Anul acesta, îl va costa între 38 si 43 de lei pe zi. De obicei, taberele noastre sunt cele de sapte zile cu sase nopti de cazare.

Rep.: Cât de benefică este asocierea Directiei de Tineret cu lantul Youth Hostel?

C.S.: Ne-am afiliat acestei asociatii anul trecut, în iulie. Rezultatele, anul trecut, nu au prea apărut. Anul acesta, însă, curg rezervările, cred că si din cauza programului Sibiu, capitală culturală. Dar, după cum am văzut si în alte tări, aceste lanturi functionează.

Rep.: În afară de Păltinis, cu ce tabere se mai poate lăuda Sibiul?

C.S.: Anul acesta, ne mai putem lăuda cu Ocna Sibiului, deoarece am încheiat un proces cu o firmă si sper că voi reusi până la 1 iulie să o reabilităm, să avem aceeasi calitate ca si la Păltinis. Cantina este pusă la punct, mai rămân spatiile de cazare.

Rep.: Apropo de procese. Câte mai aveti pentru recuperarea taberelor concesionate în trecut către diferite societăti comerciale?

C.S.: Din patru locatii, două le-am luat înapoi. În cazul uneia, cea de la Cisnădie, de la avocat am înteles că la Curtea de Apel Alba ne-a fost dat un verdict favorabil. Iar la Santa, patronul firmei cu care ne judecam cred că si-a dat seama că nu are nici o sansă si a renuntat la proces. Ne-a chemat la o conciliere, el a cerut o sumă, noi am cerut o expertiză după care vom lua o hotărâre.

Rep.: Cine va avea de câstigat prin trecerea acestor tabere înapoi, în administrarea Directiei pentru Tineret?

C.S.: În primul rând tinerii, copiii României. Pentru că ei vor veni, vor vedea si o să le placă. Fată de UE, la noi preturile sunt bune si nu văd de ce copiii de acolo nu ar veni aici.

Rep.: Cum arată o tabără pentru copiii din Uniune?

C.S.: Prima dată când am venit aici mă gândeam că vom face spatii de cazare cu câte două paturi într-o cameră, cu televizor, cu tot. Dar, după ce am fost în alte tări, am văzut că cele mai mult camere sunt de sase – opt – zece locuri. La vârsta celor care merg într-o tabără, copiii îsi doresc să fie mai multi într-o cameră, să se joace, să socializeze. Nu există serie de tabără în care de pe asternuturi să nu spălăm pastă de dinti. Nu le putem lua această plăcere.

Traian DELEANU


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate miercuri, 25 aprilie 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter