SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING



Teatru de capitala - "Ecleziastul" a iesit pe scena

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

Teatrul National "Radu Stanca" a fost, duminica, gazda premierei spectacolului "Ecleziastul", in regia lui Mihai Maniutiu
Piesa reprezinta prima parte din cadrul unui proiect ambitios al regizorului - " Trilogia Evreiasca "
" Trilogia " va fi jucata, in premiera, la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, in uzina Simerom

Spectacolul cu dubla premiera, la orele 17 si la orele 19, a adus la teatru doar 112 sibieni. Nu pentru ca nu ar fi fost interesati mai multi, ci doar pentru faptul ca piesa prevede in sala doar 56 de spectatori, care devin astfel martorii unor evenimente ce duc cu gandul la radacinile laice ale societatii actuale. Prima parte a " Trilogiei evreiesti " este o calatorie in radacinile noastre, din secolul XXI. Regizorul piesei s-a declarat extrem de multumit de felul cum decurg lucrurile la Sibiu.

" Trebuie sa acord cateva distinctii metafizice colaboratorilor mei, de aici de la Sibiu, fara de care acest proiect nu ar fi putut avea loc. Primul <laudatio> merge catre Constantin Chiriac - numai o personalitate europeana poate sa isi asume un proiect asa cum este <Trilogia evreiasca>. Cel de-al doilea <laudatio> il acord trupei de teatru de la Sibiu, care si-au demonstrat talentul si valoarea. Ce-a de-a treia distinctie mereg inspre actorul Marian Ralea fara de care nu as fi putut sa imi intregesc vocea "
a precizat Maniutiu

. " Ecleziastul " intregeste o opera obsedanta pentru Maniuitiu. Astfel, spectacolul se adauga pieselor " Shoah " si " Experimentul Iov ", montate in exclusivitate la Sibiu. Din cele trei spectacole, " Experimentul Iov " mai trebuie relansat, vechea varianta fiind usor modificata dupa scoaterea actorului Ovidiu Mot din distributie. Dupa lansarea celor trei spectacole, Maniutiu va trece la montajul de la centrala Simerom, unde intr-o hala de aproximativ 2500 de metri patrati vor fi instalate cele trei instalatii. Astfel, cate 56 de spectatori vor fi martorii unei treceri prin cele mai impresionante sentimente ale omului, de la credinta, pana la genocidul cel mai cumplit in istorie.

Festivalul cu greutate

Premiera mega spectacolului " Trilogia Evreiasca " va avea loc in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Evenimentul cheie al inceputului verii la Sibiu presupune, in acest an, 358 de evenimente timp de 11 zile. FITS 2007 va atrage invitati din 58 de tari. La capitolul cifre de lauda, Festivalul de la Sibiu este al treilea ca marime din lume, si reuneste annual, mii de actori si oameni din lumea teatrului si a artelor, in general. Cea de-a XIV-a editie a festivalului va implica spectacole in 46 de locatii si va aduce companii celebre de teatru, de toate genurile. In perioada festivalului, aproximativ 900 de locuri de cazare pe zi.

" Avem in acest an pe lista o serie de companii de teatru extrem de scumpe si cunoscute. Spre exemplu, <Trans Express " ne-a solicitat o macara de 200 de tocne, pe care va trebui sa o procuram de undeva. Compania a propus un spectacol, in care artistii vor fi suiti la 60 de metri inaltime "
a declarat Constantin Chiriac, directorul teatrului de la Sibiu

In plus, printre high-light-urile festivalului, se inscrie si o trupa japoneza, care va aduce la Sibiu, un concert cu tobe uriase.

Nicolaescu vrea sistem informatic in spitale

Prezent la Sibiu, ministrul sanatatii Eugen Nicolaescu, a anuntat ca pana la sfarsitul anului viitor, toate spitalele din tara vor fi dotate cu sistem informational
In cadrul seminarului, Nicolaescu a vorbit si despre intentia ministerului de a transforma autoritatile judetene de sanatate publica in autoritati regionale de sanatate publica

La numai o luna de la ultima vizita in orasul de pe Cibin, ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a aflat din nou, la sfarsitul saptamanii trecute, in capitala culturala europeana. De data aceasta, pentru a participa la seminarul Eu.Ro.Com, " Prioritati Nationale in proiecte eHealth ", organizat de revista Eu.Ro.Com. Astfel, reprezentantii lumii medicale sibiene au discutat, alaturi de Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Eugen Nicolaescu, despre eficientizarea actului medical cu ajutorul tehnologiei informatiei, prin cresterea calitatii, reducerea costurilor, precum si prin optimizarea fluxului de activitati. Seminarul s-a adresat tuturor organizatiilor publice si private care au, printre altele, obiective referitoare la strategia Romaniei in domeniul sanatatii si si-a propus sa contribuie la o mai buna intelegere a conceptului de interoperabilitate la nivel european si implicit, la nivel national. Ministrul sanatatii a tinut sa explice necesitatea la ora actuala a unui sistem informatic bine pus la punct, in domeniul sanitar. Acesta a promis ca, daca lucrurile vor merge conform planurilor, pana la sfarsitul anului viitor, toate spitalele din tara vor fi dotate cu aparatura, in acest sens.

" Un sistem informatic si informational nu pot decat sa faca in final rost de eficienta, multumire si satisfactie a cetateanului. Fara un sistem informational nu vom avea un sistem sanitar corect. Vom implica doua spitale, respectiv Spitalul Judetean din Targu Mures si Spitalul Institutului Fundeni, pentru un program pilot, care va dura sase luni de zile, iar daca lucrurile vor merge bine, pana la sfarsitul anului 2008, in toate spitalele din tara vom implementa acelasi sistem informatic, care ne va permite sa putem verfica tot ce ne intereseaza pe noi. Intr-un spital intra bani, servicii materiale si servicii umane, insa concordanta dintre ele nu poate fi stiuta cu exactitate. Poate ca am in acest fel, vom constata ca parte din resurse se cam irosesc. Noi suntem obligati sa dam socoteala romanilor, de modul in care banii lor sunt utilizati "
a explicat Nicolaescu

Pe de alta parte, ministrul sanatatii a promis ca drepturile pacientilor vor fi pastrate cu sfintenie. Acesta a mai spus ca pe site-ul ministerului sanatatii a fost deja afisata licitatia pentru acest program informational, iar saptamana acesta se va definitiva tot cadrul legislativ, pentru ca in urmatoarele doua luni sa se stabileasca detaliile tehnice ale programului. Tot cu aceasta ocazie, Eugen Nicolaescu a vorbit si de intentia ministerului de descentralizare a sistemului sanitar, respectiv de a desfiinta autoritatile de sanatate publica si de a constitui autoritati regionale de sanatate publica, care vor avea in atributii de la siguranta alimentelor pana la monitorizarea bolilor tranbsmisibile.

" Incercam sa regionalizam foarte mult activitatea ministerului. Descentralizarea sistemului presupune si flexibilizarea de structuri si trecerea de la structuri nationale la cele locale ",
a daugat Nicolaescu
de Adina ALEONTE


Masini de cusut



Ai ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5




Alte stiri adaugate marti, 01 mai 2007






Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 19 aprilie 2024 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter