SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTarg de produse traditionale si ecologice

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

La initiativa directorului executiv al Directiei pentru Agricultura Sibiu, ing. Gheorghe Budrala, in prima decada a lunii martie, s-a constituit Asociatia Judeteana a Producatorilor de Produse Traditionale "Marginimea Sibiului". Din Asociatie fac parte 16 membri fondatori: Bogdan Mioara (Rasinari), Dumitru Popa (Tilisca), Dumitru Ciorogaru (Tilisca), Ioan Sterp (Jina) si Vasile Stroie (Jina) - toti atestati cu "Branza telemea de Maginimea Sibiului" si "Branza de burduf", ultimul detinand atestat si pentru produsul traditional "Unt"; Maria Muntean (Sadu) - atestat pentru "Branza telemea de Maginimea Sibiului", "Cas de oaie", "Cas de vaca" si "Branza de burduf"; Valerica Rosca (Rasinari) - atestat pentru "Pastrama ciobaneasca de oaie", "Carnati de oaie", "Branza Telemea de Marginimea Sibiului" si "Branza de burduf"; I.F. Olimpia-Lucia Barbosa - atestat cu produse de carmangerie; I.F. Gheorghe Oancea si I. I. Ioan Bogdan Oancea (ambii din Talmaciu) - atestati cu produse de carmangerie; SC "Iacobinii" SA Sibiu - atestat produse de carmangerie; SC "Grewe" SRL Vestem - atestat paine si produse de panificatie; SC "Marvio Company" SRL Agnita - atestat prajituri sasesti si dulceturi; SC "PAN POM COM" SRL Boita - atestat paine si produse de panificatie. Toti acesti producatori vor oferi din produsele lor traditionale in zilele de 19-20 martie.

in cadrul Targului Judetean de Produse Traditionale si Ecologice "Marginimea Sibiului", initiat de conducerea Directiei pentru Agricultura Sibiu si organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Sibiu, Complexul Muzeal "ASTRA" si ONG "ADEPT", consumatorii vor avea posibilitatea, sambata si duminica, incepand cu ora 12, sa guste si sa cumpere produse traditionale, 100% naturale, preparate si de unii producatori din judetul Alba, prezenti in Dumbrava Sibiului: AF Candea (Sasciori-Alba) cu branzeturi; SC "Rolopan" SRL (Petresti) - cu paine si AF Opincaru (Sebes) - cu paine.

Mentionam ca, in prezent, in evidentele Compartimentului pentru produse traditionale din cadrul Directiei pentru Agricultura Sibiu sunt atestati cu produse traditionale 43 de agenti economici din localitatile: Sibiu (8), Medias (3), Talmaciu (3), Atel (2), Ţapu (1), Poplaca (1), Alamor (1), Ţichindeal (1), Tarnavioara (1), Sadu (2), Vestem (1), Rasinari (2), Cristian (1), Şorostin (1), Arpasu De Jos (1), Saliste (1), Şura Mica (1), Ocna Sibiului (1), Agarbiciu (1), Boita (1), Tilisca (6) si Nemsa (1). Acestia detin atestate pentru 184 de persoane, respectiv: 105 atestate pentru paine si produse de panificatie; 24 - pentru carne si produse din carne; 49 pentru lapte si produse din lapte; 4 - pentru tuica si rachiuri naturale si 2 - pentru miere.

in curs de atestare se afla inca 3 agenti economici si 12 persoane fizice cu 60 de produse traditionale (48 carne si preparate din carne si 12 lapte si preparate din lapte).

Presedintele onorific al Asociatiei Judetene a Producatorilor de Produse Traditionale "Marginimea Sibiului", ing. Gheorghe Budrala, director executiv al Directiei pentru Agricultura Sibiu a declarat in exclusivitate pentru TRIBUNA: "Ne propunem sa organizam cate o editie a acestui Targ in fiecare luna in perioada aprilie-octombrie, in acelasi cadru generos oferit de Complexul National Muzeal «ASTRA».

De asemenea, in perioada 12-18 iunie vom organiza primul Targ International de produse traditionale la Sibiu, cu participarea unor producatori atestati din Italia si Franta, iar la inceputul lunii august, in statiunea Ocna Sibiului, vom organiza primul Targ interjudetean al producatorilor de produse traditionale din judetele Sibiu, Alba, Mures, Brasov".
de Ioan Vidrighin


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 16 martie 2011


Poza Zilei Sibiu - Sibiu Cycling Tour 2020

Sibiu Cycling Tour 2020
~ 14 august 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 27 iulie 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 07 2020 07:25 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter