SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTehnologie de ultima ora pentru SMURD-ul sibian

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »


Paramedicii vor avea fixata pe echipament o camera video prin care medicii din spitale vor putea vedea in timp real bolnavul, accidentul si toate amanuntele, pentru a putea pune un diagnostic rapid si a-i salva viata, a declarat, vineri, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Parteneriatul dintre Vodafone Romania si SMURD continua si in acest an cu extinderea solutiei de telemedicina lansata in urma cu sapte ani printr-o investitie de peste 270.000 de euro.

O suta de ambulante SMURD din Bucuresti si 26 de judete sunt echipate cu camere video si modemuri conectate la reteaua Vodafone, ce permit paramedicilor sa transmita catre dispeceratul central si spitalele de urgenta atat imagini video cu pacientii, cat si parametrii medicali ai acestora.

Echipamentele sunt contectate la reteaua de date mobile a Vodafone, ce acopera 90 la suta din populatia Romaniei, printr-o solutie de telemedicina unica in Europa.

Noua solutie este posibila in urma lansarii serviciilor 3G UMTS in banda de 900 MHz si va facilita diagnosticarea pacientilor utilizand serviciile de date mobile de mare viteza ale Vodafone, disponibile in toata tara, inclusiv in zonele izolate.

"Programul demarat cu sprijinul Vodafone inseamna un mare pas inainte pentru intreg sistemul de medicina de urgenta din Romania. Acesta are in vedere dotarea echipelor de interventie, pe langa echipamentul deja achizitionat destinat transmisiei de date cu echipamente video. Paramedicul va avea fixata pe echipament o camera video si astfel vom putea vedea in timp real bolnavul, accidentul si toate amanuntele care ne intereseaza si care ne pot ajuta sa luam decizia corecta si rapida pentru a-i salva viata. Transmisia se va face in sistemul 3G. A avea medici pe toate echipajele care intervin este un deziderat, din pacate, in Romania, in acest moment, acesta este un lucru greu de realizat. Noi abordam toate tipurile de urgente medicale si daca este nevoie solicitam interventia medicilor specialisti din spitale. Solutia gasita, a vizualizarii in timp real a cazurilor cu care ne confruntam, implementata cu sprijinul Vodafone, este cea mai buna in aceasta faza a procesului", a declarat, vineri, subsecretarul de stat si presedintele Fundatiei pentru SMURD, doctorul Raed Arafat.

Echipamentele video sunt folosite pe autospecialele SMURD de tip B2, ambulante cu echipaj format doar cu paramedici, in judetele Alba, Arad, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vrancea, Vaslui si in Bucuresti.

"Suntem alaturi de SMURD de sapte ani, sprijinindu-i in proiectele lor pentru salvarea de vieti omenesti, in interventiile de urgenta. Am raspuns de fiecare data nevoilor SMURD intrucat am considerat ca ei reprezinta un model extraordinar de antreprenoriat social ce merita din plin sustinerea noastra. Pana acum am investit 1,1 milioane de euro pentru dotarea SMURD cu echipamente medicale, masini speciale, dar si servicii de voce si date. Dezvoltarea continua a tehnologiei ne-a permis sa ne punem la dispozitiie serviicile de date si reteaua UMTS in banda 900 MHz intr-un mod inovator de care poate sa beneficieze intreaga comunitate", a spus Iñaki Berroeta, CEO Vodafone Romania.
de Stefan DOBRE


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate luni, 19 martie 2012


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 07 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter