SIBIU HOME  |   CONTACT  |   SERVICII  |   WEB DESIGN  |   WEB HOSTING  |   DIGITAL PHOTOGRAPHY  |   SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION)  |   INTERNET CONSULTING"Telegraful Roman" nu ramane doar in raft. Ci si in format electronic

Stiri din Sibiu: Administratie Adauga un comentariu »

Sala Festiva de la etajul al doilea al Bibliotecii "Astra", Corp A, a gazduit ieri, ora 12, oficilizarea colaborarii dintre Biblioteca Judeteana "Astra" din Sibiu si Mitropolia Ardealului. La eveniment au luat parte iPS Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Silviu Bors, directorul Bibliotecii "Astra", Iuliana Govoreanu, de la Biblioteca Facultatii de Teologie "Andrei Şaguna", Rodica Volovici, directorul Bibliotecii Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, precum si alti reprezentanti ai Mitropoliei Ardealului si ai Facultatii de Teologie.

5.000 de pagini scanate pana acum

Cea mai longeviva publicatie din Romania, "Telegraful Roman", infiintata in 1853 la Sibiu, la initiativa mitropolitului Andrei Şaguna, va putea fi consultata si in varianta electronica. Decizia a fost luata avand la baza faptul ca sunt tot mai multi cititori care vor sa consulte numerele ziarului care, de altfel, s-a degradat odata cu trecerea timpului. Colectia va fi scanata cu ajutorul unui scanner achizitionat de Biblioteca Judeteana "Astra", din fondurile alocate de Consiliul Judetean Sibiu. "E o publicatie foarte solicitata. Prezinta uzura fizica destul de mare. De aceea, am apelat la Mitropolie pentru a obtine exemplarele din <>, si la studentii voluntari de la Universitatea <> sa ne ajute sa scanam", a spus Silviu Bors, directorul Bibliotecii "Astra". De asemenea, iPS Laurentiu Streza considera ca e important sa pastram si sa conservam ce avem de valoare. "Scanata, publicatia va fi pusa la dispozitie mult mai usor cercetatorilor. Daca le oferim posibilitatea istoricilor, cercetatorilor, publicului larg sa o consulte, credem ca facem o lucrare binecuvantata de Dumnezeu si ii facem o bucurie si Sfantului Andrei", a marturisit mitropolitul.

Scanarea tuturor numerelor publicatiei va duce la accesarea lor la nivel european, intrucat Universitatea "Lucian Blaga" si, implicit Biblioteca ULBS fac parte din proiecte ce trec granitele tarii, in intreaga Europa. Pana in prezent, au fost scanate, in sase luni, 5.000 de pagini adunate din "Telegraful Roman" si "Foaia Poporului", pana la sfarsitul anului intentionandu-se un numar de 10.000 de pagini.

Ioan Cindrea si Silviu Bors, distinsi cu Crucea saguniana pentru mireni

in cadrul acestui eveniment, iPS Streza a avut si o surpriza, dupa cum spune. A oferit Crucea saguniana pentru mireni lui Ioan Cindrea si Silviu Bors. Distinctia a fost oferita avand in vedere prerogativele oferite Arhiepiscopiei Sibiu de statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane si de hotararile Adunarii Eparhiale, "pe temeiul incredintarilor primite despre activitatea remarcabila in pastrarea si conservarea patrimoniului sagunian si ca semn al pretuirii si binecuvantarii noastre", dupa cum au spus reprezentantii Mitropoliei Sibiu.


Med EliteAi ceva de comentat ?

Da o nota acestei stiri ( mai mare, mai buna ) :

1

2

3

4

5
Alte stiri adaugate miercuri, 19 iunie 2013


Poza Zilei Sibiu - Raliul Sibiului 2020

Raliul Sibiului 2020
~ 23 septembrie 2020 ~
2003  2004  2005  2006  2007  2008   2009  2010  2011  2012  2013  2014

Tur Virtual in Sibiu
Tur Virtual in Sibiu
( actualizat in 18 05 2010 08:39 )
Poze din Sibiu
Poze din Sibiu
( actualizat in 17 august 2020 )
Loading
Atractii turistice
Atractii turistice
( actualizat in 26 11 2012 09:17 )
Sibiu Video
( actualizat in 17 08 2020 11:43 )
Autostrada A1 / AERIAL VIDEO / Lotul 1 (km 0 - 24) Autostrada A1 / AERIAL / Lotul 4 - Viaduct SacelAutostrada A1 / Lotul 4 / Saliste - Sibiu / ON-ROADInaugurarea podurilor din Cartierul TineretuluiSibiu Rally Show 2013 Aerial VideoTargul de Craciun Sibiu 2013 / Aerial video by Ovidiu Sopa Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului / Muzeul Astra / PREVIEWPiata Unirii din Sibiu - noaptea (Aerial video) Sibiu by night (preview) / Aerial Video
Evenimente in Sibiu
Evenimente in Sibiu
( actualizat in 02 iulie 2019 )
Loading
 

Like Us on Facebook Follow Us on Twitter