SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTaxa auto: mii de procese

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Dupa ce au vazut ca se poate, mii de sibieni care au platit taxa auto pentru a-si inmatricula masinile isi vor acum banii inapoi. Totul a pornit de la cazul sibianului Ioan Tatu, in primavara acestui an acesta castigand la Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene. Acum, Tribunalul Sibiu abia face fata numarului foarte mare de procese, termenele ajungand deja pana la jumatatea anului viitor.

Avocatul lui Ioan Tatu, Dragos Tarsia, spune ca in prezent, la aproape o jumatate de an de la proces, abia face fata avalansei de clienti care vor sa-si recupereze banii. Iar situatia nu este unicat in cazul lui, Tribunalul Sibiu fiind asaltat cu astfel de procese.

`A crescut intr-un mod deosebit numarul acestor procese. Hotararea data de Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene a deschis calea pentru mii si mii de oameni aflati in aceeasi situatie. Daca ar fi sa dau un procent referitor la cresterea numarului proceselor cred ca acesta ar fi de o mie la suta. Stiu de la colegii mei ca din cauza numarului foarte mare de astfel de procese termenele au ajuns la Sibiu pana in luna mai a anului 2012. Si inainte daca duceai actiunea in cel mult o luna primeai termen`, a declarat Dragos Tarsia.

Decanul Baroului Sibiu, Virgil Vulcan, spune ca in general activitatea Tribunalului Sibiu a crescut foarte mult in ultima vreme, insa procesele legate de taxa auto se afla in topul motivelor cresterii.

`A crescut extraordinar de mult in ultima vreme numarul litigiilor. Judecatoria aproape si-a dublat volumul de munca in ultimii ani. Au intervenit noi proceduri, au aparut probleme noi, faptul ca a dat decizia Curtea Europeana de Justitie cu taxa de mediu a dus implicit la cresterea exponentiala a numarului celor care solicita restituirea sumelor eferente. Acesta este un caz. Anul trecut s-au apucat finantele sa recupereze sume de la cei care au avut inchirieri, CAS-ul si alte arii de interes pentru ei, s-au dat decizii la mii de oameni si cred ca jumatate le-au atacat in instanta. A crescut numarul de cauze. Piata este fluctuanta si in functie de activitatea noastra sociala. A mai fost legea privitoare la drepturile patrimoniale ale fostilor detinuti politici, a venit Curtea Constitutionala care a zis ca nu se mai acorda, iar s-a modificat legea, iar a crescut numarul. Cat priveste procesele clasice, ele isi mentin trendul lor`, a explicat decanul Baroului Sibiu, Virgil Vulcan.

In 2008, sibianul Ioan Tatu a dat statul in judecata pentru recuperarea unei taxe de poluare in valoare de aproximativ 2.000 de euro pe care a platit-o pentru o masina fabricata in anul 1997 si pe care a adus-o din Germania. Din iulie 2009, procesul a fost suspendat, pentru ca judecatorii de la Tribunalul Sibiu au cerut opinia Curtii de Justitie a Uniunii Europene, cu privire la OUG 50/2008 privind instituirea taxei pe poluare. Dupa ce CJUE a dat castiga de cauza lui Ioan Tatu, Tribunalul Sibiu a dispus la randul lui restituirea taxei de poluare.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 17 octombrie 2011


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 04 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter