SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTeatru cu "bucataria " pe scena

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

La sfarsitul saptamanii trecute, Teatrul National "Radu Stanca " l-a adus din nou pe domnul Mockinpott in Piata Mica din Sibiu. Este vorba de spectacolul Sectiei germane "Cum s-a lecuit suferinta domnului Mockinpott ", montat in aer liber. Vineri, am raspuns prezent la intalnirea cu teatrul, asa ca printre stropi de ploaie, fulgere si acorduri de muzica clasica, am avut parte de un spectacol cu iz medieval si cu "bucataria " la vedere. Conceptia spectacolului este datorata lui Szabo K. István (regie), Kiss Borbála (scenografie), Ovidiu Iloc (muzica) si Lucian Moga (light design).

Suferinte mestesugite-n versuri

La ora 21, cand domnul Mockinpott a descins in scena, aproximativ doua sute de sibieni erau pregatiti sa il intalneasca. Altii au preferat sa savureze o bautura la terasele din Piata Mica si sa traga doar cateo ocheada inspre scena, printre rasetele comesenilor si zgomotul de motor al vreunui motociclist prea smecher ca sa cedeze suprematia teatrului fie si pentru o ora. Dar, mai bine sa ne vedem de Teatru si de suferintele eroului lui Peter Weiss.

Cu vorbe mestesugite-n versuri, simpaticul domn a inceput sa se jeluiasca. Nu de alta, dar era in inchisoare. Eliberarea nu ii aduce fericirea pentru ca sotia il insala, iar angajatorul nu il mai primeste la munca. intr-un final, Mockinpott decide sa reactioneze, asa ca sperantele intr-un viitor mai bun se ivesc in faptul ca reuseste macar sa isi incalte pantofii corect. Povestea fiind spusa, sa vedem spectacolul si "bucataria " lui.

... si scena se roteste pentru domnul Mockinpott

"Cum s-a lecuit suferinta domnului Mockinpott " se joaca pe o scena rotativa de Ev Mediu, asa ca montarea e o provocare si pentru actori si pentru spectatori.

Actorii se afla in permanenta pe scena si trec din primul plan in cel secund prin simpla rotire a scenei. Rotirea e simpla doar la prima vedere pentru ca doi, trei sau patru tehnicieni invart pur si simplu partea mobila a scenei cu ajutorul unor rangi. Asa se face ca actori, butoaie, trompete, pianine, copaci, cutii cu inscriptia "fragil ", vechi masini de cusut plutesc prin fata spectatorilor. Mai putin obisnuit pentru teatrul zilelor noastre este faptul ca tehnicienii sunt vizibili pe tot parcursul spectacolului, fie ca invart scena, fie ca, parasind cabina de sunet, controleaza totul dintr-un camion.

Un cuvant de lauda merita actorii, nu doar interpretii rolurilor predominante - Georg Potzolli, Daniel Plier - ci intreaga echipa avand in vedere ca spectacolul le solicita si aptitudinel muzicale. Versurile sunt codimentate cu momente muzicale, cu tenta clasica.

Spectacolul se joaca in limba germana, fiind tradus in limba romana. Eventualele accidente de titrare (cum a fost cel cauzat de ploaia de vineri seara) au farmecul lor pentru ca iti dau prilejul sa studiezi fiecare miscare de pe scena si de langa aceasta.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 09 august 2010


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 01 decembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter