SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTINGTelefonul mobil dauneaza grav Bacalaureatului

Stiri din Sibiu: Educatie Adauga un comentariu »

Ieri a fost zi plina in institutiile de invatamant preuniversitar din judetul Sibiu: s-au desfasurat si examenul la limba si literatura romana, de la Evaluarea nationala, si proba de competente lingvistice la limba straina, de la Bacalaureat. Pentru ca cele doua probe sa nu se suprapuna, Evaluarea nationala a inceput la ora 9, iar Bacalaureatul - la ora 12.

Bolnav, dar examinat

Evaluarea nationala a debutat ieri cu proba scrisa la limba si literatura romana. in judetul Sibiul, examenul s-a desfasurat fara (mari) probleme. Au existat, insa, doua situatii care au fost rezolvate de membrii comisiilor de examinare. Astfel, la Miercurea Sibiului un elev a sustinut examenul separat de colegii sai, intr-o clasa special amenajata, data fiind boala infectioasa pe care o contactase, spune Constantin Gorun, inspector scolar general al judetului Sibiu.

De asemenea, la Turnu Rosu, directoarea institutiei de invatamant nu a putut fi contactata pentru a da parolele necesare intrarii in aplicatia online si descarcarii subiectului de examen. in consecinta, membri ai comisiei s-au deplasat in Talmaciu, la cea mai apropiata unitate scolara, au preluat subiectele de examen si proba s-a desfasurat fara alte incidente.

Examenul de limba si literatura romana i-a pus pe absolventi fata in fata cu texte de Ioan Slavici si Tudor Opris. Astfel, la primul punct pe foaia de examen, pornind de la "Rodul tainic", de Slavici, elevii au avut de rezolvat elemente de sintaxa si morfologie si au alcatuit o compunere de 10-15 randuri in care sa argumenteze ca textul citat este dintr-un basm. Mai multe cerinte au fost formulate si pornind de la textul "Enciclopedia lumii vii" de Tudor Opris. De pilda, elevii au avut de facut o compunere in care sa descrie un tablou de natura si sa prezinte caracterul tabloului (real sau imaginar), folosind un limbaj expresiv.

Emotii au astazi elevii care sustin examenul la limba materna germana sau maghiara. in judetul Sibiu, pentru proba de la limba germana s-au inscris 321 de absolventi de clasa a VIII-a, iar la limba maghiara - 26 de absolventi.

Eliminat din BAC

Ieri, Bacalaureatul s-a lasat cu prima eliminare din examen a unui elev din judetul Sibiu, in acest an. S-a intamplat la examenul de competente la o limba straina de circulatie internationala, proba la care elevii nu primesc note, ci calificative. "Absolventul a incercat sa primeasca informatii, prin intermediul telefonului mobil. Conform legislatiei in vigoare a fost eliminat din examen", ne-a declarat Constantin Gorun. Repercusiunile nu se opresc aici pentru absolvent, asa ca in urmatoarele doua sesiuni de bacalaureat, "elevul-copiuta" nu se mai poate inscris in examen. in plus, calificativele obtinute de elev, la proba de limba romana si la cea de competente digitale, vor fi anulate.

Examenul de ieri de la limba straina a fost format din doua probe. Prima dintre ele - proba de intelegere a unui text audiat - a debutat la ora 12 si a durat 20 de minute. De la ora 13.30, elevii au intrat la proba scrisa, iar examinarea la limba straina continua astazi si maine cu proba orala.
de Maria Spatariu


Masini de cusutAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate marti, 21 iunie 2011


Poza Zilei Sibiu - Festivalul Medieval Sibiu 2019

Festivalul Medieval Sibiu 2019
~ 03 iulie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 26 august 2019 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 27 08 2019 08:17 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter