SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTeatrul bate teatrul: 61.000 de spectatori pe zi

Stiri din Sibiu: Evenimente Adauga un comentariu »

O medie de 40.000 de spectatori pe zi a inregistrat Festivalul International de Teat ru de la Sibiu in 2010, iar cel de anul acesta l-a intrecut cu mult: organizatorii spun ca, la majorat, FITS a sarbatorit cum nu se poate mai bine alaturi de 61.000 de spectatori pe zi. "E o cifra uriasa in acest an. Avem monitorizarile pentru aproape toate zilele din festival, cu exceptia zilei de duminica, iar media arata ca am avut 61.400 de spectatori pe zi. E un succes extraordinar, iar Dumnezeu ne-a ajutat si am avut o vreme foarte buna, asa ca lumea s-a bucurat si de concertele si de spectacolele in aer liber", declara Constantin Chiriac, directorul Teatrului National "Radu Stanca" si al Festivalului International de Teatru.

Public mult nu s-a vazut doar pe strazi, ci si in salile de spectacol: "Salile au fost pline la spectacolele in-door si locurile au fost ocupate; la spectacole au asistat si invitatii din festival si voluntarii, alaturi de spectatorii care au achizitionat bilete", spune Adrian Tibu, responsabil relatii mass-media.

Oameni multi, somn putin

Şi pentru ca am pomenit de invitatii din festival, trebuie spus ca pentru aceasta editie a FITS, organizatorii au efectuat in jur de 2300 de cazari pentru oaspetii veniti din 70 de tari.

in spatele uriasei desfasurari de forte si a celor 300 de evenimente desfasurate a stat un furnicar mult mai mic de oameni: la FITS 2011 au lucrat cei 150 de angajati ai Teatrului National "Radu Stanca", cei 200 de voluntari si cei 160 de studenti la specializarile Teatrologie si Management Cultural ale Universitatii "Lucian Blaga". De muncit au muncit cu totii de la primele ore ale diminetii pana la primele ore ale diminetii urmatoare. Constantin Chiriac spune ca nu a apucat sa doarma mai mult de 2-3 ore pe noapte, dar "ca asta nici nu conteaza, atunci cand vezi ca toata lumea e cu zambetul pe buze."

De la televizor, direct pe strada FITS

Sibiul nu are, deocamdata, un festival care sa aduca mai multe personalitati in oras decat Festivalul International de Teatru. Asa se face ca lumea buna coboara de la televizor direct pe strada FITS. Pe Catalin Ştefanescu, de exemplu, il vedem duminica la Garantat 100 % si o data la doi ani la ASTRA Film Fest. Ei bine, in acest an, realizatorul TV a fost om de baza in festival, fiind gazda spectacolelor lectura. 

Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Dorel Visan, Grigore Cartianu s-au numarat si ei printre oaspetii festivalului, iar lista poate continua cu ambasadorii la Bucuresti ai Belgiei, Israelului sau cu seicul Sultan bin Mohamed Al-Qasimi, care s-a plimbat pe strad[ la fel ca un om obisnuit.

Tot fara alaiuri, dar cu chef de teatru au venit la Sibiu fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, si fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, care a declarat ca si-a cumparat bilete la fel ca oricine.

***

Duminica seara, cu muzica si multe artificii, FITS a inchis petrecerea de majorat. Daca festivalul a indeplinit asteptarile noastre sau nu, depinde de judecata si de asteptarile fiecaruia, dar trebuie sa mai tinem cont ca dincolo de individ conteaza si comunitatea, adica faptul ca zece zile pe an Sibiul freamata de viata, freamata de viata miilor de sibieni scosi in strada de spectacol si de viata miilor de invitati si turisti adusi la Sibiu de un festival.
de Maria Spatariu


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 07 iunie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter