SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTaximetristii fac bani pe spatele Aeroportului

Stiri din Sibiu: Economic Adauga un comentariu »

Aeroportul Sibiu este cea mai grasa paine de mancat pentru taximetristii sibieni. O paine mancata pe necazul calatorilor.
O cunostiinta in randul personalului Aeroportului International Sibiu este de ajuns pentru ca taximetristii cu „pile " sa faca afaceri serioase pe spatele aeroportului si pe necazul calatorilor. Fie ca este vorba despre turisti si pasageri proaspat sositi in Sibiu, sau fie ca este vorba de zboruri intarziate de vremea nefavorabila, cum s-a mai intamplat, taximetristii cu „pile " profita. Aflati in situatia de a se deplasa urgent, pasagerii care nu pot astepta amanarea zborului apeleaza la dispeceratul Aeroportului pentru a chema un taxi care sa-i transporte spre alte aeroporturi din tara, precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara. Acum intervin „pilele ", pentru ca personalul aeroportului stie dinainte pe cine sa cheme si pe cine nu. „Nu se da anunt prin statie, pentru ca s-ar inghesui toti deodata, are numarul meu de mobil si ma suna. Zilele trecute am prins o cursa pana la Bucuresti cu cineva care trebuia sa ajunga urgent ca a intarziat avionul. Am facut patru milioane jumatate bani ramasi in mana din cursa asta si fara sa pun aparatul, la mica intelegere ", spune un taximetrist de la o firma mare sibiana, care din motive obiective a vrut sa-si pastreze anonimatul. Este unul dintre cei cativa alesi. Telefoanele de la aeroport nu vin in fiecare zi, ci periodic, dar este de ajuns pentru un profit sporit care apoi este impartit cu relatia din interiorul aeroportului.
AFACEREA nu este straina de restul taximetristilor care recunosc furiosi ca nu au ce face. „Pentru curse de genul asta sunt cativa care stau la disperare toata ziua in fata Aeroportului, doar, doar or prinde si ei o cursa. Altii si-au facut program si merg inainte de aterizari pentru turisti si cetateni straini ", mai spune taximetristul. Augustin Sava, directorul Aeroportului sibian spune ca are in vedere ca pe viitor sa existe taximetre autorizate pentru aeroport. „in prezent nu exista taximetristi acreditati dar ne gandim ca pe viitor avem. in prezent, daca pasagerii solicita un taxi personalul nostru cheama ", a declarat Augustin Sava.
DORU SĂSĂUŞAN, patronul unei firme de taxi sibiene spune ca el nu are cunostiinta de astfel de intelegeri, dar nici nu le exclude. „Daca se intampla astfel de intelegeri, e afacerea lor cu aeroportul. Poate fi un portar de acolo care ii suna. Eu am mai vazut si ca sunt cativa care stau tot timpul pe acolo, dar asta e problema lor ", spune Doru Sasausan.
„Afaceri " de taximetrist
Neoficial, o cursa Sibiu – Bucuresti costa intre 200 si 250 de euro pentru cine isi permite. O cursa de la Aeroport pana in centrul Sibiului costa pe aparat in jur de 10 lei, iar fara aparat, pentru turisti si necunoscatori, ajunge si pana 30 lei.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 20 februarie 2008


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 20 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter